Języki
angielski
biegły
norweski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Menedzer ds. rozwoju produktu
Norway Seabird Group AS
Współpraca z producentami, dystrybutorami, dostawcami (od strony handlowej i technicznej), ocena i rozwój nowych możliwości marketingowych dla produktu, budowanie świadomości marki, opracowywanie strategii marketingowej i inwestycyjnej firmy.
Aktywna współpraca z innymi działami firmy, zarządzanie projektami i motywowanie zespołu, organizowanie przetargów, udział i prowadzenie konferencji, reprezentacja firmy na targach.
Aktywna współpraca z innymi działami firmy, zarządzanie projektami i motywowanie zespołu, organizowanie przetargów, udział i prowadzenie konferencji, reprezentacja firmy na targach.
Kierownik produkcji
Lille Asia Catering AS
• Budowanie i uruchomianie linii produkcyjnej w Trondheim, Norwegia.
• Nadzór i wdrażanie projektów optymalizacji kosztów i produkcji (HACCP, GHP, GMP, Ik-mat, ISO9001, ERP, Lean Manufactuing)
• Realizowanie kluczowych projektów w Norwegi i za granicą.
• Bezpośrednie raportowanie do Zarządu,
• Zarządzanie zespołem 70 pracowników w obszarze produkcji,
• Zarządzanie sprzedażą w obszarze Sor Trondelag
• Przeprowadzanie rekrutacji zespołu produkcyjnego,
• Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości i umiejętności leżących u podstaw zespołu.
• Nadzór nad zakładami w Oslo i Trondheim.
• Nadzór i wdrażanie projektów optymalizacji kosztów i produkcji (HACCP, GHP, GMP, Ik-mat, ISO9001, ERP, Lean Manufactuing)
• Realizowanie kluczowych projektów w Norwegi i za granicą.
• Bezpośrednie raportowanie do Zarządu,
• Zarządzanie zespołem 70 pracowników w obszarze produkcji,
• Zarządzanie sprzedażą w obszarze Sor Trondelag
• Przeprowadzanie rekrutacji zespołu produkcyjnego,
• Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości i umiejętności leżących u podstaw zespołu.
• Nadzór nad zakładami w Oslo i Trondheim.
Z-ca Szefa Produkcji
•Zarządzanie pracą 120 osób w obszarze produkcji i pakowania wyrobów garmażeryjnych.
•Planowanie i nadzorowanie procesów technologicznych zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, ISO 9001, GHP, GMP.
•Współpraca z działami: Utrzymania Ruchu, Jakości, HR, Administracji, BHP, PPOŻ, Marketingu i Planowania produkcji.
•Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu.
•Współpraca z działem HR podczas rekrutacji pracowników.
•Prowadzenie dokumentacji procesu produkcyjnego, awarie, główny harmonogram mycia, rozliczanie surowców i materiałów.
•Realizowanie programów: RMS – Risk Management Standard oraz poprawy bezpieczeństwa ERP – Employee Risk Protection.
•Wdrażanie narzędzi Lean Manufacturing.
•Przeprowadzanie prób technologicznych
•Planowanie i nadzorowanie procesów technologicznych zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, ISO 9001, GHP, GMP.
•Współpraca z działami: Utrzymania Ruchu, Jakości, HR, Administracji, BHP, PPOŻ, Marketingu i Planowania produkcji.
•Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu.
•Współpraca z działem HR podczas rekrutacji pracowników.
•Prowadzenie dokumentacji procesu produkcyjnego, awarie, główny harmonogram mycia, rozliczanie surowców i materiałów.
•Realizowanie programów: RMS – Risk Management Standard oraz poprawy bezpieczeństwa ERP – Employee Risk Protection.
•Wdrażanie narzędzi Lean Manufacturing.
•Przeprowadzanie prób technologicznych
Kierownik zmiany
•Zarządzanie pracą 120 osób w obszarze produkcji i pakowania wyrobów garmażeryjnych.
•Planowanie i nadzorowanie procesów technologicznych zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, ISO 9001, GHP, GMP.
•Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu.
•Przeprowadzanie prób technologicznych.
•Planowanie i nadzorowanie procesów technologicznych zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, ISO 9001, GHP, GMP.
•Organizowanie i prowadzenie szkoleń w celu budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu.
•Przeprowadzanie prób technologicznych.
Manager Kijów Klubu
•Raportowanie wyników do Prezesa Spółki.
•Odpowiedzialność za całokształt działalności klubu.
•Odpowiedzialność za zatrudnianie, szkolenie, motywowanie i rozwój podległych pracowników,
•Rozwijanie relacji z klientami oraz budowanie stałej współpracy z lokalnymi partnerami,
•Zarządzanie sprzedażą usług.
•Odpowiedzialność za całokształt działalności klubu.
