Ilona Głowacka

SPECJALISTA DS. BADAŃ, ROZWOJU I ZAPEWNIENIA JAKOŚCI
Wrocław, dolnośląskie

Języki

angielski
podstawowy
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
SPECJALISTA DS. BADAŃ, ROZWOJU I ZAPEWNIENIA JAKOŚCI
DIJO GROUP
1. Realizacja i nadzór nad realizacją procedur / instrukcji Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością.
2. Tworzenie instrukcji / załączników Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością.
3. Tworzenie i aktualizacja specyfikacji wyrobów gotowych.
4. Nadzór nad bazą niezgodności (reklamacje wewnętrzne, zewnętrzne, zagrożenia jakości i bezpieczeństwa produktów).
5. Nadzór nad wdrażaniem i skutecznością działań zapobiegawczych, naprawczych, korygujących w zakresie zapewnienia jakości.
6. Kontrola i nadzór mycia i sanitacji linii produkcyjnych.
7. Nadzór / kontrola testami mikrobiologicznymi wybranych obszarów; opracowanie i interpretacja wyników testów mikrobiologicznych.
8. Przeprowadzanie analizy sensorycznej wyrobów gotowych. Porównanie z konkurencją
9. Realizacja kontroli i badań jakości surowców zgodnie z planem, tabelą norm i metodologią badań dla surowców.
10. Realizacja kontroli i badań jakości produktów gotowych zgodnie z planem, tabelą norm i metodologią badań dla produktów gotowych.
11. Przygotowywanie kontrprób surowców i produktów gotowych.
12. Nadzór nad sprzętem kontrolno - pomiarowym zgodnie z obowiązującym harmonogramem.
13. Nadzór nad produktem niezgodnym.
14. Dopuszczanie produktu gotowego / surowca do dalszej obróbki / dystrybucji.
15. Przygotowywanie atestów dla produktów gotowych.
16. Przygotowywanie dokumentacji dla kwalifikowania dostawców. Kwalifikacja dostawców.
17. Współpraca z działem sprzedaży i klientem przy wdrażaniu nowych opakowań. Nadzór nad oznakowaniem produktu.
18. Nadzór procesu produkcyjnego zgodnie z obowiązującymi procedurami / instrukcjami.
19. Ocena i nadzór nad zapewnieniem odpowiednich warunków higienicznych zgodnie z obowiązującymi instrukcjami wewnętrznymi i wymogami prawnymi.
20. Przeprowadzanie auditów zewnętrznych u dostawców oraz auditów wewnętrznych zgodnie z planem auditów.
21. Szkolenie pracowników w zakresie funkcjonowania procedur i systemów jakości.
22. Prowadzenie obowiązujących zapisów jakościowych oraz nadzór nad zapisami powstającymi na linii produkcyjnej i ich archiwizacja.
23. Znajomość i przestrzeganie przepisów GMP/GHP, systemu HACCP, IFS, BHP i ppoż.

Szkolenia i kursy

1) Certyfikat Asystenta Systemu Zarządzania Jakością wydanego przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.; uprawnienie do wdrażania systemu ds. jakości i bezpieczeństwa żywności; uprawnienie audytora wewnętrznego

2) Certyfikat Pełnomocnika Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.

3) Szkolenie Silliker Polska Sp. z o.o. z zakresu „Znakowania Środków Spożywczych – produkty pochodzenia roślinnego.

4) Dyplom z warsztatów szkoleniowych Silliker Polska Sp. z o.o. - Sytuacje Kryzysowe i Zarządzanie Kryzysowe w Branży Spożywczej.

5) Szkolenie z systemów ISO 9001 i 22000; uprawnienie audytora wewnętrznego.

6) Szkolenie Silliker Polska Sp. z o.o. z zakresu „Przegląd metod stosowanych w analizie sensorycznej. Weryfikacja wrażliwości sensorycznej.”

7) Szkolenie z systemów IFS i BRC.

8) Szkolenie Hamilton Poland LTD „Mikrobiologia Żywności i Opakowań do Żywności”.

9) Szkolenie Hamilton Poland LTD „Opakowania do Żywności – zagrożenia, wymagania prawne i praktyka” .

10)Szkolenie Hamilton Poland LTD „Nowości w Żywności” .

11) Seminarium "Czwartek jakości" TÜV NORD Polska.

12) Seminarium "Dobra Praktyka Ważenia - teoria a rzeczywistość. Aspekty Metrologiczne" Mettler-Toledo

13) Udział w seminarium "Decyzyjność menedżerska" TÜV NORD Polska

14) Udział w seminarium "Urzędowa kontrola żywności" Polbisco .

15) Udział w szkoleniu "Zarządzanie alergenami w żywności".

Edukacja

Logo
SYSTEMY ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI, studia podyplomowe
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, inżynierskie
Akademia Rolnicza w Wrocławiu

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Wędrówki górskie
Wycieczki rowerowe
Narciarstwo
Pływanie
Książki
Fotografia
Puzzle
Snoorkeling

Inne

Język niemiecki – bardzo dobry w piśmie i dobry na poziomie komunikatywnym
Język angielski – dobry w piśmie i podstawowy na poziomie komunikatywnym
Bardzo dobra znajomość GMP, GHP, HACCP, BRC, IFS, ISO 9000, 22000
Praktyczna znajomość narzędzi jakościowych 5S, Diagram Ishikawy, 5Why, FMEA
Uprawnienie do wdrażania systemu ds. jakości i bezpieczeństwa żywności
Uprawnienie audytora wewnętrznego
Dobra znajomość przepisów prawa żywnościowego
Dobra znajomość prawa o oznakowaniu żywności
Dobra znajomość obsługi MS Office
Dobra znajomość obsługi programu graficznego SatoLabel i Clarisoft
Umiejętność pracy pod presją czasu i organizacji pracy
Łatwość nawiązywania kontaktów
Umiejętność pracy w zespole
Łatwość przyswajania nowej wiedzy
Prawo jazdy kategorii B
Kreatywność i samodzielność
Dokładność
Terminowość