Monika
Żołnierzak
Regionalny Dyrektor
Sprzedaży
Temat: Szampany
Do tej pory szampan w Polsce kojarzył się tylko z kilkoma markowymi produktami takimi jak Moet, Nicolas Feuillate, Bollinger czy Mumm, czyli z wydatkiem około 180- 350 pln za butelkę, jeśli nie więcej.Ludzie, którzy kochają francuską kuchnię wiedzą, że Francja a raczej Szampania oferuję dużą rozmaitość tego trunku.
Szampany to nie tylko olbrzymie domy szampana, których produkcja to kilka milionów butelek rocznie. Szampany to w głównej mierze wysublimowany smak to odpowiedni kupaż, dosage. To mali producenci i spółdzielnie, winnice gdzie nad doskonałością trunku pracują pasjonaci. Oni w tworzeniu szampanów stawiają na jakość swych produktów.
Szampany można pijać do jajecznicy, krakersów, owoców morza do kaczki z żurawiną, czy też deseru z czekoladą. Trzeba tylko wiedzieć jaki szampan dopełni smaku potrawy a jaki może potrawie zaszkodzić.
Jeśli będą mieli Państwo ochotę ugotować coś pysznego a przy okazji wypić zamiast dobrze znanego wina coś nieco bardziej wyszukanego firma, którą mam przyjemność reprezentować „Dom Szampana” proponuje szampany już od 90 PLN za butelkę.
Do tego służę swoją wiedzą i chętnie Państwu poradzę, jaki szampan dopełni smak potraw serwowanych na Państwa stołach.