•Odpowiedzialność za zatrudnianie, szkolenie, motywowanie i rozwój podległych pracowników,
•Rozwijanie relacji z klientami oraz budowanie stałej współpracy z lokalnymi partnerami,
•Zarządzanie sprzedażą usług.
Szkolenia i kursy
Certyfikat „Standardy wymagane przez sieci handlowe”
TUV Rheinland
Certyfikat auditora wewnętrznego z zakresu normy PL-EN ISO 22000
Polski Rejestr Staków S.A.
Certyfikat „Przywództwo i kierowanie zespołem”
MindLab
„Praktyczne wdrażanie i audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP”
Uczestnik wykładu i panelu dyskusyjnego.
TUV Rheinland
Certyfikat auditora wewnętrznego z zakresu normy PL-EN ISO 22000
Polski Rejestr Staków S.A.
Certyfikat „Przywództwo i kierowanie zespołem”
MindLab
„Praktyczne wdrażanie i audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP”
Uczestnik wykładu i panelu dyskusyjnego.
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
Górskie wyścigi rowerowe Down-Hill, podróże motocyklowe, treningi wytrzymałościowo-rozwojowe, wynajdowanie i gotowanie nowych przepisów.
Organizacje
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie – Samorząd Studencki
•Przewodniczący Komisji ds. Promocji Uczelnianej Rady Samorządów Studentów
•Delegat do Odwoławczej Komisji Dyscyplinarnej dla Studentów i Doktorantów oraz do Senackiej Komisji ds. Inwestycji i Remontów
•Delegat do Uczelnianej Rady Samorządu Studentów Akademii Rolniczej w Krakowie
•Zastępca przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej Akademii Rolniczej w Krakowie
•Delegat do Wydziałowej Komisji Stypendialnej Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej w Krakowie
•Reprezentant Akademii Rolniczej w Krakowie na zjeździe Porozumienia Samorządów Studenckich Uczelni Rolniczych „Międzyzdroje 2006”, „Lubin 2007”
Organizacja imprez masowych (gastronomia i nie tylko)
•Organizacja Między Wydziałowego Turnieju Artystycznego w latach 2006,2007,2008,
•Organizacja „I Uniwersyteckich Mistrzostw Polski w Kulturystyce” - 05.2009 oraz I edycji i II edycji Akademickich Mistrzostw Krakowa w Kulturystyce,
•Przewodniczący Komisji ds. Promocji Uczelnianej Rady Samorządów Studentów
•Delegat do Odwoławczej Komisji Dyscyplinarnej dla Studentów i Doktorantów oraz do Senackiej Komisji ds. Inwestycji i Remontów
•Delegat do Uczelnianej Rady Samorządu Studentów Akademii Rolniczej w Krakowie
•Zastępca przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej Akademii Rolniczej w Krakowie
•Delegat do Wydziałowej Komisji Stypendialnej Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej w Krakowie
•Reprezentant Akademii Rolniczej w Krakowie na zjeździe Porozumienia Samorządów Studenckich Uczelni Rolniczych „Międzyzdroje 2006”, „Lubin 2007”
Organizacja imprez masowych (gastronomia i nie tylko)
•Organizacja Między Wydziałowego Turnieju Artystycznego w latach 2006,2007,2008,
•Organizacja „I Uniwersyteckich Mistrzostw Polski w Kulturystyce” - 05.2009 oraz I edycji i II edycji Akademickich Mistrzostw Krakowa w Kulturystyce,
Inne
Komputer
Znajomość obsługi komputera; Windows (98,2000,XP,Vista, 7), pakietu MS Office (Word, Excel, Outlook, Publisher, PowerPoint), narzędzi internetowych, CDNXL,
Prawo jazdy
Kategoria A, B
Zainteresowania Amerykańskie Choppery , podróże, kuchnia polska, narciarstwo
Znajomość obsługi komputera; Windows (98,2000,XP,Vista, 7), pakietu MS Office (Word, Excel, Outlook, Publisher, PowerPoint), narzędzi internetowych, CDNXL,
Prawo jazdy
Kategoria A, B
Zainteresowania Amerykańskie Choppery , podróże, kuchnia polska, narciarstwo
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
Od kuchni
Gotowanie dla amatorów i pasjonatów. Kuchnia dla początkujących i poszukujących. Jedzenie dla fanu i dla fanów :)
Savoir-vivre, czyli sztuka życia
Umiejętność postępowania w życiu i radzenia sobie w każdej sytuacji.
STANY ZJEDNOCZONE
Kaniony, wysokie góry, ocean, wodospady, skały. Zachęcam do dzielenia się poglądami na temat piękna za oceanem, które stworzyła sama natura.
PiP: praca i podróże
Podróżując poznajemy nowe i ciekawe miejsca. Dlaczego nie podzielić się tym z innymi? Noclegi, ciekawostki, restauracje...
Wolna grupa miłośników chopperów i cruiserów
Grupa skupia wszystkich miłośników chopperów i cruiserów.