Doświadczenie zawodowe
Dietetyk
-konsultuje pacjentów z otyłością olbrzymią przed i po operacjach bariatrycznych
-tworzenie i modyfikowanie zaleceń dietetycznych wykorzystywanych w diagnozowaniu i leczeniu dietetycznym/psychodietetycznym pacjentów z otyłością olbrzymią.
-dietoterapia i dietoprofilaktyka nadwagi i otyłości wśród wojskowego personelu latającego
-wykonywanie badań antropometrycznych wśród wojskowego personelu latającego
-udział w badaniach i projektach naukowych dotyczących genezy powstawania nadwagi i otyłości oraz możliwości jej zapobiegania i leczenia
-pisanie artykułów naukowych i popularnonaukowych
-prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu wiedzy żywieniowej dla wojskowego personelu latającego
-wystąpienia konferencyjne
-tworzenie i modyfikowanie zaleceń dietetycznych wykorzystywanych w diagnozowaniu i leczeniu dietetycznym/psychodietetycznym pacjentów z otyłością olbrzymią.
-dietoterapia i dietoprofilaktyka nadwagi i otyłości wśród wojskowego personelu latającego
-wykonywanie badań antropometrycznych wśród wojskowego personelu latającego
-udział w badaniach i projektach naukowych dotyczących genezy powstawania nadwagi i otyłości oraz możliwości jej zapobiegania i leczenia
-pisanie artykułów naukowych i popularnonaukowych
-prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu wiedzy żywieniowej dla wojskowego personelu latającego
-wystąpienia konferencyjne
Dietetyk
Biomol-Med Sp. z o.o.
-tworzenie diet dla zdrowych dzieci i dorosłych
-tworzenie diet dla sportowców
-tworzenie diet w patologiach np.: autyzm, RZS, celiakia, otyłość...
-tworzenie zaleceń dietetycznych
-konsultacje dietetyczne
-pisanie tekstów popularnonaukowych/ tworzenie materiałów na stronę internetową
-tworzenie prezentacji/ materiałów szkoleniowych oraz współprowadzenie szkoleń
-tworzenie diet dla sportowców
-tworzenie diet w patologiach np.: autyzm, RZS, celiakia, otyłość...
-tworzenie zaleceń dietetycznych
-konsultacje dietetyczne
-pisanie tekstów popularnonaukowych/ tworzenie materiałów na stronę internetową
-tworzenie prezentacji/ materiałów szkoleniowych oraz współprowadzenie szkoleń
Szkolenia i kursy
- Udział w posiedzeniach specjalnego Parlamentarnego Zespołu ds. Przeciwdziałania Otyłości organizowanych przez Fundację Osób Chorych na Otyłość OD-WAGA oraz Społecznego Rzecznika Praw Osób Chorych na Otyłość
- Certyfikat Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego - uczestnictwo w Kursie leczenia żywieniowego dla członków Zespołów Żywieniowych Kraków 31.03.2012
- Certyfikat - uczestnictwo w III Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica
Łódź 5-6.04.2013
- Certyfikat - Szkolenie Dietocoaching I i II° Warszawa 16-17.11.2013 nr certyfikatu 11/11/2013
- Certyfikat - szkolenie "Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo-naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii" Łódź 30.11.2013
- Certyfikat - uczestnictwo w IV Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica Łódź 4-5.04.2014
- Certyfikat - uczestnictwo w Konferencji Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego "Mikroflora jelitowa a przekraczanie granic w sporcie" Warszawa 14.06.2014
- Uczestnik - VI Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego" organizowanej przez Katedrę Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, Rogów 5-7.11.2014
- Certyfikat - uczestnictwo w IV Ogólnopolskich Dniach Otyłości Poznań 15.11.2014
- Certyfikat - czynne uczestnictwo w IX Krajowej Konferencji Naukowo – Szkoleniowej Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia – wystąpienie własne, tytuł pracy "Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości", Mąchocice Kapitulne 8-11.09.2015
- Certyfikat - czynne uczestnictwo w I Ogólnopolskiej Konferencji Naukowo-Szkoleniowej. Standardy leczenia dietetycznego 2015 - otyłość – wystąpienie własne, tytuł pracy "Wieloetapowość leczenia chirurgicznego otyłości. Wybór czy konieczność?", Warszawa 10.10.2015
