Umiejętności
Microsoft Excel
Microsoft Word
Microsoft PowerPoint
LibreCAD (podstawy)
Statistica (podstawy)
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Laborant
LabAnalityka Sp. z o. o. (PCC Rokita)
- oznaczanie zawartości jonów sodu i potasu metodą fotometrii płomieniowej
- oznaczanie liczby hydroksylowej za pomocą spektrometru bliskiej podczerwieni FT-NIR
- wyznaczanie zawartości antyutleniaczy przy użyciu spektrofotometru UV-VIS
- określanie liczby kwasowej i zasadowej metodami miareczkowymi
- oznaczanie zawartości wody metodą Karla-Fischera przy użyciu titratorów
- oznaczanie lepkości dynamicznej (wiskozymetr Brookfielda) oraz kinematycznej (lepkościomierz Ubbelohdego)
- przeprowadzanie destylacji tlenku propylenu oraz tlenku etylenu
- wprowadzania wyników analiz laboratoryjnych do systemu SAP
- udział w badaniach biegłości analitycznej
- udział w kontroli jakości badań
- sporządzanie odczynników chemicznych
- utylizacja mieszanin poreakcyjnych
- archiwizacja i utylizacja prób
- oznaczanie liczby hydroksylowej za pomocą spektrometru bliskiej podczerwieni FT-NIR
- wyznaczanie zawartości antyutleniaczy przy użyciu spektrofotometru UV-VIS
- określanie liczby kwasowej i zasadowej metodami miareczkowymi
- oznaczanie zawartości wody metodą Karla-Fischera przy użyciu titratorów
- oznaczanie lepkości dynamicznej (wiskozymetr Brookfielda) oraz kinematycznej (lepkościomierz Ubbelohdego)
- przeprowadzanie destylacji tlenku propylenu oraz tlenku etylenu
- wprowadzania wyników analiz laboratoryjnych do systemu SAP
- udział w badaniach biegłości analitycznej
- udział w kontroli jakości badań
- sporządzanie odczynników chemicznych
- utylizacja mieszanin poreakcyjnych
- archiwizacja i utylizacja prób
Praktyka absolwencka
Oleofarm Sp. z o. o., Dział Kontroli Jakości
- oznaczanie profilu kwasów tłuszczowych za pomocą chromatografii gazowej
- przygotowywanie próbek do analiz laboratoryjnych - ekstrakcja do fazy stałej (SPE)
- oznaczanie liczby nadtlenkowej i kwasowej
- wyznaczanie wilgotności, gęstości, pH surowców i produktów
- oznaczanie zawartości witaminy C w produktach metodą miareczkową
- sporządzanie odczynników chemicznych
- obsługa wagosuszarek, wag analitycznych i technicznych, wyparki próżniowej, titratora, aparatu Soxhleta, biurety automatycznej
- utylizacja mieszanin poreakcyjnych
- odzyskiwanie odczynników chemicznych na wyparce próżniowej
- wprowadzanie wyników analiz laboratoryjnych do rejestru
- sprawdzanie wyników analiz ze specyfikacjami oraz raportowanie o niezgodnościach
- przygotowywanie próbek do analiz laboratoryjnych - ekstrakcja do fazy stałej (SPE)
- oznaczanie liczby nadtlenkowej i kwasowej
- wyznaczanie wilgotności, gęstości, pH surowców i produktów
- oznaczanie zawartości witaminy C w produktach metodą miareczkową
- sporządzanie odczynników chemicznych
- obsługa wagosuszarek, wag analitycznych i technicznych, wyparki próżniowej, titratora, aparatu Soxhleta, biurety automatycznej
- utylizacja mieszanin poreakcyjnych
- odzyskiwanie odczynników chemicznych na wyparce próżniowej
- wprowadzanie wyników analiz laboratoryjnych do rejestru
- sprawdzanie wyników analiz ze specyfikacjami oraz raportowanie o niezgodnościach
Praktykantka
KALIZEA Polska Sp. z o. o., Dział Jakości i Laboratorium
- oznaczanie lepkości mąki za pomocą wiskozymetru Brookfielda
- określanie składu chemicznego produktów i surowców przy pomocy analizatora NIR
- oznaczenie zawartości mykotoksyn w produktach i surowcach za pomocą testów ELISA
