Marek Sobkowiak

Sales Director, Chefs Culinar Polska
Poznań, wielkopolskie

Umiejętności

Zarządzanie zespołem Szkolenia pracowników negocjacje handlowe Planowanie Umiejętność budowania relacji z ludźmi Zorientowanie na realizację celów odpowiedzialność, rzetelność i konsekwencja w działaniu otwartość na zmianę i nastawienie na ciągły rozwój,

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Sales Director
Chefs Culinar Polska
Logo
Kierownik sprzedaży
Chefs Culinar
Budowanie rynku i struktur sprzedażowych, budowanie strategi sprzedażowych i dbanie o ich realizację przez podległy zespół sprzedażowy, współpraca między działami sprzedaży i rozwoju produktów, monitorowanie aktualnych potrzeb klientów, negocjowanie warunków współpracy i umów handlowych, monitorowanie i analiza rynku, raportowanie bieżącej aktywności handlowej, utrzymywanie i budowanie relacji na rynkach lokalnych.
Logo
Współwłaściciel
Firma Vena Sp.J
Prowadzenie działalności o charakterze gastronomicznym.
McCormick Polska S.A.
Dyrektor Sprzedaży Gastronomii
Odpowiedzialność za realizację planów sprzedaży Total Polska. Współpraca z RKS. Analiza wyników. Rekrutacja końcowa pracowników. Tworzenie nowych Regionów. Ustalanie wspólnej polityki sprzedaży wraz z siłami sprzedażowymi dystrybutorów. Szkolenia i współpraca z firmami szkoleniowymi. Ścisła współpraca z działem marketingu oraz centrum kulinarnym.
Unilever Polska S.A.
Ogólnopolski Kierownik Sprzedaży, Regionalny Kierownik Sprzedaży, Trener Sprzedaży, Przedstawiciel
Realizacja celów zakupowych i sprzedażowych. Budowanie struktur sprzedaży. Rekrutacja pracowników. Analiza wyników. Tworzenie akcji sprzedażowych. Szkolenie i podnoszenie kwalifikacji sprzedażowych pracowników.
Logo
Z-ca szefa kuchni
Restauracja Romantica
Praca na kuchni. Ustalanie karty menu. Realizacja przyjęć.
Logo
Szef kuchni - kierownik lokalu
Restauracja Hossa
Praca na kuchni. Ustalanie karty menu. Organizacja przyjęć. Nadzór nad pracownikami. Raporty kasowe. Inwentury.
Logo
Z-ca Szefa Kuchni
Restauracja GOLD CLUB Manhattan
Praca na kuchni. Szkolenie i nadzór nad pracownikami, uczniami. Układanie karty menu. Organizacja przyjęć okolicznościowych.
Logo
Kucharz
Restauracja Smakosz
Praca na kuchni. Obsługa bankietów i imprez okolicznościowych

Szkolenia i kursy

Kurs kalkulacyjny pedagogiczny
Kurs Kuchmistrzowski

Edukacja

Logo
Technologia Żywienia - Żywienie Człowieka, magisterskie
Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Sprzedaż - FMCG
Zarządzanie sprzedażą - FMCG

Zainteresowania

Trendy i nowości gastronomiczne, psychologia, podróże, gry zespołowe, wędkarstwo, motoryzacja

Inne

Szkolenia - certyfikaty:
Zarządzanie projektami - ujęcie procesowe, zaawansowane techniki sprzedaży, prawo zamówień publicznych, 7 nawyków skutecznego działania