Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Dietetyk
PerVita Gabinet Dietetyczny
1. Ustalenie diet dostosowanych do indywidualnych potrzeb każdego klienta, uwzględniając:
▫ nadwagę i otyłość,
▫ cukrzycę,
▫ nadciśnienie tętnicze,
▫ zaburzenia przewodu pokarmowego,
▫ zaburzenia odporności,
▫ nietolerancje i alergie pokarmowe,
▫ trądzik i zmiany skórne,
▫ choroby wątroby, nerek, trzustki, pęcherzyka żółciowego, tarczycy,
▫ zaburzenia układu krążenia, itp.,
2. Ustalenie diet „dedykowanych”, typu:
▫ dla dzieci,
▫ dla kobiet ciężarnych i karmiących piersią
▫ dla osób starszych,
▫ dla osób nadmiernie szczupłych
▫ dla każdego, kto chce zadbać o siebie i swoje zdrowie.
3. Przeprowadzenie szczegółowego wywiadu dietetycznego i chorobowego,
4. Pomiar obwodów,
5. Analiza składu masy ciała (BMI, % tkanki tłuszczowej i trzewiowej tkanki tłuszczowej, % tkanki mięśniowej, podstawowa przemiana materii),
6. Pomiar ciśnienia krwi,
7. Konsultacje żywieniowe,
8. Przekazanie ogólnych zaleceń żywieniowych.
Miejsca w których przyjmuję:
- Tychy - Per Vita Gabinet Dietetyczny Małgorzata Ledwoń, ul. Wejchertów 19A/4
- Bieruń - Per Vita Gabinet Dietetyczny Małgorzata Ledwoń, ul. Dąbrówki 11
- Prudnik z dojazdem do pacjenta
Miejsca w których przyjmowałam:
- Tychy:
* Orchidea Instytut Kosmetologii i Medycyny Estetycznej, ul. Armii Krajowej 101A (Paprocany)
* Helpmed - I Centrum Medyczne "Karolina", ul. Lencewicza 46,
* Klub Zdrowie, ul. Edukacji 9,
Kontakt:
tel: 509-915-107
e-mail: dietetyk@pervita.pl
www: www.pervita.pl
▫ nadwagę i otyłość,
▫ cukrzycę,
▫ nadciśnienie tętnicze,
▫ zaburzenia przewodu pokarmowego,
▫ zaburzenia odporności,
▫ nietolerancje i alergie pokarmowe,
▫ trądzik i zmiany skórne,
▫ choroby wątroby, nerek, trzustki, pęcherzyka żółciowego, tarczycy,
▫ zaburzenia układu krążenia, itp.,
2. Ustalenie diet „dedykowanych”, typu:
▫ dla dzieci,
▫ dla kobiet ciężarnych i karmiących piersią
▫ dla osób starszych,
▫ dla osób nadmiernie szczupłych
▫ dla każdego, kto chce zadbać o siebie i swoje zdrowie.
3. Przeprowadzenie szczegółowego wywiadu dietetycznego i chorobowego,
4. Pomiar obwodów,
5. Analiza składu masy ciała (BMI, % tkanki tłuszczowej i trzewiowej tkanki tłuszczowej, % tkanki mięśniowej, podstawowa przemiana materii),
