Umiejętności
Coaching
Komunikatywność
Komunikacja Marketingowa
Strategia marketingowa
Microsoft Office
Komunikacja mobilna
Project Management
Szkolenie
język angielski
Obsługa klienta
Języki
angielski
podstawowy
francuski
podstawowy
hiszpański
podstawowy
polski
podstawowy
portugalski
podstawowy
włoski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Właściciel
Firma produkcyjna - Wytwornictwo Rękodzieła Artystycznego i Sztuki Urzytkowej Jarosław Karatysz
- Kieruje całokształtem działalności mojej firmy.
- Czuwam nad jej rozwojem.
- Reprezentuje firmę wobec innych jednostek firm, społeczeństwa, organów pozarządowych, samorządowych miasta, województwa oraz kraju.
- Reprezentuje firmę w jej sprawach.
- Czuwam nad realizacją wszystkich zamówień.
- Podpisuje korespondencję i dokumenty.
- Przygotowuje materiały promujące moją firmę.
- Zwołuje zebrania i różne spotkania promujące firmę.
- Popularyzuje nowe techniki i technologie oraz ich twórców.
- Osobiście wykonuję zamówienia, napływające do firmy.
- Podpisuje wszystkie dokumenty finansowe.
- Sprawuje kontrolę nad prawidłową realizacją zamówień.
- Składam coroczne, sprawozdania ze swojej działalności.
- Czuwam nad jej rozwojem.
- Reprezentuje firmę wobec innych jednostek firm, społeczeństwa, organów pozarządowych, samorządowych miasta, województwa oraz kraju.
- Reprezentuje firmę w jej sprawach.
- Czuwam nad realizacją wszystkich zamówień.
- Podpisuje korespondencję i dokumenty.
- Przygotowuje materiały promujące moją firmę.
- Zwołuje zebrania i różne spotkania promujące firmę.
- Popularyzuje nowe techniki i technologie oraz ich twórców.
- Osobiście wykonuję zamówienia, napływające do firmy.
- Podpisuje wszystkie dokumenty finansowe.
- Sprawuje kontrolę nad prawidłową realizacją zamówień.
- Składam coroczne, sprawozdania ze swojej działalności.
Szef kuchni
Hotel**** & Restauracja **** "PIASKI" w Piaskach Wielkich k/ Wolina
- Ściśle współpracuje z działem gastronomicznym (za pracę ww. działu odpowiada kierownik działu gastronomii).
- Opracowuje kartę dań i menu.
- Biorę udział w zebraniach organizowanych przez kier. ds. gastronomii w sprawie organizacji wyżywienia dla kolejnych grup pobytowych zgodnie z otrzymywanym jadłospisem.
- Sporządzam zamówienia towaru zgodnie z aktualnym stanem rezerwacji hotelu.
- Kieruje pracą w kuchni / również w zakresie organizacyjnym/- rozdzielam pracę, odbieram prace od poszczególnych pracowników i kierowników zmian.
- Sporządza grafiki pracy i je rozliczam.
- Pobieram towar z magazynu.
- Przed rozpoczęciem zmiany sprawdzam zaopatrzenie, zapotrzebowania materiałowe wg założonego planu pracy, zgodnego ze stanem rezerwacji.
- Nadzoruje korzystanie z istniejących i sporządzanie nowych receptur.
- Prowadzę i nadzoruje przygotowanie potraw,
- Sprawdzam, jak prezentują się gotowe dania, aby upewnić się, czy każde z nich odpowiada standardowi jakości, ustalonemu przeze mnie wcześniej.
- Nadzoruje osobiście przyjmowanie zaopatrzenia przychodzącego do hotelu.
- Sprawdzam - wspólnie z kontrolerem ds. jakości - stan dostarczonego towaru i okresy przydatności do spożycia.
- Nadzoruje od strony gastronomicznej przebieg imprez organizowanych w hotelu.
- Orientuję się w nowościach i trendach w gastronomii, aby dopasowywać do nich swoją ofertę.
- Biorę udział wraz z pozostałymi kierownikami zmian w cotygodniowych naradach kadry kierowniczej hotelu „PIASKI” z udziałem właścicieli hotelu.
- Rozdzielam dodatkowe obowiązki na pozostałych kierowników i egzekwuje ich wykonanie.
Ponadto jestem odpowiedzialny za wszystkie pozostałe sprawy dotyczące kuchni, w tym za higienę wnętrza oraz kształcenie praktykantów; reprezentuje kuchnię wobec gościa więc muszę ;) Dyspozycyjność i nienormowany czas pracy na ww. stanowisku jest jego nieodzowną częścią i myślę, że atutem.
- Opracowuje kartę dań i menu.
- Biorę udział w zebraniach organizowanych przez kier. ds. gastronomii w sprawie organizacji wyżywienia dla kolejnych grup pobytowych zgodnie z otrzymywanym jadłospisem.
- Sporządzam zamówienia towaru zgodnie z aktualnym stanem rezerwacji hotelu.
- Kieruje pracą w kuchni / również w zakresie organizacyjnym/- rozdzielam pracę, odbieram prace od poszczególnych pracowników i kierowników zmian.
- Sporządza grafiki pracy i je rozliczam.
- Pobieram towar z magazynu.
- Przed rozpoczęciem zmiany sprawdzam zaopatrzenie, zapotrzebowania materiałowe wg założonego planu pracy, zgodnego ze stanem rezerwacji.
- Nadzoruje korzystanie z istniejących i sporządzanie nowych receptur.
- Prowadzę i nadzoruje przygotowanie potraw,
- Sprawdzam, jak prezentują się gotowe dania, aby upewnić się, czy każde z nich odpowiada standardowi jakości, ustalonemu przeze mnie wcześniej.
- Nadzoruje osobiście przyjmowanie zaopatrzenia przychodzącego do hotelu.
- Sprawdzam - wspólnie z kontrolerem ds. jakości - stan dostarczonego towaru i okresy przydatności do spożycia.
- Nadzoruje od strony gastronomicznej przebieg imprez organizowanych w hotelu.
- Orientuję się w nowościach i trendach w gastronomii, aby dopasowywać do nich swoją ofertę.
- Biorę udział wraz z pozostałymi kierownikami zmian w cotygodniowych naradach kadry kierowniczej hotelu „PIASKI” z udziałem właścicieli hotelu.
- Rozdzielam dodatkowe obowiązki na pozostałych kierowników i egzekwuje ich wykonanie.
Ponadto jestem odpowiedzialny za wszystkie pozostałe sprawy dotyczące kuchni, w tym za higienę wnętrza oraz kształcenie praktykantów; reprezentuje kuchnię wobec gościa więc muszę ;) Dyspozycyjność i nienormowany czas pracy na ww. stanowisku jest jego nieodzowną częścią i myślę, że atutem.
Szkolenia i kursy
hmmm ... nazbierało się tego trochę, co o ciekawszych kiedyś napiszę ;)
Edukacja
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
wiele, oj wiele ... ;)
Inne
Człowiek kosmopolityczny od dzieciństwa zakochany w Afryce i ludziach tam żyjących. Pasjonata Cabo Verde i jego stolica kulturalną, czyli Mindelo, zakochany w twórczości ich mieszkańców tych sławnych i mniej sławnych, a na co dzień, fotograf rzeczy i zjawisk ciekawych i niedostrzegalnych, podróżnik daleki i bliski, po prostu jestem sobą :)
Grupy
Media
Grupa dla tych, co nie tylko korzystają z mediów, ale także interesują się tym, co się w nich dzieje.