Konrad Biłas

Koordynator ds transportu, XPO Transport Solutions Poland Sp. z o.o.
Zielona Góra, lubuskie

Umiejętności

Barmaństwo Strategia biznesowa Zarządzanie Marketing Strategia marketingowa Microsoft Office Negocjacje New Business Development Project Management Zarządzanie Sprzedażą kelnerstwo Zarządzanie zespołem Układanie menu koktajlowego

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

XPO Transport Solutions Poland Sp. z o.o.
Koordynator ds transportu
Koordynowanie pracy posiadanej przez firmę floty aut ciężarowych. Współpraca z kierowcami pracującymi w firmie (jeżdżącymi w pojedynczej obsadzie jak i podwójnej – narodowość polska, ukraińska, gruzińska). Współpraca z francuskimi Spedytorami (język komunikacji angielski). Dbanie o terminowe wykonywanie przeglądów aut i naczep, organizowanie serwisów. Współpraca z Podwykonawcami – nadzór i organizacja pracy ich floty, przygotowywanie raportów, zestawień i rozliczeń. Praca w programie SAP m.in. dodawanie zleceń do systemu i ich modyfikacja, sporządzanie raportów miesięcznych ze zleceń transportowych dla Podwykonawców z zestawieniem na każde auto itd.
Logo
Manager sklepu internetowego
Cafe Trade
Dystrybucja najlepszych produktów z brytyjskiego rynku Horeca na polski rynek gastronomiczny. Zarządzanie sklepem internetowym i sprzedaż kaw palonych w Anglii pod marką Coffee Couture i organicznych herbat Clipper Teas Ltd. Współpraca z angielskimi producentami, negocjowanie warunków umów i cen; gospodarka magazynowa; organizowanie transportów z Wielkiej Brytanii; opracowywanie strategii marketingowej i sprzedażowej firmy.
http://cafetrade.eu/

02.2015 – 06.2015 - Firma Logistyczna
Stanowisko: Spedytor Międzynarodowy
Kontrakt terminowy, wymiar czasu pracy – pełen etat.
Logo
Manager Lounge Baru i Brasserie
Hotel **** "The Grand Hotel" Seafront Torquay, Devon, UK
Do moich obowiązków należało: zarządzanie Brasserie i Lounge Barem obsługującym ponad 80 osób podczas obiadu i kolacji; szkolenie 22 członków personelu pracującego za barem jak i na sali; układanie menu koktajlowego i listy win na imprezy zamknięte; zamawianie alkoholi i napojów dla hotelu; pomoc w inwenturach; pomoc w układaniu Brasserie Menu; pomoc w organizacji imprez zamkniętych typu: wesela, stypy, urodziny i spotkania biznesowe; sporządzanie arkuszów w Excelu zawierających: przepracowane godziny, prognozowanie utargu, sprzedaży potraw z menu; pełnienie roli Gospodarza, czyli witanie gości hotelowych jak i regularnych klientów.
Logo
Manager Restauracji/Szef Koktajl Barmanów/Koktajl Barman
Hotel SPA **** "Dart Marina", Dartmouth, Devon, UK
Do moich obowiązków należało: zarządzanie restauracją Wildfire Bar & Bistro położoną nad rzeką, posiadającą ponad 40 miejsc wewnątrz i dodatkowo ponad 30 na zewnątrz; szkolenie personelu pracującego za barem jak i na sali; układanie menu koktajlowego; zamawianie alkoholi i napojów dla hotelu; pomoc w inwenturach; czyszczenie linii piwa; sporządzanie arkuszów w Excelu zawierających: przepracowane godziny, prognozowanie utargu, sprzedaży potraw z menu; organizowanie imprez zamkniętych typu wesela, urodziny; pełnienie roli Gospodarza, czyli witanie gości, do których należeli goście hotelowi i właściciele jachtów zaparkowanych przy hotelowej Marinie.
Logo
Barman/Kelner/Recepcjonista
Hotel *** "Sligachan", Sligachan, Isle of Skye, UK
Do moich obowiązków należała obsługa gości hotelowych, czyli: branie zamówień na jedzenie i napoje, sprzątanie baru i sali, sporządzanie i serwowanie napojów, szkolenie pracowników, raport kasowy, meldowanie i wymeldowanie gości, pomoc w prowadzeniu hotelu.
Logo
Koktajl Barman/Kelner
P&O Princess Cruises Lines Ltd. \(a Bermuda Company\)
Do moich obowiązków należało: obsługa pasażerów, szkolenie personelu, przyjmowanie zamówień na jedzenie i napoje, sprzątanie miejsca pracy, sporządzanie i serwowanie koktajli i napojów.
Logo
Barman/Kelner
Bar “Areka”, Koło
Do moich obowiązków należało: obsługa klientów, szkolenie personelu, przyjmowanie zamówień na jedzenie i napoje, raport kasowy.
Logo
Barman/Kelner
Restauracja „Hipokryzja”, Poznań
Do moich obowiązków należało: obsługa klientów, szkolenie personelu, przyjmowanie zamówień na jedzenie i napoje, sporządzanie i serwowani koktajli, raport kasowy.
Logo
Praktykant - Recepcjonista/Kelner/Barman
Hotel „Dukat”, Dąbki
Do moich obowiązków należało: obsługa gości, przyjmowanie zamówień na jedzenie i drinki, sporządzanie i serwowanie napojów, meldowanie i wymeldowanie gości, obsługa centrali telefonicznej.
Logo
Praktykant - Recepcjonista/Kelner/Barman
Hotel „Dukat”, Dąbki
Do moich obowiązków należało: obsługa gości, przyjmowanie zamówień na jedzenie i drinki, sporządzanie i serwowanie napojów, meldowanie i wymeldowanie gości, obsługa centrali telefonicznej.
Logo
Praktykant - Pracownik Administracyjny
Hotel *** "Wodnik", Łeba
Do moich obowiązków należało: praca biurowa, odbieranie telefonów.
Logo
Praktykant - Recepcjonista/Kelner/Barman/Pokojowy
Hotel *** "Knieja", Rajgród
Do moich obowiązków należało: odbieranie telefonów, sprzątanie sali i baru, meldowanie i wymeldowanie gości, sprzątanie pokoi hotelowych, pranie pościeli.

Edukacja

Logo
Zarządzanie Hotelarstwem i Turystyką, magisterskie
Akademia Morska w Gdyni
Logo
Zarządzanie Hotelarstwem, licencjackie
WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI W BYDGOSZCZY
Logo
Technikum Hotelarskie, średnie
Zespół Szkół Ekonomicznych i Administracyjnych w Kole

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Turystyka
Sprzedaż
Inne