Damian Pietracha

Pełnomocnik ds. Jakości, Merieux Nutrisciences
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

GHP, GMP, HACCP, ISO 17025, ISO 9001, ISO 22000 Mikrobiologia żywności biologia molekularna

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Mérieux NutriSciences
Pełnomocnik ds. Jakości
Planowanie, monitorowanie, oraz realizowanie wymagań systemu zarządzania zgodnego
z PN-EN ISO 17025.
SGS Polska
Kierownik Techniczny Laboratorium Mikrobiologicznego
Zarządzanie zespołem pracowników w akredytowanym laboratorium mikrobiologicznym.
SGS Polska
Z-ca Kierownika Technicznego Laboratorium Mikrobiologicznego
Autoryzacja oraz opracowywanie wyników analiz laboratoryjnych.
Planowanie, wdrażanie i realizacja procesu potwierdzeń nowych metod badawczych (real-time PCR, screening jakościowy GMO).
Planowanie oraz realizacja udziału w badaniach PT/ILC.
Walidacja alternatywnych metod badawczych.
Udział w audytach wewnętrznych oraz zewnętrznych.
Odnoszenie się do aktualnie obowiązujących rozporządzeń dotyczących żywności oraz produktów kosmetycznych.
Logo
specjalista badawczo-techniczny
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
Pełnienie roli auditora technicznego podczas audytów wewnętrznych.
Utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością.
Udział w audytach zewnętrznych jako specjalista mikrobiolog .
Planowanie oraz realizacja badań w zakresie tematów statutowych realizowanych w IBPRS.
Doradztwo w zakresie niestandardowych analiz mikrobiologicznych.
Wykonywanie niestandardowych analiz mikrobiologicznych dopasowanych do potrzeb Klientów.
Logo
mikrobiolog
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
Nadzór nas wyposażeniem laboratoryjnym.
Przygotowywanie pożywek, odczynników, materiałów laboratoryjnych.
Wykonywanie podstawowych analiz laboratoryjnych
Tworzenie oraz nadzór nad dokumentacją w laboratorium akredytowanym zgodnie z ISO 17025
Wykonywanie akredytowanych analiz mikrobiologicznych.
Zapewnienie kontroli jakości badań – planowanie, prowadzenie kontroli oraz analiza trendów dot. jakości w obszarze badań akredytowanych.
Przygotowywanie ofert dla Klientów.
Współpraca z działami pomocniczymi.
Nadzór nad zamówieniami materiałów pomocniczych w laboratorium mikrobiologicznym.
Logo
Stażysta
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
Nadzór nas wyposażeniem laboratoryjnym.
Przygotowywanie pożywek, odczynników, materiałów laboratoryjnych.
Wykonywanie podstawowych analiz laboratoryjnych

Szkolenia i kursy

Hamilton - Analiza Mikrobiologiczna Żywności
CE2 - Pożywki mikrobiologiczne w badaniach żywności, pasz, wody, kosmetyków, produktów farmaceutycznych i innych w świetle najnowszych wymagań.
CE2 - Walidacja metod mikrobiologicznych ilościowych, jakościowych i alternatywnych oraz zapewnienie jakości wyników badań zgodnie z wymaganiami normy PN-EN ISO 7218:2008.
CE2 - Kurs auditora wewnętrznego. Audytowanie systemu zarządzania w laboratorium wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005.
CE2 - Nowa Norma ISO/IEC 17025:2017 - omówienie istoty zmian. Sprawne wdrożenie zmian w laboratorium: proces, ryzyko, szanse. Warsztaty.

Edukacja

Logo
Manager jakości i bezpieczeństwa żywności, studia podyplomowe
Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
Logo
Biologia - specjalizacja - biologia mikroorganizmów, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Biologia, licencjackie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Zarządzanie jakością
QA

Zainteresowania

Książki oraz filmy o tematyce science-fiction
Muzyka alternatywna
Kuchnia azjatycka
Podróże

Grupy

Uczelnia Łazarskiego
Uczelnia Łazarskiego
Łazarski to wiodąca uczelnia prawniczo-ekonomiczna w Warszawie. Jest najlepszą polską szkołą wyższą według globalnego rankingu U-Multirank. Od lat przoduje w rankingach „Rzeczpospolitej” i
sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.