Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Doradca ds. prawa żywnościowego
Przygotowywanie opinii i analiz z zakresu prawa żywnościowego, m.in.:
• Znakowanie środków spożywczych w tym suplementów diety i PARNUTS (weryfikacja bądź opracowanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami, prawidłowe rozmieszczenie treści na opakowaniu)
• Ocena reklam, ulotek, materiałów promocyjnych, stron internetowych pod kątem zgodności z przepisami
• Weryfikacja oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na produktach, w przekazach komercyjnych
• Interpretacja przepisów i ich praktyczne stosowanie
• Przygotowanie publikacji prasowych / internetowych
• Przygotowywanie odpowiedzi na pisma urzędowe (PIS, IJHARS)
Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego
• Znakowanie środków spożywczych w tym suplementów diety i PARNUTS (weryfikacja bądź opracowanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami, prawidłowe rozmieszczenie treści na opakowaniu)
• Ocena reklam, ulotek, materiałów promocyjnych, stron internetowych pod kątem zgodności z przepisami
• Weryfikacja oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na produktach, w przekazach komercyjnych
• Interpretacja przepisów i ich praktyczne stosowanie
• Przygotowanie publikacji prasowych / internetowych
• Przygotowywanie odpowiedzi na pisma urzędowe (PIS, IJHARS)
Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego
Specjalista ds. jakości
• Znakowanie środków spożywczych i weryfikacja poprawności znakowania opakowań/etykiet dla produktów Bakalland, Orico, Medicea
• Przygotowywanie dokumentacji produktowej dla klientów (sieci handlowych) oraz weryfikacja poprawności znakowania opakowań/etykiet dla produktów marek własnych
• Ścisła współpraca z Działem Marketingu i R&D przy projektowaniu i wdrażaniu nowych wyrobów
• Współpraca z Działem Zakupów przy wyborze dostawców lokalnych i globalnych: opiniowanie próbek surowców/nowych produktów, prowadzenie dokumentacji jakościowej
• Współudział przy optymalizacji procesów wewnętrznych: projektowania opakowań jednostkowych i zbiorczych oraz projektowania i wprowadzania nowych produktów
• Współpraca z instytucjami nadzorującymi (Państwowa Inspekcja Sanitarna, IJHARS)
• Utrzymanie SZJBŻ (BRC, ISO 22000); aktualizacja procedur i instrukcji, przeprowadzanie audytów wewnętrznych, uczestnictwo w audytach zewnętrznych i certyfikujących
• Obsługa zgłoszeń reklamacyjnych, sporządzanie comiesięcznych raportów z reklamacji z propozycją działań korygujących i zapobiegawczych
• Przygotowywanie dokumentacji produktowej dla klientów (sieci handlowych) oraz weryfikacja poprawności znakowania opakowań/etykiet dla produktów marek własnych
• Ścisła współpraca z Działem Marketingu i R&D przy projektowaniu i wdrażaniu nowych wyrobów
• Współpraca z Działem Zakupów przy wyborze dostawców lokalnych i globalnych: opiniowanie próbek surowców/nowych produktów, prowadzenie dokumentacji jakościowej
• Współudział przy optymalizacji procesów wewnętrznych: projektowania opakowań jednostkowych i zbiorczych oraz projektowania i wprowadzania nowych produktów
• Współpraca z instytucjami nadzorującymi (Państwowa Inspekcja Sanitarna, IJHARS)
• Utrzymanie SZJBŻ (BRC, ISO 22000); aktualizacja procedur i instrukcji, przeprowadzanie audytów wewnętrznych, uczestnictwo w audytach zewnętrznych i certyfikujących
• Obsługa zgłoszeń reklamacyjnych, sporządzanie comiesięcznych raportów z reklamacji z propozycją działań korygujących i zapobiegawczych
Praktykant w dziale jakości
OSM w Opolu Lubelskim