- Certyfikat Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego - uczestnictwo w Kursie leczenia żywieniowego dla członków Zespołów Żywieniowych Kraków 31.03.2012
- Certyfikat - uczestnictwo w III Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica
Łódź 5-6.04.2013
- Certyfikat - Szkolenie Dietocoaching I i II° Warszawa 16-17.11.2013 nr certyfikatu 11/11/2013
- Certyfikat - szkolenie "Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo-naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii" Łódź 30.11.2013
- Certyfikat - uczestnictwo w IV Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica Łódź 4-5.04.2014
- Certyfikat - uczestnictwo w Konferencji Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego "Mikroflora jelitowa a przekraczanie granic w sporcie" Warszawa 14.06.2014
- Uczestnik - VI Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego" organizowanej przez Katedrę Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, Rogów 5-7.11.2014
- Certyfikat - uczestnictwo w IV Ogólnopolskich Dniach Otyłości Poznań 15.11.2014
- Certyfikat - czynne uczestnictwo w IX Krajowej Konferencji Naukowo – Szkoleniowej Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia – wystąpienie własne, tytuł pracy "Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości", Mąchocice Kapitulne 8-11.09.2015
- Certyfikat - czynne uczestnictwo w I Ogólnopolskiej Konferencji Naukowo-Szkoleniowej. Standardy leczenia dietetycznego 2015 - otyłość – wystąpienie własne, tytuł pracy "Wieloetapowość leczenia chirurgicznego otyłości. Wybór czy konieczność?", Warszawa 10.10.2015
Edukacja
Specjalizacje
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Lekarze/Opieka medyczna
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Sport/Rekreacja
Inne
ARTYKUŁY NAUKOWE:
-School pupils and university students surveyed for drinking beverages containing caffeine - Magdalena Górnicka, Jolanta Pierzynowska, Ewelina Kaniewska, Katarzyna Kossakowska, Agnieszka Woźniak; Rocz Panstw Zakl Hig 2014;65(2):113-117
-Ocena stylu życia wojskowego personelu latającego przebywającego na turnusie szkoleniowo-kondycyjnym w Zakopanem - Agata Gaździńska, Paulina Baran, Ewelina Kaniewska, Franciszek Skibniewski, Mariusz Wyleżoł; Probl Hig Epidemiol 2015, 96(3): 668-670
-Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości - Ewelina Kaniewska, Agata Gaździńska, Paweł Jagielski, Stefan Gaździński, Mariusz Wyleżoł; Hygeia Public Health 2016, 51(1): 66-70
-School pupils and university students surveyed for drinking beverages containing caffeine - Magdalena Górnicka, Jolanta Pierzynowska, Ewelina Kaniewska, Katarzyna Kossakowska, Agnieszka Woźniak; Rocz Panstw Zakl Hig 2014;65(2):113-117
-Ocena stylu życia wojskowego personelu latającego przebywającego na turnusie szkoleniowo-kondycyjnym w Zakopanem - Agata Gaździńska, Paulina Baran, Ewelina Kaniewska, Franciszek Skibniewski, Mariusz Wyleżoł; Probl Hig Epidemiol 2015, 96(3): 668-670
-Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości - Ewelina Kaniewska, Agata Gaździńska, Paweł Jagielski, Stefan Gaździński, Mariusz Wyleżoł; Hygeia Public Health 2016, 51(1): 66-70
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej powstała w 1996 r. Wysokie miejsca rankingowe i oceny najbardziej prestiżowych instytucji w Polsce.
Diet Coaching
Diet coaching to nowa usługa dla tych którzy,
1. są ciekawi i chcą wiedzieć jak dieta może zmienić życie,
2. szukają wsparcia w nieustających wysiłkach związanych ze zmniejszeniem lub zwiększeniem w
DUKAN
Dukan - dieta proteinowa, grupa dla wszystkich tych, którzy stosuja, bedą stosować lub stosowali ta dietę
***FITNESS***
Instruktorzy i miłośnicy fitness łączmy się! Zapraszamy dietetyków i trenerów sportowych. Tworzymy również bazę instruktorów fitness.
PSYCHODIETETYKA
Grupa jest skierowana do są do wszystkich osób zainteresowanych psychodietetyką, a w szczególności: dietetyków, technologów żywności; psychologów i psychoterapeut&am