Maciej Kontnik

Przedstawiciel handlowy, Soda Pluss Sp. z o.o.
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Pakiet MS Offiece

Języki

angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Soda Pluss Sp. z o.o.
Przedstawiciel handlowy
• Sprzedaż oferty handlowej dla nowych klientów
• Kontakt z fabrykami i producentami w Chinach w związku z pozyskiwaniem ofert i wyszukiwaniem nowych produktów
• Pozyskiwanie nowych klientów oraz rynków zbytu na terenie całej Europy
• Budowanie długoterminowych relacji z kluczowymi klientami oraz dystrybutorami
• Przygotowanie biznes planu dotyczącego otwarcia wypożyczalni sprzętu cateringowego na terenie Wrocławia
• Wystawianie faktur i obsługa systemu księgowego Sage Symfonia
• Realizacja wyznaczonych planów sprzedaży i dystrybucji
• Przygotowywanie ofert handlowych
• Rozwój marki oraz sprzedaż produktów amerykańskiej firmy Cambro
Logo
Kierownik ds. operacyjnych
Eat With Me Catering, Polska
 Zbudowanie od podstaw firmy cateringowej „Eat With Me” (www.eatwithme.pl) zajmującej się cateringiem biurowym
na terenie Wrocławia i okolic
 Wybór i urządzenie lokalu gastronomicznego zgodnego z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 Stworzenie, wdrożenie i konsekwentna realizacja przepisów, wymogów i procedur HACCP
 Rekrutacja, szkolenie i zarządzanie zespołem ludzi
 Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu
 Pozyskiwanie nowych klientów
 Budowanie i podtrzymywanie bardzo dobrych relacji z klientami
 Zarządzanie zamówieniami oraz zapasami
 Zarządzanie kosztami, prowadzenie księgowości oraz działanie według wskażników rentowności
 Rozliczanie faktur
 Przygotowywanie i wdrażanie nowych dań w ofecie
Logo
Szef kuchni
Giraffe Restaurant, Cambridge
 Współodpowiedzialność wraz z managerem za prowadzenie dobrze prosperującej restauracji w centrum Cambridge
 Zarządzanie zespołem dzięsieciu kucharzy
 Uczestniczenie w przygotowywaniu i wdrażaniu nowych dań w sieci restauracji
 Szkolenie nowych managerów oraz szefow kuchni, ktorzy dołączyli do firmy
 Rekrutacja i szkolenie nowych pracowników
 Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
 Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
 Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
 Branie udziału w regularnych spotkaniach z dyrektorem regionalnym oraz dyrektorem finansowym sieci
 Rozliczanie faktur
 Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
Logo
Szef kuchni, Manager kuchni
The Railway Pub, Londyn
 Przygotowanie posiłków (kuchnia angielska)
 Zarządzanie zapasami oraz zamówieniami
 Zarządzanie kosztami i działanie wg wskaźników rentowności
 Planowanie, organizacja oraz rozliczanie czasu pracy personelu kuchni
 Rozliczanie faktur
 Rekrutacja,szkolenie,motywacja oraz zarządzanie zespołem
 Dbanie o przestrzeganie procedur HACCP
 Sporządzanie całej dokumentacji związanej z działaniem kuchni
 Dbanie o wysoką jakość i estetykę przyrządzanych potraw oraz odpowiednie przechowywanie produktów
żywnościowych
 Udział w szkoleniach firmowych

Szkolenia i kursy

05.2003- 04.2004 The London City College, UK, Londyn, (zdany egzamin IELTS-pozion 7)

Edukacja

Logo
Zarządzanie i marketing, licencjackie
Politechnika w Białymstoku

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

Podróże, Sport, Gotowanie