6. Pomiar ciśnienia krwi,
7. Konsultacje żywieniowe,
8. Przekazanie ogólnych zaleceń żywieniowych.
Miejsca w których przyjmuję:
- Tychy - Per Vita Gabinet Dietetyczny Małgorzata Ledwoń, ul. Wejchertów 19A/4
- Bieruń - Per Vita Gabinet Dietetyczny Małgorzata Ledwoń, ul. Dąbrówki 11
- Prudnik z dojazdem do pacjenta
Miejsca w których przyjmowałam:
- Tychy:
* Orchidea Instytut Kosmetologii i Medycyny Estetycznej, ul. Armii Krajowej 101A (Paprocany)
* Helpmed - I Centrum Medyczne "Karolina", ul. Lencewicza 46,
* Klub Zdrowie, ul. Edukacji 9,
Kontakt:
tel: 509-915-107
e-mail: dietetyk@pervita.pl
www: www.pervita.pl
Specjalista ds. dietetycznych
- Prowadzenie wykładów z zakresu dietetyki (na terenie kraju)
- Konsultacje dietetyczne dla klientów indywidualnych
- Merytoryczne opiniowane w zakresie właściwości dietetycznych powstających produktów (współpraca z zespołem projektowym)
- Konsultacje dietetyczne dla klientów indywidualnych
- Merytoryczne opiniowane w zakresie właściwości dietetycznych powstających produktów (współpraca z zespołem projektowym)
Technolog Żywności
Cukiernia S. R. Jaworscy s. c.
Nadzór nad sklepami firmowymi oraz punktami partnerskimi:
- wdrożenie i nadzór systemu HACCP w sklepach firmowych
- kontrolowanie prowadzonej dokumentacji wewnętrznej w zakresie dostaw i sprzedaży
- szkolenie ekspedientek w zakresie ekspozycji i sprzedaży wyrobów cukierniczych i lodów
- wdrożenie i nadzór systemu HACCP w sklepach firmowych
- kontrolowanie prowadzonej dokumentacji wewnętrznej w zakresie dostaw i sprzedaży
- szkolenie ekspedientek w zakresie ekspozycji i sprzedaży wyrobów cukierniczych i lodów
Szkolenia i kursy
Udział w konferencjach i wykładach:
- III Konferencja Naukowa "Żywienie, Zdrowie i Choroby" we Wrocławiu, XI 2012
- III Ogólnopolski Zjazd Pediatrycznego Forum Profilaktyki Chorób Cywilizacyjnych w Łodzi, XI 2011
- II Konferencja Naukowa "Żywienie, Zdrowie i Choroby" we Wrocławiu, XI 2011
- X Konferencja Naukowo-Dydaktyczna Czasopisma "Diabetologia Praktyczna" Zalecenia PTD w 2011 roku - oczekiwania na rok 2012 w Krakowie, XI 2011
- Konferencja Repetytorium z Diabetologii "Wybrane Problemy Współczesnej Diabetologii" we Wrocławiu, IX 2011
- Gastroenterologia Warsztaty 2011 w Warszawie, VI 2011
- IV Uniwersytecki Dzień Diabetologii w Warszawie, IV 2011
- I Konferencja Naukowa „Żywienie Zdrowie i Choroby” we Wrocławiu, XI 2010
- Prowadzenie wykładów dla młodzieży Zespołu Szkół w Siedlcu i Szkoły Podstawowej nr 3 w Bieruniu pt: „Racjonalne żywienie Młodzieży sukcesem do pełni zdrowia”, 06.2010
- Uczestnictwo w wykładach dr n. med. Danuty Broniarczyk-Pawłowskiej:
• „Choroby przenoszone przez KLESZCZE” borelioza, babeszjoza, kleszczowe zapalenie mózgu oraz inne zakażenia pierwotniakowe: toksoplazmoza, tularemia, włośnica, leiszmanioza.”, IV 2010
• „Dieta dla MÓZGU! Wpływ składników odżywczych na psychikę i zachowanie człowieka. To, czym karmimy mózg ma wpływ na nasz nastrój i zachowanie, na pamięć, sen, sprawność umysłową, stres, a nawet apetyt.”, III 2010
- W ramach badań do pracy magisterskiej, prowadzenie pomiarów oraz wywiadów żywieniowych wśród pacjentów Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych, Zawodowych i Nadciśnienia Tętniczego w Szpitalu Klinicznym Akademii Medycznej we Wrocławiu, VI 2008-II 2009
