Umiejętności
Wołowina
BRC
Halal
IFS
Mięso
OEE
SAP
Kontrola jakości
5 S
5. Dlaczego
audytor wewnętrzny
BPSC Impuls
Biegła obsługa komputera: pakiet Office
Kontrola kosztów
Kalkulacja kosztów produktu
Kontrola procesów
wieprzowina
Prawo Spożywcze
koszer
wymagania sieci
wskaźniki uzysków
surowe wyroby mięsne
burgery
cielęcina
jagnięcina
Języki
angielski
biegły
Doświadczenie zawodowe
Technolog żywności
1. Opracowywanie i wdrażanie wskaźników technologicznych (ubytki, uzyski, zużycie itp.) dla wszystkich komórek produkcyjnych oraz kontrolowanie bieżących i okresowych wskaźników wydajności wyrobów, uzysków mięs, zużycia materiałów pomocniczych oraz badanie ewentualnych odchyleń.
2. Opracowywanie i wdrażanie nowych asortymentów wyrobów oraz sporządzanie dokumentacji technologicznej włącznie z opracowywaniem receptur produkcyjnych.
3. Przygotowanie danych do projektowania etykiet produktów, nadzór nad ich aktualnością prawną oraz współpraca z marketingiem w ich tworzeniu.
4. Kalkulacja ekonomiczna wyrobów.
5. Organizacja i sprawowanie nadzoru nad identyfikowalnością produktów.
6. Ustalanie terminów przydatności produktów.
7. Ścisła bieżąca współpraca z przedstawicielami rabinatu, Islamu, międzynarodowym środowiskiem odbiorców produktów.
8. Współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw.
2. Opracowywanie i wdrażanie nowych asortymentów wyrobów oraz sporządzanie dokumentacji technologicznej włącznie z opracowywaniem receptur produkcyjnych.
3. Przygotowanie danych do projektowania etykiet produktów, nadzór nad ich aktualnością prawną oraz współpraca z marketingiem w ich tworzeniu.
4. Kalkulacja ekonomiczna wyrobów.
5. Organizacja i sprawowanie nadzoru nad identyfikowalnością produktów.
6. Ustalanie terminów przydatności produktów.
7. Ścisła bieżąca współpraca z przedstawicielami rabinatu, Islamu, międzynarodowym środowiskiem odbiorców produktów.
8. Współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw.
Technolog żywności
1. Projektowanie nowych asortymentów.
2. Nadzór technologiczny nad działem produkcyjnym.
3. Tworzenie specyfikacji produktowych.
4. Dostarczanie wszelkich danych niezbędnych do projektowania etykiet, a także nadzór nad zachowaniem ich aktualności pod względem wymogów prawa.
5. Tworzenie receptur produktów oraz ustalanie procesów technologicznych.
6. Ścisła współpraca z działem marketingu w projektowaniu nowych produktów oraz stałym podnoszeniu jakości już istniejących.
7. Uczestnictwo w audytach BRC, IFS, Tesco (bardzo dobra znajomość wymagań sieci oraz prawa spożywczego).
8. Bezpośrednia współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw. Przygotowanie danych do kalkulacji wyrobów.
2. Nadzór technologiczny nad działem produkcyjnym.
3. Tworzenie specyfikacji produktowych.
4. Dostarczanie wszelkich danych niezbędnych do projektowania etykiet, a także nadzór nad zachowaniem ich aktualności pod względem wymogów prawa.
5. Tworzenie receptur produktów oraz ustalanie procesów technologicznych.
6. Ścisła współpraca z działem marketingu w projektowaniu nowych produktów oraz stałym podnoszeniu jakości już istniejących.
7. Uczestnictwo w audytach BRC, IFS, Tesco (bardzo dobra znajomość wymagań sieci oraz prawa spożywczego).
8. Bezpośrednia współpraca z dostawcami materiałów dodatkowych i przypraw. Przygotowanie danych do kalkulacji wyrobów.
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Prawo
Inne
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Projektowanie
Produkcja
Technologia
Inne
1. Bardzo dobra znajomość wymagań związanych z wyrobami halal, kosher (ubój, produkcja, współpraca z klientem).
2. Specjalizacja w zakresie produkcji surowych wyrobów mięsnych - szczególnie burgery, tatary, produkty marynowane, nastrzykiwane.
2. Współpraca z jednostkami odpowiedzialnymi za nadzór nad kodami produktowymi.
3. Bardzo dobra znajomość systemu BPSC Impuls, SAP.
4. Stałe monitorowanie rynku w zakresie nowości produktowych.
2. Specjalizacja w zakresie produkcji surowych wyrobów mięsnych - szczególnie burgery, tatary, produkty marynowane, nastrzykiwane.
2. Współpraca z jednostkami odpowiedzialnymi za nadzór nad kodami produktowymi.
3. Bardzo dobra znajomość systemu BPSC Impuls, SAP.
4. Stałe monitorowanie rynku w zakresie nowości produktowych.
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Technologia mięsa
Miejsce stworzone dla technologów i pasjonatów, wszystkich którzy zajmują się przetwórstwem mięsa oraz zagadnieniami branży spożywczej.