Kamil Smoliński

Handlowiec/ Inżynier projektu
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

AutoCAD Prawo jazdy Zarządzanie kluczowymi klientami Zarządzanie Microsoft Office Negocjacje Project Management Zarządzanie Sprzedażą Zarządzanie zespołem

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Gea Process Engineering Sp. z o.o.
Key Account Sales Engineer
Logo
Inżynier sprzedaży
Alfa Laval Polska Sp. z o. o. Warszawa
- Prowadzenie projektów w dziale przemysłu spożywczego (m. in. przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo mięsne, przemysł gorzelniczy ),
- Przygotowywanie ofert handlowych, negocjacja warunków ofert z klientem, doradztwo techniczne, koordynowanie pracami montażowymi i rozruchem urządzeń u klienta.
- Współpraca z członkami innych zespołów na różnych etapach projektu.
- Pozyskiwanie nowych klientów oraz utrzymywanie dobrych relacji z dotychczasowymi odbiorcami
Tewes- Bis Sp. z o. o.
Specjalista Technolog
- Projektowanie instalacji procesowych w przemyśle mleczarskim,
- Przygotowywanie części technologicznej do ofert handlowych,
- Nadzór nad pracami montażowymi oraz rozruchem linii technologicznych na obiektach (uruchomienie linii technologicznych m. in. w zakładach w Rumunii i Niemczech).
Tewes- Bis Sp. z o. o.
Specjalista ds. Projektu (Dział Handlowy)
- Przygotowywanie ofert handlowych
- Negocjacja warunków ofert
- Opracowanie, realizacja, zarządzanie projektami
- Współpraca z członkami innych zespołów na różnych etapach realizacji projektu
- Budowanie pozytywnego wizerunku firmy
- Tworzenie i kontrola harmonogramu projektów realizowanych
- Budowanie pozytywnych relacji z klientem
Logo
Praktyka
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skierniewicach
Zapoznanie się z technologią produkcji mleka odtłuszczonego, mleka pełnego, serwatki w proszku, procesami kontroli jakości w zakładzie, funkcjonowaniem laboratorium. Praca na działach: przyjęcia surowca, zagęszczania, suszenia, pakowania.
Logo
Praktyka
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skierniewicach
Zapoznanie się z technologią produkcji sera mozzarella, masła, procesami kontroli jakości w zakładzie, funkcjonowaniem laboratorium fizykochemicznego i mikrobiologicznego. Poznanie struktury organizacyjnej firmy. Praca na każdym etapie w procesie produkcji sera mozzarella.

Szkolenia i kursy

- ukończony dwukrotnie cykl szkoleniowy w Sandler Selling System
- ukończony kurs w Professional Business Consulting
- ukończony kurs w Professional Business Consulting - Service Academy

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalizacje

Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Sprzedaż
Inżynieria/Technika/Produkcja

Zainteresowania

- sztuki walki,
- żeglarstwo,
- sporty ekstremalne,
- sport: koszykówka, tennis ziemny,
- terrarystyka,
- fotografia, rysunek.

Organizacje

- 2010 – 2012 - Przewodniczący Koła Naukowego Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności (koordynowanie działalności, reprezentowanie zewnętrzne koła),
- 2009 – 2010 - Koło Naukowe Technologów Mleczarstwa
(aktywne członkostwo, udział w pracach badawczych).

Inne

- dobra znajomość programu AutoCad,
- bardzo dobra znajomość pakietu Microsoft Office, Adobe Photoshop,
- posiadany patent żeglarza jachtowego,
- praca w zespole, praca pod presją,

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
CAD (Computer Aided Design)
CAD (Computer Aided Design)
Grupa dla projektantów CAD
ENGINEERS
ENGINEERS
WSZYSCY INŻYNIEROWIE :)
EXCEL w praktyce
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Laboratory
Laboratory
Grupa zrzeszająca osoby powiązane z laboratoriamy oraz sprzętem laboratoryjnym. Najświeższe informacje z rynku- mozliwości rozwoju zawodowego!!
Praca dla studenta
Praca dla studenta
Studenci poszukujący pracy, pogrupowani w branże.