- badanie jakościowe surowców na obecność GMO
- oznaczanie gęstości ziarna w stanie zsypnym
- wprowadzanie wyników analiz laboratoryjnych do rejestru
- przeprowadzanie audytów wewnętrznych
- określanie składu chemicznego produktów i surowców przy pomocy analizatora NIR
- oznaczenie zawartości mykotoksyn w produktach i surowcach za pomocą testów ELISA
- badanie jakościowe surowców na obecność GMO
- oznaczanie gęstości ziarna w stanie zsypnym
- wprowadzanie wyników analiz laboratoryjnych do rejestru
- przeprowadzanie audytów wewnętrznych
Praktykantka
MAMUT Sp. z o. o., Dział Produkcyjny, Dział Technologii i Kontroli Jakości
- praca na stanowiskach produkcyjnych
- pomoc w laboratorium (oznaczanie liczby opadania mąki, określanie granulacji produktów, określanie kwasowości wyrobów gotowych, określanie wilgotności produktów metodą suszarkową oraz testerem Dramińskiego)
- pomoc w laboratorium (oznaczanie liczby opadania mąki, określanie granulacji produktów, określanie kwasowości wyrobów gotowych, określanie wilgotności produktów metodą suszarkową oraz testerem Dramińskiego)
Praktykantka
EcoTrade Sp. z o. o., Dział Technologiczny
- pobieranie próbek surowców i wyrobów gotowych do kontroli laboratoryjnej wewnętrznej,
- bieżąca kontrola wybranych wyrobów gotowych oraz dostarczanych surowców,
- przeprowadzanie prób technologicznych pod okiem technologa firmy pozwalających na wprowadzenie nowych, zamiennych komponentów,
- dokumentowanie wyników przeprowadzonych prób technologicznych,
- przygotowywanie dokumentacji technologicznej i specyfikacji nowych i ulepszonych produktów,
- opracowywanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego,
- obliczanie wartości odżywczych produktów,
- udział w tworzeniu bazy danych do elektronicznej wersji kalkulatora wartości odżywczych,
- archiwizacja prób produktów, uzupełnianie próbek surowcowych w laboratorium
- bieżąca kontrola wybranych wyrobów gotowych oraz dostarczanych surowców,
- przeprowadzanie prób technologicznych pod okiem technologa firmy pozwalających na wprowadzenie nowych, zamiennych komponentów,
- dokumentowanie wyników przeprowadzonych prób technologicznych,
- przygotowywanie dokumentacji technologicznej i specyfikacji nowych i ulepszonych produktów,
- opracowywanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego,
- obliczanie wartości odżywczych produktów,
- udział w tworzeniu bazy danych do elektronicznej wersji kalkulatora wartości odżywczych,
- archiwizacja prób produktów, uzupełnianie próbek surowcowych w laboratorium
Szkolenia i kursy
Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC (4-5.06.2016)
Auditor Wewnętrzny HACCP (21-22.05.2016)
Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000 (7-8.05.2016)
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001 (19-20.03.2016)
Auditor Wewnętrzny HACCP (21-22.05.2016)
Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000 (7-8.05.2016)
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001 (19-20.03.2016)
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zainteresowania
Historia (husaria)
Taniec (salsa)
Taniec (salsa)
Grupy
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
PSYCHODIETETYKA
Grupa jest skierowana do są do wszystkich osób zainteresowanych psychodietetyką, a w szczególności: dietetyków, technologów żywności; psychologów i psychoterapeut&am
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Grupa zrzeszająca studentów i absolwentów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu