Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Stażysta w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku.
Powiatowa Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Skierniewicach
-Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad przestrzeganiem prawidłowych warunków produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
-Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad przestrzeganiem warunków bezpieczeństwa żywności w zakładach żywienia zbiorowego – nadzór nad jakością żywienia w restauracjach, stołówkach zakładowych, stołówkach szpitalnych, bufetach, stołówkach szkolnych i przedszkolnych, na koloniach, obozach, w domach wczasowych, w domach opieki społecznej, w zakładach małej gastronomii i wszystkich innych placówkach żywieniowych.
-Pobieranie próbek środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością do badań laboratoryjnych w ramach urzędowej kontroli i monitoringu w celu sprawdzenia przestrzegania przez przedsiębiorców kryteriów bezpieczeństwa żywności
-Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad przestrzeganiem prawidłowych warunków produkcji kosmetyków i ich obrotu.
-Pobieranie próbek kosmetyków do badań laboratoryjnych w ramach urzędowej kontroli.
-Podejmowanie działań dotyczących powiadamiania o niebezpiecznej żywności, o niebezpiecznych materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ramach sieci systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznych produktach żywnościowych - RASFF.
-Podejmowanie działań mających na celu wycofanie z obrotu niebezpiecznych kosmetyków w ramach sieci systemu RAPEX.
-Uczestniczenie w dopuszczeniu do użytku obiektów nowo wybudowanych, zmodernizowanych, adaptowanych w całości lub części do działalności w zakresie produkcji, przetwórstwa, lub sprzedaży środków spożywczych.
-Przygotowywanie decyzji w sprawie: zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia, zawieszenia zatwierdzenia, cofnięcia zatwierdzenia zakładów działających w sektorze spożywczym (w tym środków transportu żywności) podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zlokalizowanych na terenie nadzorowanym
-Przeprowadzanie granicznej kontroli sanitarnej żywności przywożonej z państw niebędących członkami Unii Europejskiej oraz z państw niebędących członkami Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA).
-Opracowywanie sprawozdań z realizacji planów pracy i zamierzeń Sekcji.
-Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad przestrzeganiem warunków bezpieczeństwa żywności w zakładach żywienia zbiorowego – nadzór nad jakością żywienia w restauracjach, stołówkach zakładowych, stołówkach szpitalnych, bufetach, stołówkach szkolnych i przedszkolnych, na koloniach, obozach, w domach wczasowych, w domach opieki społecznej, w zakładach małej gastronomii i wszystkich innych placówkach żywieniowych.
-Pobieranie próbek środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością do badań laboratoryjnych w ramach urzędowej kontroli i monitoringu w celu sprawdzenia przestrzegania przez przedsiębiorców kryteriów bezpieczeństwa żywności
-Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad przestrzeganiem prawidłowych warunków produkcji kosmetyków i ich obrotu.
-Pobieranie próbek kosmetyków do badań laboratoryjnych w ramach urzędowej kontroli.
-Podejmowanie działań dotyczących powiadamiania o niebezpiecznej żywności, o niebezpiecznych materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ramach sieci systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznych produktach żywnościowych - RASFF.
-Podejmowanie działań mających na celu wycofanie z obrotu niebezpiecznych kosmetyków w ramach sieci systemu RAPEX.
-Uczestniczenie w dopuszczeniu do użytku obiektów nowo wybudowanych, zmodernizowanych, adaptowanych w całości lub części do działalności w zakresie produkcji, przetwórstwa, lub sprzedaży środków spożywczych.
-Przygotowywanie decyzji w sprawie: zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia, zawieszenia zatwierdzenia, cofnięcia zatwierdzenia zakładów działających w sektorze spożywczym (w tym środków transportu żywności) podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zlokalizowanych na terenie nadzorowanym
-Przeprowadzanie granicznej kontroli sanitarnej żywności przywożonej z państw niebędących członkami Unii Europejskiej oraz z państw niebędących członkami Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA).
-Opracowywanie sprawozdań z realizacji planów pracy i zamierzeń Sekcji.
Praktykant w Dziale Zakupów Artykułów Spożywczych i Dziale Kontroli Jakości
- Kontakt z dostawcami
- Kontrola surowców, półproduktów i produktów
- Pobieranie prób i przygotowywanie do wysyłki do badań w niezależnych laboratoriach
- Prace związane z dokumentacją systemu jakości (m.in. aktualizacja specyfikacji jakościowych
- i in.
- Kontrola surowców, półproduktów i produktów
- Pobieranie prób i przygotowywanie do wysyłki do badań w niezależnych laboratoriach
- Prace związane z dokumentacją systemu jakości (m.in. aktualizacja specyfikacji jakościowych
- i in.
Praktykant w Dziale Zarządzania Jakością
Polski Ogród sp. z o.o. ZPOW w Skierniewicach (Grupa HORTEX HOLDING S.A.)
- Kontrola jakości surowców, półproduktów i produktów
- Badanie jakości wody
- Prace w laboratorium mikrobiologicznym (pożywki, przeprowadzanie posiewów)
- Karty kontroli, dokumentacja jakościowa
- i in.
- Badanie jakości wody
- Prace w laboratorium mikrobiologicznym (pożywki, przeprowadzanie posiewów)
- Karty kontroli, dokumentacja jakościowa
- i in.
Szkolenia i kursy
Certyfikat: Kurs cukierniczy
Certyfikat: Wymagania GMP, GHP, GLP, HACCP
Certyfikat: Audytor wewnętrzny HACCP
Certyfikat: Rola audytora w organizacji
Certyfikat: Wymagania Standardów Sieciowych IFS/BRC
Certyfikat: Pełnomocnik ds. jakości ISO 22000
Certyfikat: Wymagania normy ISO 22000
Certyfikat: Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności
Certyfikat: Rola pełnomocnika w organizacji
Certyfikat: Wymagania GMP, GHP, GLP, HACCP
Certyfikat: Audytor wewnętrzny HACCP
Certyfikat: Rola audytora w organizacji
Certyfikat: Wymagania Standardów Sieciowych IFS/BRC
Certyfikat: Pełnomocnik ds. jakości ISO 22000
Certyfikat: Wymagania normy ISO 22000
Certyfikat: Ekspert ds. Bezpieczeństwa Żywności
Certyfikat: Rola pełnomocnika w organizacji
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Szkoły
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
Biżuteria handmade – projektowanie i realizacja (soutache, makrama)
Turystyka rowerowa
Pieczenie ciast
Turystyka rowerowa
Pieczenie ciast
Inne
Odznaczenie - Tytuł honorowej odznaki JM Rektora UP dla wyróżniających się absolwentów
Wyróżnienie pracy magisterskiej na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Wyróżnienie pracy magisterskiej na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka