Joanna Nita

Doradca ds. prawa żywnościowego, IGI Food Consulting Sp. z o.o.
Warszawa, mazowieckie

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

IGI Food Consulting
Doradca ds. prawa żywnościowego
Przygotowywanie opinii i analiz z zakresu prawa żywnościowego, m.in.:
• Znakowanie środków spożywczych w tym suplementów diety i PARNUTS (weryfikacja bądź opracowanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami, prawidłowe rozmieszczenie treści na opakowaniu)
• Ocena reklam, ulotek, materiałów promocyjnych, stron internetowych pod kątem zgodności z przepisami
• Weryfikacja oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na produktach, w przekazach komercyjnych
• Interpretacja przepisów i ich praktyczne stosowanie
• Przygotowanie publikacji prasowych / internetowych
• Przygotowywanie odpowiedzi na pisma urzędowe (PIS, IJHARS)
Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego
Bakalland S.A.
Specjalista ds. jakości
• Znakowanie środków spożywczych i weryfikacja poprawności znakowania opakowań/etykiet dla produktów Bakalland, Orico, Medicea
• Przygotowywanie dokumentacji produktowej dla klientów (sieci handlowych) oraz weryfikacja poprawności znakowania opakowań/etykiet dla produktów marek własnych
• Ścisła współpraca z Działem Marketingu i R&D przy projektowaniu i wdrażaniu nowych wyrobów
• Współpraca z Działem Zakupów przy wyborze dostawców lokalnych i globalnych: opiniowanie próbek surowców/nowych produktów, prowadzenie dokumentacji jakościowej
• Współudział przy optymalizacji procesów wewnętrznych: projektowania opakowań jednostkowych i zbiorczych oraz projektowania i wprowadzania nowych produktów
• Współpraca z instytucjami nadzorującymi (Państwowa Inspekcja Sanitarna, IJHARS)
• Utrzymanie SZJBŻ (BRC, ISO 22000); aktualizacja procedur i instrukcji, przeprowadzanie audytów wewnętrznych, uczestnictwo w audytach zewnętrznych i certyfikujących
• Obsługa zgłoszeń reklamacyjnych, sporządzanie comiesięcznych raportów z reklamacji z propozycją działań korygujących i zapobiegawczych
Logo
Praktykant w dziale jakości
OSM w Opolu Lubelskim
• Weryfikacja funkcjonującego w zakładzie systemu HACCP metodą audytu wewnętrznego i propozycje działań naprawczych oraz korygujących
• Przeprowadzanie szkoleń wśród pracowników z zakresu obowiązujących procedur GMP/GHP/HACCP
• Poznanie specyfiki zagrożeń związanych z przetwórstwem mleka oraz metod ich eliminowania / minimalizowania
Logo
Praktyki rolnicze
Red Star Growers Ltd Marketing Company w Wielkiej Brytanii
Kontrola jakości wytwarzanych produktów, zapoznanie się z nowoczesnymi liniami technologicznymi w przetwórstwie rolno - spożywczym
Logo
Ride Operator, Food Service
Santa Cruz Beach Boardwalk California's Seaside Amusement Park, Santa Cruz Seaside Company, USA
Kontrola sprawności działania maszyn i urządzeń na stanowisku pracy przed rozpoczęciem jak i po zakończeniu pracy, ich odpowiednie zabezpieczenie po zakończeniu pracy, obsługa klientów i czuwanie nad ich bezpieczeństwem

Kontrola bezpieczeństwa maszyn i urządzeń wytwarzających żywność
KFC
kontroler jakości
Monitorowanie pracy urządzeń i parametrów obróbki cieplnej posiłków, kontrola jakości przygotowywanych posiłków, nadzór nad zachowaniem higienicznych warunków pracy, obsługa klientów

Szkolenia i kursy

• Kurs komputerowy ECDL. Projekt „Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych atutem wykwalifikowanego pracownika” w ramach Programu Kapitał Ludzki, Cosinus Sp. z o.o.
• Szkolenie „Akademia Audytora Wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania wg norm ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, PN-N 18001/OHSAS 18001” połączone ze specjalistycznym kursem j. angielskiego, Doradca Consultants Ltd., TERRA Szkolenia i Doradztwo. Projekt w ramach Programu Kapitał Ludzki
• Konferencja „Znakowanie produktów żywnościowych. Aspekty prawne i systemy dobrowolne”, PFPŻ
• Szkolenie nt. zasad stosowania Dobrowolnego Systemu Znakowania Wartością Odżywczą GDA, PFPŻ
• Warsztaty „Bezpieczeństwo żywności a opakowanie”, Informedia
• Szkolenie „Autoprezentacja i wystąpienia publiczne”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Budowanie zespołu z elementami komunikacji”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Zachowanie w sytuacjach kryzysowych dla przedsiębiorstwa / PR w sytuacjach kryzysowych” Liberty Group
• Szkolenie audytorów wewnętrznych systemu HACCP, SGGW

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Prawo
Doradztwo prawne

Zainteresowania

• Taniec, podróże, jeździectwo, wędkarstwo, kosmetologia i dermatologia estetyczna

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
audyt
audyt
Audyt wewnętrzny i zewnętrzny, audyt wykorzystania środków UE, egzaminy i certyfikaty w audycie.
Bank Żywności SOS
Bank Żywności SOS
Grupa pracowników, wolontariuszy oraz przyjaciół Banku Żywności SOS
Brunetki
Brunetki
Zapraszam wszystkie brunetki :)
Business Marketing
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
Dieta
Dieta
Czyli jeść ze smakiem i zachować właściwą wagę :)
ISO 22000
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Jazda konna Poland Park
Jazda konna Poland Park
jazda konna w Warszawie
Jeździectwo
Jeździectwo
Konie, koniki, jazda konna, rekreacja, sport.. P.S. Nie przyjmujemy osób anonimowych.
Kreacja wizerunku
Kreacja wizerunku
Liczy się pierwsze wrażenie!
PROMOCJA  POLSKI
PROMOCJA POLSKI
Promocja gospodarcza, promocja kultury, marka Polski, marketing narodowy, . Zapraszamy specjalistów, studentów, artystów i przedstawicieli instytucji promujących Polskę.