Temat: Pizza

Tutaj mozemy sie dzielic pomyslami na Pizze.
Jak robic ciasto co fajnego mozna dodac.
Katarzyna Krych

Katarzyna Krych Koordynator,
psycholog, coach

Temat: Pizza

jak zrobić pizze to niestety nie napisze bo nie czuje miety do gotowania...
Ale za to powiem, gdzie w warszawie dają najlepszą pizze :) Nie wierzycie?? - sprawdzcie sami!! ja naprawde Gorrąco polecam.

Mała pizzeria na Barskiej (k. szczęśliwickiej)
;)pozdrawiam
Iwona K.

Iwona K. Zarządzanie ofertą
produktową

Temat: Pizza

ale ja chciałabym taką prawdziwą , włoską pizzę :(

konto usunięte

Temat: Pizza

to ja polecam pizzę u Włocha w Dębkach....
nigdy nie myślałam, że zjem pizzę nad morzem...
tym bardziej, że nie jestem fanką...
ale jak zobaczyłam i poczułam tamtą... i jeszcze różowe winko schłodzone jak trzeba...
jeśi tylko się tam skierujesz to polecam ;) PYCHA! ;)
Iwona K.

Iwona K. Zarządzanie ofertą
produktową

Temat: Pizza

Dzieki za rekomendacje. Chetnie sprawdzę.

Pal licho pizza ale na pewno bedzie miał dobre włoskie sałatki i nie tylko mhm już sie rozmażyłam. Uwielbiam włoską kuchnię.


Iwona K. edytował(a) ten post dnia 08.01.07 o godzinie 02:05

Temat: Pizza

Iwona dzięki za zaproszenie - wiesz jak mnie zwabić.

Potraktuję was trochę jako grupę wsparcia, bowiem muszę wam opowiedzieć o moim nałogu.

Tak nałogu. Nie bójmy się tego słowa.

Pizze mogę jeść wszędzie. I zawsze. Najbardziej lubię utopioną w sosie czosnkowym. Ale takim, żeby pływały kawałki czosnku. A co do grubości - no cóż nie będę wybredny. Każdy rozmiar mi pasuje. Każda jedna pizza smakuje inaczej. Jak mam zły nastrój polepsza mi go pizza. Jak mam dobry to vide zdanie poprzednie.

Każda pizzeria wręcz każdy pizzero robi pizzę po swojemu.
A co kraj to inne ciasto:
włoskie - kruche i drobne,
francuskie - dziwne,
koreańskie - jak maca,
chińskie - kleiste (kurcze nie dają pieczarek a ser jakiś takiś)
czeskie - mączne
ukraińskie - wyrośnięte
rumuńskie - bardziej ciabata
polskie - jadłem wszystkie odmiany od podpłomyka - po doskonałe wypieki prosto z pieca opalanego drewnem
niemieckie - mrożone
i tak mógłbym jeszcze wymieniać. Ale cóż. Menu może nie rozmaite, ale jakby to powiedzieć - nie mające sobie równego.

P.S. oczywiście wczoraj jadłem pizze, dzisiaj będę ją jadł, a jutro nie - bo jadę w dzikie góry i będę jadł pierogi.
Joanna Misztela

Joanna Misztela projektant mody,
ubioru, bielizny,
kostiumów filmowych,
p...

Temat: Pizza

Emanuel ale ja bym chciała usłyszeć Twój prywatny pomysł na pizzę :)

Ja uwielbiam z serem mozarellą i z wszelkimi innymi serami, na słodko mniej lubię, mięso nie koniecznie chyba, że faktycznie mięso a nie kiełbasy... Ostatnio byliśmy w Warszawie na Targówku w Antipasto, nawet dobre pizze tam robią.
Małgorzata Guzowska

Małgorzata Guzowska WŁAŚCICIEL Firma
Usługowa Guzowska
Małgorzata

Temat: Pizza

WITAM...moge podac przepis na ciasto na pizze wg mojego przepisu.Pizza jest mięciutka i smaczna.
Nie znam proporcji, wszystko robie na tzw oko.
2,5dkg drożdży rozprowadzam z niewielka iloscia wody szczyptą curku i łyżka maki i pozotawiam do wyrośnięcia.
Następnie makę (ok 2szkl.) 2 łyzkli oleju szczypta soli i jesli ktoś lubi oregano, oczywiście wyrośniete drozdze wyrabiam.

