Umiejętności
HACCP
Audyt Wewnętrzny
Audyty jakości
Prawo jazdy kat B
Obsługa pakietu Microsoft Office
obsługa urządzeń biurowych (telefon, fax, ksero, skan)
szkolenia GHP/GMP i HACCP
Certyfikat Quality Representative
certyfikat auditora wewnętrznego systemu HACCP i systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001
wdrażanie systemu HACCP
znajomość prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności
Języki
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. Kontroli Jakości, Pełnomocnik ds. HACCP
- nadzór nad dokumentacją systemową (tworzenie procedur, instrukcji, wprowadzanie zmian)
- opracowywanie dokumentacji technologicznej serwowanych dań (receptury, instrukcje przygotowania, dokumentacja zdjęciowa i filmy instruktażowe)
- szkolenia dla franczyzobiorców (szkolenia z zakresu obowiązujących standardów ISO/HACCP, GHP i GMP i obsługi klienta), przeprowadzanie egzaminów praktycznych po odbytym stażu pracownikom franczyzobiorców
- technologia (analizowanie stopnia zgodności warunków lokalu z wymaganiami stosowanymi przez Spółkę, akceptacja potencjalnych lokali, analiza i akceptacja projektów technologicznych wykonanych przez firmy zewnętrzne zgodnie z wymaganiami sanitarnymi)
- audity u producentów i dystrybutorów
- kontrola i otwarcia lokali franczyzowych oraz kontrola telefoniczna jakości obsługi klienta
- reklamacje i skargi (przyjmowanie reklamacji od klientów lokali franczyzowych i monitorowanie sposobu rozpatrzenia)
- katalog składu dań (wzornik) - tworzenie i aktualizacja bazy menu do projektowania materiałów reklamowych i strony internetowej
- opracowywanie dokumentacji technologicznej serwowanych dań (receptury, instrukcje przygotowania, dokumentacja zdjęciowa i filmy instruktażowe)
- szkolenia dla franczyzobiorców (szkolenia z zakresu obowiązujących standardów ISO/HACCP, GHP i GMP i obsługi klienta), przeprowadzanie egzaminów praktycznych po odbytym stażu pracownikom franczyzobiorców
- technologia (analizowanie stopnia zgodności warunków lokalu z wymaganiami stosowanymi przez Spółkę, akceptacja potencjalnych lokali, analiza i akceptacja projektów technologicznych wykonanych przez firmy zewnętrzne zgodnie z wymaganiami sanitarnymi)
- audity u producentów i dystrybutorów
- kontrola i otwarcia lokali franczyzowych oraz kontrola telefoniczna jakości obsługi klienta
- reklamacje i skargi (przyjmowanie reklamacji od klientów lokali franczyzowych i monitorowanie sposobu rozpatrzenia)
- katalog składu dań (wzornik) - tworzenie i aktualizacja bazy menu do projektowania materiałów reklamowych i strony internetowej
Specjalista ds. Kontroli Jakości, Pełnomocnik ds. Jakości
- nadzór nad dokumentacją systemową, opracowywanie dokumentacji technologicznej dotyczącej serwowanych dań w sieci, szkolenia, technologia, kontrole i otwarcia, noty obciążeniowe, reklamacje i skargi, katalog składu dań, audity i inne (analiza dokumentacji jakościowej producentów zakończona akceptacją bądź odrzuceniem surowca/produktu/opakowania, udział w planowaniu pakietów związanych z wprowadzaniem nowych dań do menu (opakowań, naczyń, materiałów reklamowych), przeprowadzanie testów jakościowych surowców/produktów, przygotowywanie food costów potraw, zbieranie uwag od franczyzobiorców w zakresie stosowanych w sieci surowców/ półproduktów i współpraca z działem handlowym oraz raportowanie o konieczności wycofania wyrobu z rynku).
