Małgorzata Grochala

Spedytor Krajowy FTL, Pełnomocnik ds. Jakości, Auditor, Pełnomocnik ds. HACCP, Specjalista ds. Kontroli Jakości
Łódź, łódzkie

Umiejętności

HACCP Audyt Wewnętrzny Audyty jakości Prawo jazdy kat B Obsługa pakietu Microsoft Office obsługa urządzeń biurowych (telefon, fax, ksero, skan) szkolenia GHP/GMP i HACCP Certyfikat Quality Representative certyfikat auditora wewnętrznego systemu HACCP i systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001 wdrażanie systemu HACCP znajomość prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności

Języki

niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

ROHLIG SUUS Logistics SA.
Spedytor krajowy FTL
ROHLIG SUUS Logistics SA.
Asystentka Spedytora
Da Grasso
Specjalista ds. Kontroli Jakości, Pełnomocnik ds. HACCP
- nadzór nad dokumentacją systemową (tworzenie procedur, instrukcji, wprowadzanie zmian)
- opracowywanie dokumentacji technologicznej serwowanych dań (receptury, instrukcje przygotowania, dokumentacja zdjęciowa i filmy instruktażowe)
- szkolenia dla franczyzobiorców (szkolenia z zakresu obowiązujących standardów ISO/HACCP, GHP i GMP i obsługi klienta), przeprowadzanie egzaminów praktycznych po odbytym stażu pracownikom franczyzobiorców
- technologia (analizowanie stopnia zgodności warunków lokalu z wymaganiami stosowanymi przez Spółkę, akceptacja potencjalnych lokali, analiza i akceptacja projektów technologicznych wykonanych przez firmy zewnętrzne zgodnie z wymaganiami sanitarnymi)
- audity u producentów i dystrybutorów
- kontrola i otwarcia lokali franczyzowych oraz kontrola telefoniczna jakości obsługi klienta
- reklamacje i skargi (przyjmowanie reklamacji od klientów lokali franczyzowych i monitorowanie sposobu rozpatrzenia)
- katalog składu dań (wzornik) - tworzenie i aktualizacja bazy menu do projektowania materiałów reklamowych i strony internetowej
Usunięty Użytkownik
współpracownik
wystawiono
Niesamowite doświadczenie i profesjonalizm a przy tym poczucie humoru i pogoda ducha, praca z Gosią była nauką i przyjemnością ;)
Marta Kołakowska
Marta Kołakowska · współpracownik
wystawiono
Ogromna wiedza połączona z wieloletnim doświadczeniem czynią z Małgorzaty pracownika doskonałego.
Da Grasso
Specjalista ds. Kontroli Jakości, Pełnomocnik ds. Jakości
- nadzór nad dokumentacją systemową, opracowywanie dokumentacji technologicznej dotyczącej serwowanych dań w sieci, szkolenia, technologia, kontrole i otwarcia, noty obciążeniowe, reklamacje i skargi, katalog składu dań, audity i inne (analiza dokumentacji jakościowej producentów zakończona akceptacją bądź odrzuceniem surowca/produktu/opakowania, udział w planowaniu pakietów związanych z wprowadzaniem nowych dań do menu (opakowań, naczyń, materiałów reklamowych), przeprowadzanie testów jakościowych surowców/produktów, przygotowywanie food costów potraw, zbieranie uwag od franczyzobiorców w zakresie stosowanych w sieci surowców/ półproduktów i współpraca z działem handlowym oraz raportowanie o konieczności wycofania wyrobu z rynku).
Da Grasso
Pełnomocnik ds. Jakości, Koordynator systemu HACCP, Auditor wewnętrzny
- wdrażanie zintegrowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (zarządzanie zespołem bezpieczeństwa żywności i organizowanie jego pracy, kontakt z konsultantami i auditorami zewnętrznymi, udział i opracowywanie procedur, instrukcji i dokumentów systemowych, planowanie, sporządzanie i nadzorowanie podczas wdrażania i dokumentowania zintegrowanego systemu ISO/HACCP - Księga Jakości, Procedury i instrukcje, dokumentacja produkcyjna, zlecanie i przeprowadzanie audytów wewnętrznych, analiza raportów, nadzór i opracowywanie dokumentacji produkcyjnej (receptury, instrukcje przygotowania dań itp.), szkolenia, reklamacje i skargi, kontrole i otwarcia lokali, przeprowadzanie kontroli w lokalach franczyzobiorców, sprawdzanie zgodności obowiązujących standardów, przeprowadzanie analizy dokumentacji kontrolnej oraz listy stanu zadłużenia, formułowanie wniosków i zaleceń pokontrolnych na podstawie arkuszy kontroli i otwarć) i in.
Da Grasso
Pracownik biurowy - sekretarka (przejście do utworzonego biura sieci franczyzowej)
- opracowywanie dokumentacji systemowej i produkcyjnej, czynny udział w powołanym Zespole do spraw HACCP, inicjowanie szkoleń z tematyki GHP/GMP i HACCP, kontrole, otwarcia, reklamacje, nadzór i aktualizacja listy z danymi teleadresowymi pizzerii sieci – dane do materiałów reklamowych, współpraca z firmą zewnętrzną zajmującą się projektami materiałów reklamowych, koordynowanie i sprawdzanie poprawności danych, obsługa sklepu - odzież, ceramika, materiały reklamowe - zamówienia, sprzedaż, fakturowanie.
Da Grasso
Kierownik pizerii, kelnerka
- nadzorowanie pracy pizzerii - nadzór nad pracownikami (grafiki, ewidencja godzin pracy, prowadzenie akt osobowych), nadzór nad sprzedażą i zakupami (sprawdzanie i dbanie o gospodarkę magazynową: sprawdzanie zejścia surowców w porównaniu ze sprzedażą, planowanie i robienie zakupów), przygotowywanie podsumowań finansowych i dochodowych lokalu, obsługa klienta, sprzedaż, fakturowanie.

