Jarosław Karatysz

Student, Uniwersytet Szczeciński

Umiejętności

Coaching Komunikatywność Komunikacja Marketingowa Strategia marketingowa Microsoft Office Komunikacja mobilna Project Management Szkolenie język angielski Obsługa klienta

Języki

angielski
podstawowy
francuski
podstawowy
hiszpański
podstawowy
polski
podstawowy
portugalski
podstawowy
włoski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Właściciel
Firma produkcyjna - Wytwornictwo Rękodzieła Artystycznego i Sztuki Urzytkowej Jarosław Karatysz
- Kieruje całokształtem działalności mojej firmy.
- Czuwam nad jej rozwojem.
- Reprezentuje firmę wobec innych jednostek firm, społeczeństwa, organów pozarządowych, samorządowych miasta, województwa oraz kraju.
- Reprezentuje firmę w jej sprawach.
- Czuwam nad realizacją wszystkich zamówień.
- Podpisuje korespondencję i dokumenty.
- Przygotowuje materiały promujące moją firmę.
- Zwołuje zebrania i różne spotkania promujące firmę.
- Popularyzuje nowe techniki i technologie oraz ich twórców.
- Osobiście wykonuję zamówienia, napływające do firmy.
- Podpisuje wszystkie dokumenty finansowe.
- Sprawuje kontrolę nad prawidłową realizacją zamówień.
- Składam coroczne, sprawozdania ze swojej działalności.
Logo
Szef kuchni
Hotel**** & Restauracja **** "PIASKI" w Piaskach Wielkich k/ Wolina
- Ściśle współpracuje z działem gastronomicznym (za pracę ww. działu odpowiada kierownik działu gastronomii).
- Opracowuje kartę dań i menu.
- Biorę udział w zebraniach organizowanych przez kier. ds. gastronomii w sprawie organizacji wyżywienia dla kolejnych grup pobytowych zgodnie z otrzymywanym jadłospisem.
- Sporządzam zamówienia towaru zgodnie z aktualnym stanem rezerwacji hotelu.
- Kieruje pracą w kuchni / również w zakresie organizacyjnym/- rozdzielam pracę, odbieram prace od poszczególnych pracowników i kierowników zmian.
- Sporządza grafiki pracy i je rozliczam.
- Pobieram towar z magazynu.
- Przed rozpoczęciem zmiany sprawdzam zaopatrzenie, zapotrzebowania materiałowe wg założonego planu pracy, zgodnego ze stanem rezerwacji.
- Nadzoruje korzystanie z istniejących i sporządzanie nowych receptur.
- Prowadzę i nadzoruje przygotowanie potraw,
- Sprawdzam, jak prezentują się gotowe dania, aby upewnić się, czy każde z nich odpowiada standardowi jakości, ustalonemu przeze mnie wcześniej.
- Nadzoruje osobiście przyjmowanie zaopatrzenia przychodzącego do hotelu.
- Sprawdzam - wspólnie z kontrolerem ds. jakości - stan dostarczonego towaru i okresy przydatności do spożycia.
- Nadzoruje od strony gastronomicznej przebieg imprez organizowanych w hotelu.
- Orientuję się w nowościach i trendach w gastronomii, aby dopasowywać do nich swoją ofertę.
- Biorę udział wraz z pozostałymi kierownikami zmian w cotygodniowych naradach kadry kierowniczej hotelu „PIASKI” z udziałem właścicieli hotelu.
- Rozdzielam dodatkowe obowiązki na pozostałych kierowników i egzekwuje ich wykonanie.

Ponadto jestem odpowiedzialny za wszystkie pozostałe sprawy dotyczące kuchni, w tym za higienę wnętrza oraz kształcenie praktykantów; reprezentuje kuchnię wobec gościa więc muszę ;) Dyspozycyjność i nienormowany czas pracy na ww. stanowisku jest jego nieodzowną częścią i myślę, że atutem.
Logo
Szef kuchni
Restauracja**** "Żeglarska" w Dziwnowie
Logo
Szef kuchni
Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny "SEDYKO" w Dziwnówku
Logo
Szef kuchni
Restauracja**** "Gospoda z duszkiem" w Dziwnowie

Szkolenia i kursy

hmmm ... nazbierało się tego trochę, co o ciekawszych kiedyś napiszę ;)

Edukacja

Logo
Polonistyka i Kulturoznastwo - specjalność: dziennikarstwo telewizyjne, magisterskie
Uniwersytet Szczeciński

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

wiele, oj wiele ... ;)

Inne

Człowiek kosmopolityczny od dzieciństwa zakochany w Afryce i ludziach tam żyjących. Pasjonata Cabo Verde i jego stolica kulturalną, czyli Mindelo, zakochany w twórczości ich mieszkańców tych sławnych i mniej sławnych, a na co dzień, fotograf rzeczy i zjawisk ciekawych i niedostrzegalnych, podróżnik daleki i bliski, po prostu jestem sobą :)

Grupy

A WOLNY ZAWóD
A WOLNY ZAWóD
FREELANCER - wolny zawód, kontakty, oferty itd.
CopyWriting
CopyWriting
Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa. J. Słowacki
Media
Media
Grupa dla tych, co nie tylko korzystają z mediów, ale także interesują się tym, co się w nich dzieje.
TVN
TVN
Grupa miłośników i telewidzów telewizji TVN. Zapraszam do aktywnego uczestnictwa i wypowiedzi.
WOLNOść
WOLNOść
A Wolność to cudowne dobro