Pełnomocnik ds. Jakości, Koordynator systemu HACCP, Auditor wewnętrzny
- wdrażanie zintegrowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (zarządzanie zespołem bezpieczeństwa żywności i organizowanie jego pracy, kontakt z konsultantami i auditorami zewnętrznymi, udział i opracowywanie procedur, instrukcji i dokumentów systemowych, planowanie, sporządzanie i nadzorowanie podczas wdrażania i dokumentowania zintegrowanego systemu ISO/HACCP - Księga Jakości, Procedury i instrukcje, dokumentacja produkcyjna, zlecanie i przeprowadzanie audytów wewnętrznych, analiza raportów, nadzór i opracowywanie dokumentacji produkcyjnej (receptury, instrukcje przygotowania dań itp.), szkolenia, reklamacje i skargi, kontrole i otwarcia lokali, przeprowadzanie kontroli w lokalach franczyzobiorców, sprawdzanie zgodności obowiązujących standardów, przeprowadzanie analizy dokumentacji kontrolnej oraz listy stanu zadłużenia, formułowanie wniosków i zaleceń pokontrolnych na podstawie arkuszy kontroli i otwarć) i in.
Pracownik biurowy - sekretarka (przejście do utworzonego biura sieci franczyzowej)
- opracowywanie dokumentacji systemowej i produkcyjnej, czynny udział w powołanym Zespole do spraw HACCP, inicjowanie szkoleń z tematyki GHP/GMP i HACCP, kontrole, otwarcia, reklamacje, nadzór i aktualizacja listy z danymi teleadresowymi pizzerii sieci – dane do materiałów reklamowych, współpraca z firmą zewnętrzną zajmującą się projektami materiałów reklamowych, koordynowanie i sprawdzanie poprawności danych, obsługa sklepu - odzież, ceramika, materiały reklamowe - zamówienia, sprzedaż, fakturowanie.
Kierownik pizerii, kelnerka
- nadzorowanie pracy pizzerii - nadzór nad pracownikami (grafiki, ewidencja godzin pracy, prowadzenie akt osobowych), nadzór nad sprzedażą i zakupami (sprawdzanie i dbanie o gospodarkę magazynową: sprawdzanie zejścia surowców w porównaniu ze sprzedażą, planowanie i robienie zakupów), przygotowywanie podsumowań finansowych i dochodowych lokalu, obsługa klienta, sprzedaż, fakturowanie.
Szkolenia i kursy
- 12.2009 Certyfikat ,,Norma ISO 22000 – wymagania i dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności,, wydany przez TÜV NORD Polska
- 02.2007 Certyfikat ,,Auditor wewnętrzny systemu HACCP – kurs organizowany przez Politechnikę Łódzką przy współpracy z Jednostką Certyfikującą TÜV NORD Polska Sp. z o.o.
- 08.2006 Certyfikat ,,Quality Representative (TÜV) Nr.: 04-503-7336-230706-QB-1 wydany przez TÜV CERT
- 05.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Politechnikę Łódzką „System HACCP. Zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności”
- 03.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanych przez RWTÜV Polska Sp. z o.o. „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2000” zakończone Certyfikatem nr.335/03/06
- 11.2005 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Biuro Doradztwa Techniczno-Organizacyjnego „Piotes” dla pracowników i franczyzobiorców Sieci Da Grasso w zakresie:
System HACCP – podstawy prawne, wymagania i dokumentowanie, Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością oraz HACCP
- 02.2007 Certyfikat ,,Auditor wewnętrzny systemu HACCP – kurs organizowany przez Politechnikę Łódzką przy współpracy z Jednostką Certyfikującą TÜV NORD Polska Sp. z o.o.
- 08.2006 Certyfikat ,,Quality Representative (TÜV) Nr.: 04-503-7336-230706-QB-1 wydany przez TÜV CERT
- 05.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Politechnikę Łódzką „System HACCP. Zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności”
- 03.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanych przez RWTÜV Polska Sp. z o.o. „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2000” zakończone Certyfikatem nr.335/03/06
- 11.2005 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Biuro Doradztwa Techniczno-Organizacyjnego „Piotes” dla pracowników i franczyzobiorców Sieci Da Grasso w zakresie:
System HACCP – podstawy prawne, wymagania i dokumentowanie, Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością oraz HACCP
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
muzyka, kuchnia wegetariańska
Organizacje
Seminaria - „Czwartek Jakości z TÜV NORD” organizowanych przez TÜV NORD Polska w Łodzi (Czwartki Jakości - platforma służąca do wymiany doświadczeń a także przekazywaniu informacji o nowych standardach, usługach).
Inne
Prawo jazdy Kat.B
Grupy
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie
bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)