Michał Filipski

Kierownik Jakości Produktów Świeżych, Scawar Sp z o.o. (Centrala E-Leclerc)
Pabianice, łódzkie

Umiejętności

SAP ERP Pakiet MS Offiece Audytor Wewnętrzny HACCP Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP Rzeczoznawca klas jakości warzyw i owoców

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Scawar Sp z o.o. (Centrala E-Leclerc)
Kierownik Jakości Produktów Świeżych
-ocena towarów/kontrolowanie jakości produktów świeżych,
-weryfikacja dokumentacji oraz oznakowania na opakowaniach,
-przyjmowanie wyjaśnień, oświadczeń czy zastrzeżeń zgłaszanych przez Dostawców,
-monitorowanie systemu jakości w Magazynie Centralnym oraz u Dostawców,
-analiza i obsługa reklamacji zgłaszanych przez sklepy,
-nadzór nad sprzętem pomiarowo-kontrolnym.
Jeronimo Martins Polska S.A.
Kierownik Sekcji Kontroli Jakości
-koordynowanie działań zespołu Kontroli Jakości,
-szkolenie oraz wdrażanie pracowników,
-tworzenie grafików,
-wspieranie regionalnego koordynatora w zakresie HACCP i udział w audytach (wewnętrznych i zewnętrznych)
-weryfikacja i prowadzenie raportów kontroli,
-rozpatrywanie zgłoszeń jakościowych
Jeronimo Martins Polska S.A.
Koordynator sekcji kontroli jakości
-koordynowanie działań firmy kooperującej w zakresie współpracy z Jeronimo Martins
-szkolenie oraz wdrażanie pracowników,
-tworzenie grafików,
-przeprowadzanie shelf-testów,
-ocena jakości oraz kontrola zapasów owoców i warzyw,
-uaktualnianie oraz tworzenie specyfikacji produktów,
-weryfikacja i prowadzenie raportów kontroli.
Jeronimo Martins Polska S.A.
Inspektor ds. produktów świeżych
-szkolenie oraz wdrażanie pracowników,
-ocena jakości oraz kontrola zapasów owoców i warzyw,
-uaktualnianie oraz tworzenie specyfikacji produktów,
-weryfikacja i prowadzenie raportów kontroli.
Jeronimo Martins Polska S.A.
Kontroler jakości
- kontrola dostaw produktów chłodniczych/mroźniczych,
-ocena jakości wyrobów (owoce/warzywa, świeże mięsa wieprzowe/wołowe/ryby, bakalie, kwiaty),
-tworzenie dokumentacji jakościowej w standardach krajowych i międzynarodowych,
-codzienne raportowanie przyjętych dostaw,
-audytowanie i monitorowanie dostawców,
-przeprowadzanie shelf-testów,
-udział w wielu szkoleniach z zakresu owoców/warzyw, mięs świeżych i ryb,
-rozpatrywanie zgłoszeń jakościowych.

Szkolenia i kursy

- Kurs audytora wewnętrznego HACCP,
- Uprawnienia rzeczoznawcy z wpisem do rejestru Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,
- Prawo jazdy kat. B,
- Przeszkolenie wojskowe.

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, średnie
Technikum Przemysłu Spożywczego w Bydgoszczy

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zarządzanie jakością
Inne

Zainteresowania

Muzyka, książka, rower, podróże.