Cała filozofia polega na tum żeby dobrze wyrobic ciasto. im dłużej je wyrabian tym jest miększe po wpieczeniu.
Smacznego..jeśli ktos spróbuje mójego przepisu, będe wdzięczna za komentaż...moi domownicy sie nią zajadaja.

konto usunięte

Temat: Pizza

ja lubie cotto e funghi albo mozzarella e crudo ;))
przywiezdz wam troche?
jesli chodzi o gotowanie to jeszcze mam duzo do nauczenia..

konto usunięte

Temat: Pizza

Andrzej S.:Iwona dzięki za zaproszenie - wiesz jak mnie zwabić.

Potraktuję was trochę jako grupę wsparcia, bowiem muszę wam opowiedzieć o moim nałogu.

Tak nałogu. Nie bójmy się tego słowa.

Pizze mogę jeść wszędzie. I zawsze. Najbardziej lubię utopioną w sosie czosnkowym. Ale takim, żeby pływały kawałki czosnku. A co do grubości - no cóż nie będę wybredny. Każdy rozmiar mi pasuje. Każda jedna pizza smakuje inaczej. Jak mam zły nastrój polepsza mi go pizza. Jak mam dobry to vide zdanie poprzednie.

Każda pizzeria wręcz każdy pizzero robi pizzę po swojemu.
A co kraj to inne ciasto:
włoskie - kruche i drobne,
francuskie - dziwne,
koreańskie - jak maca,
chińskie - kleiste (kurcze nie dają pieczarek a ser jakiś takiś)
czeskie - mączne
ukraińskie - wyrośnięte
rumuńskie - bardziej ciabata
polskie - jadłem wszystkie odmiany od podpłomyka - po doskonałe wypieki prosto z pieca opalanego drewnem
niemieckie - mrożone
i tak mógłbym jeszcze wymieniać. Ale cóż. Menu może nie rozmaite, ale jakby to powiedzieć - nie mające sobie równego.

P.S. oczywiście wczoraj jadłem pizze, dzisiaj będę ją jadł, a jutro nie - bo jadę w dzikie góry i będę jadł pierogi.
[/quot]
witaj w klubie :) ja równiez jestem pizzara. Zaczeło się od "pizzowych piatków" z siostrą i tak już trwa i trwa...


Natalia Bartosiewicz edytował(a) ten post dnia 12.02.07 o godzinie 21:17
Bogumiła Anastazja Nowak

Bogumiła Anastazja Nowak właściciel,
MAXIM.Bogumiła Nowak

Temat: Pizza

uwielbiam pizzę, ale jak Andrzej z czosnkiem do oporu. No i kocham spagetti. Różne. Przyrządzam sama sosy do niego. Mój patent to sos pomidorowy z papryką po serbsku (sama przyrządzam takową - skład opiekana na sucho papryka na blasze, zaparowana, pokrojona i zalana sosem octowo-czosnkowo--olejowym). Do tego bakalie. Pychota. Lubię eksperymentować w kuchni i mieszać smaki. Teraz eksperymentuję z kuchnia meksykańską, na której bazie fantazjuję... czy lubicie bawić się gotowaniem, bo ja tak!

konto usunięte

Temat: Pizza

Przygotowywujemy szklaneczkę ciepłej wody. Wlewamy do miseczki [w miare dużej]. wlewamy około 5-6 łyżek oleju(bądź smalec) i dwie łyżeczki soli [jak kto lubi] i szczypta cukru. mieszamy, mieszamy... szybciutko aż do rozpuszczenia się "składników". Dodajemy 25g drożdzy czyli około 1/4 całej kostki. Można dać troszkę więcej, nawet nalegam. mieszamy mieszamy... :) Następnie dodajemy około całej szklanki mąki. Można dać 500 albo 550. Należy dotąd mieszać aż powstanie bardzo delikatna, prawie przelewająca się masa. Powiedziałbym bardziej gęsta niż żadka. :)
Nagrzewamy piekarnik do 50stopni. Wlewamy nasze ciasto do garnuszka i wstawiamy przykryte szmatką do piekarnika. Po około 10-15 min. można wyjąć, jeśli ładnie urosło. Następnie dodajemy tyle mąki aby powstało nam cudne ciasto - gęste ale mięciutkie. Wsypujemy pół torebeczki oregano - jak kto lubi. I wyrabiamy, wyrabiamy...mocno i konkretnie. Należy się naprawdę dobrze wyżyć na naszym cieście. Później jeszcze odstawiamy do wyrośnięcia, ale tylko na chwileczkę. Później już tylko rozwałkowywujemy tyle ciasta ile jest nam potrzebne na pizze i na przygotowanym cieście układamy nasze ulubione składniki.

