Maciej Urbanowicz

Maciej Urbanowicz Project engineer /
Inżynier projektu -
Fabryka Formy SA
/...

Temat: kierownik projektu - lokal usługowy/gastronomiczny

Dzień dobry,
Proszę o podpowiedź jakie wynagrodzenie powinien otrzymać project manager przy pracach związanych z adaptacją lokali gastronomicznych (dla sieci lokali). Chodzi o wynagrodzenie na FV liczone za kompletny projekt.
Zadania w ramach koordynacji projektu:
- audyt lokalu (czy spełnia wymagania techniczne)
- przygotowanie załączników technicznych do umowy najmu (nadzór nad projektantem + wykonanie załącznika opisowego)
- nadzór nad projektantem aranżacji (wszystkie branże)
- zebranie ofert wykonawców
- analiza ofert
- przedstawienie inwestorowi ofert
- nadzór nad przygotowywaniem umowy z wykonawca (współpraca z prawnikiem inwestora)
- przekazanie lokalu wykonawcy
- nadzor nad pracami wykonawczymi
- koordynacja dostaw wyposazenia
- przygotowanie niezbednych protokolow
- przekazanie do odbioru lokalu inwestorowi

W wersji rozszerzonej (w przypadku wystepowania np. pozwolenia na budowe)
- koordynacja z projektantem/Wynajmujacym wnioskow
- w zaleznosci od potrzeb: zgloszenie do sluzb, PiNB, pozwolenie na uzytkowanie
- koordynacja prac innych wykonawcow (w przypadku galerii handlowych - np. od ppoz,)

Koszt realizacji inwestycji to ok. 300-400 tys (bez wyposazenia)
Czas trwania - może być różnie (pozwolenia, czas negocjacji umowy Najmu przez inwestora itp). Czas realizacji projektu wykonawczego - ok. 3-4 tyg, czas realizacji budowy - 5 tyg.).Ten post został edytowany przez Autora dnia 12.12.18 o godzinie 23:28