Szkolenia i kursy

- 12.2009 Certyfikat ,,Norma ISO 22000 – wymagania i dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności,, wydany przez TÜV NORD Polska
- 02.2007 Certyfikat ,,Auditor wewnętrzny systemu HACCP – kurs organizowany przez Politechnikę Łódzką przy współpracy z Jednostką Certyfikującą TÜV NORD Polska Sp. z o.o.
- 08.2006 Certyfikat ,,Quality Representative (TÜV) Nr.: 04-503-7336-230706-QB-1 wydany przez TÜV CERT
- 05.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Politechnikę Łódzką „System HACCP. Zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności”
- 03.2006 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanych przez RWTÜV Polska Sp. z o.o. „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2000” zakończone Certyfikatem nr.335/03/06
- 11.2005 Uczestnictwo w szkoleniu organizowanym przez Biuro Doradztwa Techniczno-Organizacyjnego „Piotes” dla pracowników i franczyzobiorców Sieci Da Grasso w zakresie:
System HACCP – podstawy prawne, wymagania i dokumentowanie, Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością oraz HACCP

Edukacja

Logo
Zarządzanie Jakością, studia podyplomowe
Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Logo
Geografia, magisterskie
Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Kielcach, Wydział Matematyczno-Przyrodniczy
Logo
Geografia, licencjackie
Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Kielcach, Wydział Matematyczno-Przyrodniczy

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

muzyka, kuchnia wegetariańska

Organizacje

Seminaria - „Czwartek Jakości z TÜV NORD” organizowanych przez TÜV NORD Polska w Łodzi (Czwartki Jakości - platforma służąca do wymiany doświadczeń a także przekazywaniu informacji o nowych standardach, usługach).

Inne

Prawo jazdy Kat.B

Grupy

Normy ISO
Normy ISO
wszystko o ISO i normach - wdrażanie, zastosowanie, nadzór, zarządzanie jakością
System HACCP
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!
Zarządzanie Jakością
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)