Patryk K.

Patryk K. Junior
Dealer/Doradca ds.
Rynków Finansowych

Temat: Kulinarna droga

Jest to mój pierwszy post na goldenline więc wypada żebym się przywitał :)
Piszę, ponieważ stanąłem na rozstaju drogi karierowej i chciałbym uzyskać jakąs radę od starszych kolegów/koleżanek . Obecnie jestem studentem administracji ale myślę w przyszłości o karierze kucharskiej, czy studia hotelarsko/gastronomiczne coś mi dadzą? Może jakieś szkolenia ? Proszę o wyrozumiałość i konstruktywną radę :)
Marek P.

Marek P. Albergolog,
Współpracownik Domu
Gospodarki Niemiecko
- Po...

Temat: Kulinarna droga

Panie Patryku! Miło mi jest, że młodzi adepci naszej branży chcą słuchać rad i porad starszych koleżanek i kolegów. Aby jednak się nie powtarzać, bardzo proszę zapoznać się z bardzo licznymi postami w tych kwestiach zarówno moimi, jak też innych. Potem, jeśli będzie Pan miał jakieś pytania - proszę je formułować na naszym forum.
P.S. W kwestii studiów hotelarskich - bardzo dokładnie opisałem i zaprezentowałem swój punkt widzenia. Panu powinno się to przydać.Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.13 o godzinie 21:48
Patryk K.

Patryk K. Junior
Dealer/Doradca ds.
Rynków Finansowych

Temat: Kulinarna droga

Bardzo dziękuję ! Po przeczytaniu, mój umysł trochę sie rozjaśnił w kwestii kształcenia. Od zawsze myślałem,że kucharze i osoby ,,pochodne,, kończą szkoły zawodowe i w póżniejszym etapie dyskredytują konkurencję w postaci pasjonatów . Czy rzeczywiście rzeczywistość gastronomiczna postrzega kucharza przez pryzmat SZKOŁY czy też doświadczenia, pasji, trudu i chęci samodoskonalenia ?
Marek P.

Marek P. Albergolog,
Współpracownik Domu
Gospodarki Niemiecko
- Po...

Temat: Kulinarna droga

Panie Patryku! W naszej współczesnej branży jest tak: jedni chcą być kucharzami, a inni KUCHARZAMI! Wybór należy do każdego z osobna. W każdym zawodzie jeśli chce się zaistnieć i być kimś w branży, trzeba bardzo mocno pracować nad sobą i być przede wszystkim bardzo konsekwentnym. Bez tego nie odniesie Pan żadnego sukcesu. Trzeba zawsze o tym pamiętać !!! Proszę pamiętać, że konkurencja we współczesnym hotelarstwie i gastronomii jest przeogromna. Jest to branża bardzo trudna i aby jej sprostać i mieć ambicję bycia ponad przeciętnym, należy wybrać precyzyjnie swoją indywidualną drogę zawodową. Na ten temat bardzo dużo pisałem na GL. Proszę to wszystko poczytać i określić, jaką podjął Pan decyzję, a potem zastanowimy się co dalej. Co do Pana to mam pewne wątpliwości, z uwagi na Pana uczelnię, ale przeanalizujemy to.

Następna dyskusja:

HOTELE W POLSCE - Droga do ...




Wyślij zaproszenie do