• Weryfikacja funkcjonującego w zakładzie systemu HACCP metodą audytu wewnętrznego i propozycje działań naprawczych oraz korygujących
• Przeprowadzanie szkoleń wśród pracowników z zakresu obowiązujących procedur GMP/GHP/HACCP
• Poznanie specyfiki zagrożeń związanych z przetwórstwem mleka oraz metod ich eliminowania / minimalizowania
• Przeprowadzanie szkoleń wśród pracowników z zakresu obowiązujących procedur GMP/GHP/HACCP
• Poznanie specyfiki zagrożeń związanych z przetwórstwem mleka oraz metod ich eliminowania / minimalizowania
Ride Operator, Food Service
Santa Cruz Beach Boardwalk California's Seaside Amusement Park, Santa Cruz Seaside Company, USA
Kontrola sprawności działania maszyn i urządzeń na stanowisku pracy przed rozpoczęciem jak i po zakończeniu pracy, ich odpowiednie zabezpieczenie po zakończeniu pracy, obsługa klientów i czuwanie nad ich bezpieczeństwem
Kontrola bezpieczeństwa maszyn i urządzeń wytwarzających żywność
Kontrola bezpieczeństwa maszyn i urządzeń wytwarzających żywność
Szkolenia i kursy
• Kurs komputerowy ECDL. Projekt „Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych atutem wykwalifikowanego pracownika” w ramach Programu Kapitał Ludzki, Cosinus Sp. z o.o.
• Szkolenie „Akademia Audytora Wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania wg norm ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, PN-N 18001/OHSAS 18001” połączone ze specjalistycznym kursem j. angielskiego, Doradca Consultants Ltd., TERRA Szkolenia i Doradztwo. Projekt w ramach Programu Kapitał Ludzki
• Konferencja „Znakowanie produktów żywnościowych. Aspekty prawne i systemy dobrowolne”, PFPŻ
• Szkolenie nt. zasad stosowania Dobrowolnego Systemu Znakowania Wartością Odżywczą GDA, PFPŻ
• Warsztaty „Bezpieczeństwo żywności a opakowanie”, Informedia
• Szkolenie „Autoprezentacja i wystąpienia publiczne”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Budowanie zespołu z elementami komunikacji”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Zachowanie w sytuacjach kryzysowych dla przedsiębiorstwa / PR w sytuacjach kryzysowych” Liberty Group
• Szkolenie audytorów wewnętrznych systemu HACCP, SGGW
• Szkolenie „Akademia Audytora Wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania wg norm ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, PN-N 18001/OHSAS 18001” połączone ze specjalistycznym kursem j. angielskiego, Doradca Consultants Ltd., TERRA Szkolenia i Doradztwo. Projekt w ramach Programu Kapitał Ludzki
• Konferencja „Znakowanie produktów żywnościowych. Aspekty prawne i systemy dobrowolne”, PFPŻ
• Szkolenie nt. zasad stosowania Dobrowolnego Systemu Znakowania Wartością Odżywczą GDA, PFPŻ
• Warsztaty „Bezpieczeństwo żywności a opakowanie”, Informedia
• Szkolenie „Autoprezentacja i wystąpienia publiczne”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Budowanie zespołu z elementami komunikacji”, Futurea Skills Center
• Szkolenie „Zachowanie w sytuacjach kryzysowych dla przedsiębiorstwa / PR w sytuacjach kryzysowych” Liberty Group
• Szkolenie audytorów wewnętrznych systemu HACCP, SGGW
Edukacja
Specjalizacje
Prawo
Doradztwo prawne
Zainteresowania
• Taniec, podróże, jeździectwo, wędkarstwo, kosmetologia i dermatologia estetyczna
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
audyt
Audyt wewnętrzny i zewnętrzny, audyt wykorzystania środków UE, egzaminy i certyfikaty w audycie.
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
PROMOCJA POLSKI
Promocja gospodarcza, promocja kultury, marka Polski, marketing narodowy, . Zapraszamy specjalistów, studentów, artystów i przedstawicieli instytucji promujących Polskę.