Justyna Muranowicz

Justyna Muranowicz HR Biznes Partner

Temat: Zaproszenie do udziału w BEZPŁATNYCH szkoleniach...

Szanowni Państwo,

Europejska Grupa Doradcza zaprasza do udziału w projekcie „Certyfikacja kompetencji kadr Mazowsza”,
który pozwoli Państwu podnieść kompetencje i umiejętności w zakresie Zarządzania Systemem BHP
oraz Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Kursy organizowane w ramach projektu objęte są bezpłatnym
procesem Certyfikacji Kompetencji Personelu przeprowadzanym przez niezależną jednostkę certyfikującą TUV NORD®.
Projekt jest w 100% dofinansowany ze środków Unii Europejskiej, w związku z tym udział w szkoleniu jest całkowicie bezpłatny.
Dla osób z poza Warszawy jesteśmy w stanie zapewnić również bezpłatny nocleg podczas szkolenia.
Uczestnikami szkoleń mogą być pracownicy zatrudnieni i zameldowani na terenie województwa mazowieckiego, którzy posiadają
wykształcenie średnie. WSZYSTKIE MIEJSCA ZAREZERWOWANE SĄ DLA UCZESTNIKÓW W WIEKU 45+
Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo na stronie http://certyfikacjakompetencji.pl.
Najbliższe terminy szkoleń:

SPECJALISTA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - 2dni -24 godziny
DZIEŃ I - III
1. Prawo żywnościowe
2. Główne systemy zarządzania. Norma ISO 22000, ISO 9001 - kluczowe wymagania, dokumentacja i zapisy
3. Bezpieczeństwo żywności a jakość
4. Polityka bezpieczeństwa żywności oraz jej realizacja
5. Odpowiedzialność kierownictwa i Zespół HACCP
6. Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP (Codex Alimentarius, ISO 22000)
7. Zakup bezpiecznych surowców i materiałów
8. Analiza zagrożeń
9. Programy operacyjne
10. Nadzór nad dokumentacją i zapisami
11. Weryfikacja systemu HACCP
12. Audit wewnętrzny systemu

Grupa 17-19.02.2012
Grupa 02-04.03.2012
Grupa 13-15.04.2012

SPECJALISTA DS. SYSTEMU ZARZĄDZANIA BHP - 2 dni -24 godziny

DZIEŃ I - III
1. Założenia sytemu zarządzania bezpieczeństwem pracy
2. Polityka Bezpieczeństwa i Higieny Pracy
3. Koncepcje organizacyjne
4. Normy serii PN-N-18000, dyrektywy
5. Auditowanie i ocena organizacji
6. Komunikowanie się, przepływ informacji
7. Badania i ocena ryzyka zawodowego
8. Zakupy i podwykonawstwo
9. Monitorowanie aktywne i pro aktywne
10. Badanie wypadków przy pracy, pierwsza pomoc, ochrona przeciwpożarowa
11. Regulacje prawne z zakresu ochrony pracy
12. Zmiany w polskim prawie z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy w związku z wejściem Polski do UE
13. Rola i ranga służb ochrony i zapobiegania w przedsiębiorstwie w świetle prawodawstwa UE
14. Wprowadzenie do akredytacji, certyfikacji, audytowania
15. Dyrektywy i normy będące podstawą certyfikacji
Grupa 24-26.02.2012
Grupa 20-22.04.2012
Grupa – ostatnia 18-20.05.2012