Umiejętności
Pakiet MS Offiece
Języki
angielski
biegły
Doświadczenie zawodowe
Przedstawiciel handlowy
• Sprzedaż oferty handlowej dla nowych klientów
• Kontakt z fabrykami i producentami w Chinach w związku z pozyskiwaniem ofert i wyszukiwaniem nowych produktów
• Pozyskiwanie nowych klientów oraz rynków zbytu na terenie całej Europy
• Budowanie długoterminowych relacji z kluczowymi klientami oraz dystrybutorami
• Przygotowanie biznes planu dotyczącego otwarcia wypożyczalni sprzętu cateringowego na terenie Wrocławia
• Wystawianie faktur i obsługa systemu księgowego Sage Symfonia
• Realizacja wyznaczonych planów sprzedaży i dystrybucji
• Przygotowywanie ofert handlowych
• Rozwój marki oraz sprzedaż produktów amerykańskiej firmy Cambro
• Kontakt z fabrykami i producentami w Chinach w związku z pozyskiwaniem ofert i wyszukiwaniem nowych produktów
• Pozyskiwanie nowych klientów oraz rynków zbytu na terenie całej Europy
• Budowanie długoterminowych relacji z kluczowymi klientami oraz dystrybutorami
• Przygotowanie biznes planu dotyczącego otwarcia wypożyczalni sprzętu cateringowego na terenie Wrocławia
• Wystawianie faktur i obsługa systemu księgowego Sage Symfonia
• Realizacja wyznaczonych planów sprzedaży i dystrybucji
• Przygotowywanie ofert handlowych
• Rozwój marki oraz sprzedaż produktów amerykańskiej firmy Cambro
Kierownik ds. operacyjnych
Eat With Me Catering, Polska
Zbudowanie od podstaw firmy cateringowej „Eat With Me” (www.eatwithme.pl) zajmującej się cateringiem biurowym
na terenie Wrocławia i okolic
Wybór i urządzenie lokalu gastronomicznego zgodnego z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Stworzenie, wdrożenie i konsekwentna realizacja przepisów, wymogów i procedur HACCP
Rekrutacja, szkolenie i zarządzanie zespołem ludzi
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu
Pozyskiwanie nowych klientów
Budowanie i podtrzymywanie bardzo dobrych relacji z klientami
Zarządzanie zamówieniami oraz zapasami
Zarządzanie kosztami, prowadzenie księgowości oraz działanie według wskażników rentowności
Rozliczanie faktur
Przygotowywanie i wdrażanie nowych dań w ofecie
na terenie Wrocławia i okolic
Wybór i urządzenie lokalu gastronomicznego zgodnego z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Stworzenie, wdrożenie i konsekwentna realizacja przepisów, wymogów i procedur HACCP
Rekrutacja, szkolenie i zarządzanie zespołem ludzi
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu
Pozyskiwanie nowych klientów
Budowanie i podtrzymywanie bardzo dobrych relacji z klientami
Zarządzanie zamówieniami oraz zapasami
Zarządzanie kosztami, prowadzenie księgowości oraz działanie według wskażników rentowności
Rozliczanie faktur
Przygotowywanie i wdrażanie nowych dań w ofecie
Szef kuchni
Giraffe Restaurant, Cambridge
Współodpowiedzialność wraz z managerem za prowadzenie dobrze prosperującej restauracji w centrum Cambridge
Zarządzanie zespołem dzięsieciu kucharzy
Uczestniczenie w przygotowywaniu i wdrażaniu nowych dań w sieci restauracji
Szkolenie nowych managerów oraz szefow kuchni, ktorzy dołączyli do firmy
Rekrutacja i szkolenie nowych pracowników
Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
Branie udziału w regularnych spotkaniach z dyrektorem regionalnym oraz dyrektorem finansowym sieci
Rozliczanie faktur
Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
Zarządzanie zespołem dzięsieciu kucharzy
Uczestniczenie w przygotowywaniu i wdrażaniu nowych dań w sieci restauracji
Szkolenie nowych managerów oraz szefow kuchni, ktorzy dołączyli do firmy
Rekrutacja i szkolenie nowych pracowników
Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
Branie udziału w regularnych spotkaniach z dyrektorem regionalnym oraz dyrektorem finansowym sieci
Rozliczanie faktur
Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
Szef kuchni, Manager kuchni
The Railway Pub, Londyn
Przygotowanie posiłków (kuchnia angielska)
Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
Rozliczanie faktur
Rekrutacja,szkolenie,motywacja oraz zarządzanie zespołem
Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
Sporządzanie całej dokumentacji związanej z działaniem kuchni
Dbanie o wysoką jakość i estetykę przyrządzanych potraw oraz odpowiednie przechowywanie produktów
żywnościowych
Udział w szkoleniach firmowych
Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
Rozliczanie faktur
Rekrutacja,szkolenie,motywacja oraz zarządzanie zespołem
Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
Sporządzanie całej dokumentacji związanej z działaniem kuchni
Dbanie o wysoką jakość i estetykę przyrządzanych potraw oraz odpowiednie przechowywanie produktów
żywnościowych
Udział w szkoleniach firmowych
Szkolenia i kursy
05.2003- 04.2004 The London City College, UK, Londyn, (zdany egzamin IELTS-pozion 7)
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
Podróże, Sport, Gotowanie