Marlena Chwiałkowska
Technolog ds. Rozwoju Produktów
Kraków,
małopolskie
Umiejętności
Angielski
FMCG
Przemysł spożywczy
Bezpieczeństwo żywności
Technologia Żywności
HACCP
ISO 14001
ISO 22000
Microsoft Office
Rozwój produktu
SAP
ocena sensoryczna
Zarządzanie projektami
Badania i Rozwój
Prawo żywnościowe
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds Rozwoju Produktu
• znakowanie produktów zgodnie z obowiązującym prawem żywnościowym
• współpraca z działami: marketingu, sprzedaży, produkcji, jakości, planowania produkcji
• rozwój produktu
• kontakt z jednostkami badawczymi pod kątem prowadzonych projektów
• prowadzenie wewnętrznych i zewnętrznych audytów
• współpraca z działami: marketingu, sprzedaży, produkcji, jakości, planowania produkcji
• rozwój produktu
• kontakt z jednostkami badawczymi pod kątem prowadzonych projektów
• prowadzenie wewnętrznych i zewnętrznych audytów
Technolog ds. Rozwoju Produktów / Techniczny Lider Projektu
• współpraca z działem marketingu w zakresie konceptu nowych produktów
• rozwój nowych produktów oraz doskonalenie / optymalizacja istniejących receptur; oceny sensoryczne
• wstępne akceptacje specyfikacji nowych składników; ocena i akceptacja surowca
• kalkulacje kosztów
• współpraca z dostawcami
• organizacja oraz prowadzenie próbnych produkcji, analiza wyników oraz rozwiązywanie problemów
• udział w testach konsumenckich (badania ilościowe, grupy fokusowe)
• udział w tworzeniu etykiet i koordynacja procesu
• koordynacja pracą zespołu projektowego w celu wdrożenia nowego produktu w założonym czasie oraz planowanym budżecie
Osiągnięcia:
• wprowadzenie na rynek linii musztard, projekt połączony z inwestycją w część opakowaniową, wdrożony w planowanym czasie oraz planowanym budżecie
• wprowadzenie do produkcji ketchupu na rynek angielski, projekt połączony z inwestycją w części dozowania składników, projekt wdrażany pod presją czasu oraz wymagań jakościowych i zapewnienia możliwości produkcji żywności koszernej
• rozwój nowych produktów oraz doskonalenie / optymalizacja istniejących receptur; oceny sensoryczne
• wstępne akceptacje specyfikacji nowych składników; ocena i akceptacja surowca
• kalkulacje kosztów
• współpraca z dostawcami
• organizacja oraz prowadzenie próbnych produkcji, analiza wyników oraz rozwiązywanie problemów
• udział w testach konsumenckich (badania ilościowe, grupy fokusowe)
• udział w tworzeniu etykiet i koordynacja procesu
• koordynacja pracą zespołu projektowego w celu wdrożenia nowego produktu w założonym czasie oraz planowanym budżecie
Osiągnięcia:
• wprowadzenie na rynek linii musztard, projekt połączony z inwestycją w część opakowaniową, wdrożony w planowanym czasie oraz planowanym budżecie
• wprowadzenie do produkcji ketchupu na rynek angielski, projekt połączony z inwestycją w części dozowania składników, projekt wdrażany pod presją czasu oraz wymagań jakościowych i zapewnienia możliwości produkcji żywności koszernej
Technolog w Dziale Badań i Rozwoju
Jacob Fruitfiled Food Group - Dublin
• praca nad wprowadzaniem nowych produktów na rynek (ciastka)
• monitorowanie rynku, generowanie idei oraz prezentacja próbek nowych produktów
• doskonalenie receptur, kontakt z dostawcami
• planowanie, organizacja oraz prowadzenie próbnych produkcji
• określanie oraz testowanie przydatności do spożycia produktów
• tworzenie specyfikacji gotowych produktów oraz tworzenie procedur postępowania podczas ich produkcji
Osiągnięcia:
• rozwój produktu od postaw oraz udział we wdrożeniu i wprowadzaniu na rynek linii ciastek dla dzieci z dodatkiem witamin oraz oleju Omega3
• monitorowanie rynku, generowanie idei oraz prezentacja próbek nowych produktów
• doskonalenie receptur, kontakt z dostawcami
• planowanie, organizacja oraz prowadzenie próbnych produkcji
• określanie oraz testowanie przydatności do spożycia produktów
• tworzenie specyfikacji gotowych produktów oraz tworzenie procedur postępowania podczas ich produkcji
Osiągnięcia:
• rozwój produktu od postaw oraz udział we wdrożeniu i wprowadzaniu na rynek linii ciastek dla dzieci z dodatkiem witamin oraz oleju Omega3
Specjalista w Laboratorium Przetwórstwa Mięsnego
Vitpol Z.P.Chr
• technologiczne konsultacje z klientami
• udział w ocenach sensorycznych doświadczalnie wyprodukowanych wyrobów mięsnych
• udział w procesie wprowadzania nowych produktów na rynek (mieszanki przyprawowe do przetwórstwa mięsnego, środki wspomagające, preparaty białkowe, karagenowe, emulgatory)
• przygotowywanie informacji dla klienta o nowych produktach
• analiza i koordynacja sprzedaży
• przygotowywanie informacji do reklam/ogłoszeń prasowych
• udział w ocenach sensorycznych doświadczalnie wyprodukowanych wyrobów mięsnych
• udział w procesie wprowadzania nowych produktów na rynek (mieszanki przyprawowe do przetwórstwa mięsnego, środki wspomagające, preparaty białkowe, karagenowe, emulgatory)
• przygotowywanie informacji dla klienta o nowych produktach
• analiza i koordynacja sprzedaży
• przygotowywanie informacji do reklam/ogłoszeń prasowych
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG