Magdalena Fronczak

Technolog żywności, Sokołów S.A
Słomniki, małopolskie

Umiejętności

Wołowina BRC Halal IFS Mięso OEE SAP Kontrola jakości 5 S 5. Dlaczego audytor wewnętrzny BPSC Impuls Biegła obsługa komputera: pakiet Office Kontrola kosztów Kalkulacja kosztów produktu Kontrola procesów wieprzowina Prawo Spożywcze koszer wymagania sieci wskaźniki uzysków surowe wyroby mięsne burgery cielęcina jagnięcina

Języki

angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Sokołów S.A.
Technolog żywności
1. Opracowywanie i wdrażanie wskaźników technologicznych (ubytki, uzyski, zużycie itp.) dla wszystkich komórek produkcyjnych oraz kontrolowanie bieżących i okresowych wskaźników wydajności wyrobów, uzysków mięs, zużycia materiałów pomocniczych oraz badanie ewentualnych odchyleń.
2. Opracowywanie i wdrażanie nowych asortymentów wyrobów oraz sporządzanie dokumentacji technologicznej włącznie z opracowywaniem receptur produkcyjnych.
3. Przygotowanie danych do projektowania etykiet produktów, nadzór nad ich aktualnością prawną oraz współpraca z marketingiem w ich tworzeniu.
4. Kalkulacja ekonomiczna wyrobów.
5. Organizacja i sprawowanie nadzoru nad identyfikowalnością produktów.
6. Ustalanie terminów przydatności produktów.
7. Ścisła bieżąca współpraca z przedstawicielami rabinatu, Islamu, międzynarodowym środowiskiem odbiorców produktów.
8. Współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw.
Hilton Foods Ltd.
Technolog żywności
1. Projektowanie nowych asortymentów.
2. Nadzór technologiczny nad działem produkcyjnym.
3. Tworzenie specyfikacji produktowych.
4. Dostarczanie wszelkich danych niezbędnych do projektowania etykiet, a także nadzór nad zachowaniem ich aktualności pod względem wymogów prawa.
5. Tworzenie receptur produktów oraz ustalanie procesów technologicznych.
6. Ścisła współpraca z działem marketingu w projektowaniu nowych produktów oraz stałym podnoszeniu jakości już istniejących.
7. Uczestnictwo w audytach BRC, IFS, Tesco (bardzo dobra znajomość wymagań sieci oraz prawa spożywczego).
8. Bezpośrednia współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw. Przygotowanie danych do kalkulacji wyrobów.

Edukacja

Logo
Jakość żywności i systemy jej gwarantowania, studia podyplomowe
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia Żywności - Specjalizacja Przetwórstwo mięsa, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia Żywności, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Prawo
Inne
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Projektowanie
Produkcja
Technologia

Inne

1. Bardzo dobra znajomość wymagań związanych z wyrobami halal, kosher (ubój, produkcja, współpraca z klientem).
2. Specjalizacja w zakresie produkcji surowych wyrobów mięsnych - szczególnie burgery, tatary, produkty marynowane, nastrzykiwane.
2. Współpraca z jednostkami odpowiedzialnymi za nadzór nad kodami produktowymi.
3. Bardzo dobra znajomość systemu BPSC Impuls, SAP.
4. Stałe monitorowanie rynku w zakresie nowości produktowych.

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Technologia mięsa
Technologia mięsa
Miejsce stworzone dla technologów i pasjonatów, wszystkich którzy zajmują się przetwórstwem mięsa oraz zagadnieniami branży spożywczej.