Krzysztof Stęplowski

Krzysztof Stęplowski Skuteczny
e-marketing hotelu

Temat: Wyjątkowe orzeźwienie w naszych restauracjach

Za nami długie, chłodne i męczące wieczory, przed nami ciepłe, słoneczne, napawające optymizmem dni. Powoli budzimy się z zimowego snu, spragnieni odnowy i świeżości – również na talerzu.

Przygotowaliśmy na okres wiosenno – letni nowe, inspirujące, a przede wszystkim niezwykle orzeźwiające propozycje kulinarne, których można skosztować w każdej z dwunastu restauracji QUBUS HOTEL.


Obrazek


Na dobry początek proponujemy lekkie sery z grilla, serwowane na puszystym szpinaku i ożywczej salsie z pomidorów i bazylii oraz niebanalną miodową wątróbkę drobiową glazurowaną w miodzie i kremie balsamicznym.

Przygotowaliśmy także oryginalną kremową wariację, czyli kompozycję dwóch aksamitnych kremów z łososia i zielonego groszku. Następnie zachęcamy do skosztowania delikatnego grillowanego łososia pokrytego plasterkami ziemniaka, w asyście gorącej sałatki warzywnej i orientalnego sosu imbirowego.

Smakosze mięs z pewnością wybiorą wykwitną wołowinę mignone, w otoczeniu sałatki z rzodkiewki, kiełek fasoli i roszponki lub niezwykle kruchego indyka w sezamie, serwowanego na sosie z szalotek i śmietany, z szaszłykiem warzywnym w cieście curry. Jako słodką kulminację posiłku polecamy parfait z aromatycznego sera koziego w asyście konfitury z owoców leśnych.


Obrazek


W naszej ofercie nie zabraknie oczywiście tak lubianych przez naszych gości wyśmienitych makaronów oraz dań wegetariańskich, jak francuski pieróg - duszony szpinak w śmietanie, z nutą czosnku i z jajkiem mol’e, podawany we francuskim cieście.

Zachęcamy do skosztowania naszych propozycji, których smak i aromat doda nam wiosenno – letniej energii. Jeżeli chcecie wypróbować jedno z naszych dań we własnych domach zapraszamy do naszej książki qulinarnej, gdzie znajdą Państwo przepis na miodową wątróbkę z naszego wiosenno-letniego menu.

Przepis na naszą miodową wątróbkę »
Quchnia Qubus życzy smacznego :-)Krzysztof Stęplowski edytował(a) ten post dnia 06.04.09 o godzinie 14:49