- „Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, V 2008
- III Konferencja Naukowa "Żywienie, Zdrowie i Choroby" we Wrocławiu, XI 2012
- III Ogólnopolski Zjazd Pediatrycznego Forum Profilaktyki Chorób Cywilizacyjnych w Łodzi, XI 2011
- II Konferencja Naukowa "Żywienie, Zdrowie i Choroby" we Wrocławiu, XI 2011
- X Konferencja Naukowo-Dydaktyczna Czasopisma "Diabetologia Praktyczna" Zalecenia PTD w 2011 roku - oczekiwania na rok 2012 w Krakowie, XI 2011
- Konferencja Repetytorium z Diabetologii "Wybrane Problemy Współczesnej Diabetologii" we Wrocławiu, IX 2011
- Gastroenterologia Warsztaty 2011 w Warszawie, VI 2011
- IV Uniwersytecki Dzień Diabetologii w Warszawie, IV 2011
- I Konferencja Naukowa „Żywienie Zdrowie i Choroby” we Wrocławiu, XI 2010
- Prowadzenie wykładów dla młodzieży Zespołu Szkół w Siedlcu i Szkoły Podstawowej nr 3 w Bieruniu pt: „Racjonalne żywienie Młodzieży sukcesem do pełni zdrowia”, 06.2010
- Uczestnictwo w wykładach dr n. med. Danuty Broniarczyk-Pawłowskiej:
• „Choroby przenoszone przez KLESZCZE” borelioza, babeszjoza, kleszczowe zapalenie mózgu oraz inne zakażenia pierwotniakowe: toksoplazmoza, tularemia, włośnica, leiszmanioza.”, IV 2010
• „Dieta dla MÓZGU! Wpływ składników odżywczych na psychikę i zachowanie człowieka. To, czym karmimy mózg ma wpływ na nasz nastrój i zachowanie, na pamięć, sen, sprawność umysłową, stres, a nawet apetyt.”, III 2010
- W ramach badań do pracy magisterskiej, prowadzenie pomiarów oraz wywiadów żywieniowych wśród pacjentów Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych, Zawodowych i Nadciśnienia Tętniczego w Szpitalu Klinicznym Akademii Medycznej we Wrocławiu, VI 2008-II 2009
- „Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, V 2008
Edukacja
Specjalizacje
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Inne
Zainteresowania
Muzyka – były uczestnik akademickiego chóru „Szumiący Jesion” oraz przykościelnego zespołu Taizé (sopran).
Rysunek i malowanie – amator rysowania ołówkiem i malowania pastelami
Rysunek i malowanie – amator rysowania ołówkiem i malowania pastelami
Organizacje
Działalność w studenckim kole naukowym "Technologów Owoców, Warzyw i Zbóż" na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu (lata 2007-2009)
Inne
"Jesteś tym co jesz" :)
Grupy
SMAKOWITY
Tak od lat se gotujemy :D Przyjmujemy TYLKO pełne profile, więc bez fotki nie wpuścimy !!!!!!! a co ? ;)
Makrobiotyka
Sztuka uzdrawiania ciała i ducha poprzez żywienie i postępowania zgodnie z naturą. Nie wierzysz? Spróbuj.
Organic Food
Dla osób które zainteresowane są produktami rolnictwa ekologicznego i filozofią ich powstawania.
Slow Food
Chronimy swojego prawa do smaku i dzielimy się nim na wszelkie sposoby. Definiujemy SF po swojemu, rozszerzamy go o wszelkie idee zgodne z jego duchem i przynoszące nam korzyści. Mniam!
Suplementacja w sporcie
Grupa dla osób uprawiających sport i interesujących się suplementacją. Co brać, jak brać, ile brać? Jakimi suplementami uzupełnić dietę aby szybciej osiągnąć wyznaczony cel?
Suplementy diety i nutrikosmetyki
Suplementy diety i nutrikosmetyki - nowości, badania, działanie, opinie, ciekawostki. Rynek i działania marketingowe.