Temat: Frytownica - jaka i jakiej firmy?

Dzień dobry! :)

Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Przymierzam się do otwarcia małego lokalu gastronomicznego, w którym jedną z głównych atrakcji będą różnego rodzaju frytki (w tym również frytki belgijskie). Lokal będzie miał małą salę konsumpcyjną, ale nacisk położony będzie na dania na wynos oraz, być może w przyszłości, dowóz.

I tu pojawia się pytanie - jaki model (i jakiego producenta) frytownicy będzie najbardziej odpowiedni? Oczywiście skłaniam się zdecydowanie do urządzenia gazowego. Zależy mi na mocy przerobowej i jakości - urządzenie będzie pracować jednak przez długie godziny,

Gdybym sam miał wybrać, to wybrałbym dużego Krometa 900fg 2x22l:

http://www.kromet.com.pl/pl/72-frytkownice-elektryczne...

Cena jest przystępna, ale pytanie brzmi: jak jest z jakością takich urządzeń Krometu?

Zastanawia mnie fakt, że urządzenia o mniejszej pojemności innych firm kosztują sporo więcej - np. MBM od 18 do 25 tys. (np.MBM GF908), a Lotus od 16 tys. do 20 tys. (np. Lotus F2/25-98G). Czy za te dodatkowe pieniądze dostaje się naprawdę o wiele większą jakość?

Wiadomo - u sprzedawców w zasadzie trudno o rzetelną poradę, bo każdy sobie rzepkę skrobie.

Jak to jest? Co wybrać? Co polecacie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Temat: Frytownica - jaka i jakiej firmy?

Jeśli chodzi o wybór frytkownic to polecam sprawdzić ofertę Invest Horeca https://investhoreca.pl/q/?keywords=frytkownice u których znajdziesz naprawdę sporo wariantów o różnych pojemnościach. U nas sprawdza się "HURAKAN HKN-FT1212N HURAKAN HKNFT1212N"

Następna dyskusja:

FIRMY cateringowe




Wyślij zaproszenie do