Dariusz Serwatka

Z-ca Dyrektora Hotelu, Dyrektor Gastromii, HP Park Plaza Wrocław
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Angielski Gastronomia Hotel Administration Zarządzanie hotelem Microsoft Excel Microsoft Office Microsoft Word Negocjacje Zarządzanie personelem Project Management Rekrutacja Praca w zespole Prawo jazdy kat B Wykładowca akademicki i szkoleniowiec Hotelarstwo Hotelarstwo i gastronomia Hotelarstwo ,turystyka, gastronomia,zarządzanie zarządzanie obiektem hotelowym i gastronomicznym Zarządzanie obiektem hotelowym Wykładowca Szkoleniowiec

Języki

angielski
podstawowy
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
Wykładowca
Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
Wykłady i ćwiczenia z przedmiotów:

- "Zarządzanie hotelarstwem",
- "Zarządzanie obiektem gastronomicznym".

Fakultet specjalnościowy:
- "Organizacja działu konferencji i bankietów, obsługa gości dziennych".
Logo
Dyrektor Gastronomii, Z-ca Dyrektora Hotelu
Hotel HP Park Plaza Wrocław
I. W ZAKRESIE SPRZEDAŻY
1. Współdziałanie z Szefem Kuchni w kreowaniu wysokiego poziomu jakości produktów kuchni i wspólne działania na rzecz ich sprzedaży,
2. Bezpośredni nadzór nad hotelowym zespołem gastronomii,
3. Planowanie i realizacja działań marketingowych,
4. Udział w imprezach promocyjnych,
5. Kreowanie nowych form sprzedaży usług gastronomicznych,
6. Współpraca z innymi służbami hotelu,
7. Pozyskiwanie nowych klientów instytucjonalnych,
8. Utrzymywanie stałych kontaktów z klientami hotelu,
9. Inicjowanie działań promocyjnych dla gości hotelu,
10. Dbałość o zawartość i formę zewnętrzną materiałów informacyjnych, promocyjnych i reklamowych.

II. W ZAKRESIE ADMINISTRACJI
1. Bezpośredni nadzór nad hotelowym zespołem Gastronomii,
2. Bezpośredni nadzór nad mieniem przekazanym w użytkowanie Gastronomii hotelowej, zespołem konserwacyjno remontowym,
3. Opracowywanie we współpracy z Dyrektorem Biura Hoteli okresowych planów remontów i modernizacji,
4. Współudział w wyborze wykonawców robót remontowo modernizacyjnych i współudział w odbiorze wykonanych robót,
5. Współpraca z dostawcami towarów, produktów i usług.

III. WSPÓŁPRACA Z DYREKTOREM HOTELU, GŁÓWNYM KSIĘGOWYM I INNYMI SŁUŻBAMI HOTELU
1. Współpraca i konsultacja z Dyrektorem Hotelu w zakresie opracowywania planów działań jak i ich realizacji,
2. Współpraca i konsultacja z Głównym Księgowym przy analizie kosztów produkcyjnych, administracyjnych i remontowo konserwacyjnych,
3. Zastępowanie dyrektora Hotelu w czasie urlopu i nieobecności.

Edukacja

Logo
Turystyka I Rekreacja, magisterskie
Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Turystyka
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Zarządzanie turystyką

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Hotel Marketing
Hotel Marketing
Jak skutecznie promować hotel? Jakie są potrzeby klientów hoteli, jak je spełnić?
Hotelarstwo i marketing
Hotelarstwo i marketing
Hotelarstwo i marketing jest grupą utworzoną przez Net Affinity w celu wymiany najważniejszych informacji na temat hotelarstwa, systemu rezerwacji, aplikacji mobilnej oraz aplikacji facebook, newslett
Hotelarze i Gastronomowie
Hotelarze i Gastronomowie
Szukasz stażystów do swojego Hotelu lub Restauracji? Zapraszamy na www.work-and-fun.com
SPA
SPA
Właściciele, managerzy obiektów i hoteli SPA. Gabinety odnowy biologicznej DAY SPA, uzdrowiska, aquaparki i inne firmy związane z branżą SPA. SPA, wellness, odnowa biologiczna, zdrowy styl życia. Wymi
Szkolenia hotelarstwo
Szkolenia hotelarstwo
Prowadzę firmę szkoleniową ,w tej grupie chciałbym zebrać osoby zainteresowane prowadzeniem szkoleń związanych z branża hotelarską i turystyczną na terenie całego kraju na podstawie umowy o dzieło.
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo wiąże się z podróżami, to ciągły kontakt z ludźmi, głównie obcokrajowcami. Dlatego do najbardziej pożądanych cech w tej branży należy znajomość przynajmniej kilku języków obcyc
Turystyka regionalna
Turystyka regionalna
Grupka dla osób zainteresowanych turystyką alternatywną, tj. miejscami nieodkrytymi przez masowe rzesze.