trzymam kciuki
pozdrawiam
Misio

konto usunięte

Temat: Pizza

Michał K.:Przygotowywujemy szklaneczkę ciepłej wody. Wlewamy do miseczki [w miare dużej]. wlewamy około 5-6 łyżek oleju(bądź smalec) i dwie łyżeczki soli [jak kto lubi] i szczypta cukru. mieszamy, mieszamy... szybciutko aż do rozpuszczenia się "składników". Dodajemy 25g drożdzy czyli około 1/4 całej kostki. Można dać troszkę więcej, nawet nalegam. mieszamy mieszamy... :) Następnie dodajemy około całej szklanki mąki. Można dać 500 albo 550. Należy dotąd mieszać aż powstanie bardzo delikatna, prawie przelewająca się masa. Powiedziałbym bardziej gęsta niż żadka. :)
Nagrzewamy piekarnik do 50stopni. Wlewamy nasze ciasto do garnuszka i wstawiamy przykryte szmatką do piekarnika. Po około 10-15 min. można wyjąć, jeśli ładnie urosło. Następnie dodajemy tyle mąki aby powstało nam cudne ciasto - gęste ale mięciutkie. Wsypujemy pół torebeczki oregano - jak kto lubi. I wyrabiamy, wyrabiamy...mocno i konkretnie. Należy się naprawdę dobrze wyżyć na naszym cieście. Później jeszcze odstawiamy do wyrośnięcia, ale tylko na chwileczkę. Później już tylko rozwałkowywujemy tyle ciasta ile jest nam potrzebne na pizze i na przygotowanym cieście układamy nasze ulubione składniki.

trzymam kciuki
pozdrawiam
Misio


wszystko git ale wsadzajac takie swieze drozdze do nagrzanego piekarnika zabijasz je

to wersja szybkosciowa, a ja sugeruję bby zrobić wszystko wg tego co robi Michał tylko drożdze odstawic w zwyczajne cieple miejsce w temp pokojowej i odczekac dluzej - ale jak kto woli
Agnieszka P.

Agnieszka P. www.akukubaby.pl

Temat: Pizza

Witam serdecznie,

jestem miłosniczka pizzy, no nawet powiedziałabym uzależnioną miłośniczką.

Dlatego pewnie z mężem prowadzimy pizzerię z najlepszą (moja własna opinia) pizzą świata. Sami robimy ciasto (ja albo mąż) i sosy. W połączeniu ciasta sosu i sera tkwi nasza tajemnica smaku.

Zapraszam wszystkich amatorów pizzy do nas, do Magdalenki, ul. Lipowa 57.

konto usunięte

Temat: Pizza

rany, a gdzież żesz jest Magdalenka?
Robert Śniaszek

Robert Śniaszek właściciel, OPEN AiR
PIZZA & RESTAURANT

Temat: Pizza

Magdalenka jest baaaaaaardzo bliskio. Należy wyjechać z Warszawy w stronę Radomia i sa Jankami skręcić wlewo na Piaseczno. I zaraz jest Magdalenka.

Oprócz pizzy piękne lasy, jest gdzie pospacerować w taką piękną pogodę.

Zapraszam.

AiR

konto usunięte

Temat: Pizza

[author]Robert
Iwona K.

Iwona K. Zarządzanie ofertą
produktową

Temat: Pizza

Będziesz miał wszystko w jednym miejscu i o jednym czasie:
- fantastycznie smakowitą pizzę,
- świeże powietrze i chwilę odpoczynku wśród zieleni
- rozrywke jako obserwator akcji policyjnej
a jak sie postarasz to i darmowy wikt i opierunek po jak się aktywnie włączysz w akcję przeszkadzając policji.

konto usunięte

Temat: Pizza

nMateusz Wrona edytował(a) ten post dnia 05.05.07 o godzinie 20:37

Następna dyskusja:

włoska pizza mrożona




Wyślij zaproszenie do