Gleb Galkiewicz

Dyrektor ds Rozwoju i Inwestycji Strategicznych, PSA Cukrownia Gnidawa
Wola Cyrusowa, Łódzkie

Umiejętności

CRM ERP Microsoft Office MS Project SAP Microsoft Visio ECM Lean Six Sigma - White Belt G Suite

Języki

rosyjski
ojczysty
polski
ojczysty
ukraiński
ojczysty
angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Logo
Dyrektor ds Rozwoju i Inwestycji Strategicznych
PSA Cukrownia Gnidawa
Odpowiedzialny za transformację przedsiębiorstwa, która ma na celu unowocześnić sposoby funkcjonowania i istnienia na rynku.
Prowadzenia kluczowych projektów, technicznych i organizacyjnych.
Osiągnięcia:
● Prowadzenie projektu odnowienia linii przerobu cukru surowego
wraz z totalną modernizacją kluczowych aspektów
technologicznych. Wartość całej inwestycji wyniosła 0,9 mln. Euro,
okres spłacalności 1 kampania.
● Projekt prasy wysłodkowe (3,9 mln Euro). Odpowiedzialny za
zakup i wdrożenie 4 pras wysłodkowych Babbini PB22S. Projekt
osiągnął zakładane zmniejszenie zużycia wody o 10% co przełożyło się
na zmniejszenie zużycia energii o 12%.
● Projekt prasy filtracyjne (1,4 mln Euro). Odpowiedzialny za
zakup i wdrożenie 2 pras filtracyjnych Putsch 140. Projekt przełożył się
na zmniejszenie strat cukru o 0,5% nbc i zmniejszenie zużycia wody do
procesu o 5%.
● Wdrożenie Kaizen w inwestycyjne procedury firmy.
Przekierowanie drobnych inwestycji pozwoliło zmniejszyć koszty
remontów i napraw o 30%.
● Wprowadzenie “cloud” technologii na wszystkich szczeblach w Firmie.
● Optymalizacja struktury organizacyjnej co przełożyło się na
zmniejszenie zatrudnienia o 16%.
● Wprowadzenie standardu ISO 22 000 w firmie co zostało
potwierdzone certyfikatem TÜV.
● Wprowadzenie systemu klasy ERP w dziale Pakowni.
Pfeifer&Langen Glinojeck S.A.
Szef Produkcji
Zarządzanie obszarem produkcji podstawowej (cukier, wysłodki, melas). Prowadzenie trzech kampanii w roku (buraczana, sokowa, rafinacyjna). Szczegółowe projektowanie budżetu operacyjnego i kontrola nad jego wykonaniem. Nadzór i poprawa KPI zespołu. Utrzymanie standardów ISO i HACCP. Prowadzenie inwestycji. Zarządzanie zespołem 120 osób.
Osiągnięcia:
● Zmniejszenie ilości reklamacji o 50%, poprzez modernizacje
techniczne.
● Zmniejszenie zużycia energii cieplnej, poprzez modernizację
techniczne ale głównie poprzez optymalizację prowadzenia procesów.
● Redukcja TKW cukru dla kampanii buraczanej o 20%.
● Redukcja TKW cukru dla kampanii rafinacyjnej o 19%.
Pfeifer & Langen Polska S.A.
Kierownik Zmianowy
Kontrola parametrów technologicznych i utrzymania ruchu fabryki
podczas kampanii. W okresie między kampanijnym- przygotowanie i realizacja projektów inwestycyjnych, dużych remontów oraz remontów zwykłych w obszarze produktowni, pakowni, pomp i sprężarek. Zarządzanie zespołem 30 osób.
Pfeifer & Langen Polska S.A.
Młodszy Specjalista ds. Technologii
Wsparcie kierowników zmianowych podczas kampanii cukrowniczej.
Przeprowadzenia badań technologicznych. Pomoc w projekcie- Stacja przygotowania cukru-inwertowanego w Cukrowni Glinojeck.

Edukacja

Logo
Technologia spożywcza i inżynieria, magisterskie
Narodowy Uniwersytet Technologii Żywności

Specjalizacje

Marketing
Zarządzanie produktem
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Produkcja
Projektowanie
Produkcja
Technologia