Umiejętności
GHP, GMP, HACCP, ISO 17025, ISO 9001, ISO 22000
Mikrobiologia żywności
biologia molekularna
Języki
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Z-ca Kierownika Technicznego Laboratorium Mikrobiologicznego
Autoryzacja oraz opracowywanie wyników analiz laboratoryjnych.
Planowanie, wdrażanie i realizacja procesu potwierdzeń nowych metod badawczych (real-time PCR, screening jakościowy GMO).
Planowanie oraz realizacja udziału w badaniach PT/ILC.
Walidacja alternatywnych metod badawczych.
Udział w audytach wewnętrznych oraz zewnętrznych.
Odnoszenie się do aktualnie obowiązujących rozporządzeń dotyczących żywności oraz produktów kosmetycznych.
Planowanie, wdrażanie i realizacja procesu potwierdzeń nowych metod badawczych (real-time PCR, screening jakościowy GMO).
Planowanie oraz realizacja udziału w badaniach PT/ILC.
Walidacja alternatywnych metod badawczych.
Udział w audytach wewnętrznych oraz zewnętrznych.
Odnoszenie się do aktualnie obowiązujących rozporządzeń dotyczących żywności oraz produktów kosmetycznych.
specjalista badawczo-techniczny
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
Pełnienie roli auditora technicznego podczas audytów wewnętrznych.
Utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością.
Udział w audytach zewnętrznych jako specjalista mikrobiolog .
Planowanie oraz realizacja badań w zakresie tematów statutowych realizowanych w IBPRS.
Doradztwo w zakresie niestandardowych analiz mikrobiologicznych.
Wykonywanie niestandardowych analiz mikrobiologicznych dopasowanych do potrzeb Klientów.
Utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością.
Udział w audytach zewnętrznych jako specjalista mikrobiolog .
Planowanie oraz realizacja badań w zakresie tematów statutowych realizowanych w IBPRS.
Doradztwo w zakresie niestandardowych analiz mikrobiologicznych.
Wykonywanie niestandardowych analiz mikrobiologicznych dopasowanych do potrzeb Klientów.
mikrobiolog
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego.
Nadzór nas wyposażeniem laboratoryjnym.
Przygotowywanie pożywek, odczynników, materiałów laboratoryjnych.
Wykonywanie podstawowych analiz laboratoryjnych
Tworzenie oraz nadzór nad dokumentacją w laboratorium akredytowanym zgodnie z ISO 17025
Wykonywanie akredytowanych analiz mikrobiologicznych.
Zapewnienie kontroli jakości badań – planowanie, prowadzenie kontroli oraz analiza trendów dot. jakości w obszarze badań akredytowanych.
Przygotowywanie ofert dla Klientów.
Współpraca z działami pomocniczymi.
Nadzór nad zamówieniami materiałów pomocniczych w laboratorium mikrobiologicznym.
Przygotowywanie pożywek, odczynników, materiałów laboratoryjnych.
Wykonywanie podstawowych analiz laboratoryjnych
Tworzenie oraz nadzór nad dokumentacją w laboratorium akredytowanym zgodnie z ISO 17025
Wykonywanie akredytowanych analiz mikrobiologicznych.
Zapewnienie kontroli jakości badań – planowanie, prowadzenie kontroli oraz analiza trendów dot. jakości w obszarze badań akredytowanych.
Przygotowywanie ofert dla Klientów.
Współpraca z działami pomocniczymi.
Nadzór nad zamówieniami materiałów pomocniczych w laboratorium mikrobiologicznym.
Szkolenia i kursy
Hamilton - Analiza Mikrobiologiczna Żywności
CE2 - Pożywki mikrobiologiczne w badaniach żywności, pasz, wody, kosmetyków, produktów farmaceutycznych i innych w świetle najnowszych wymagań.
CE2 - Walidacja metod mikrobiologicznych ilościowych, jakościowych i alternatywnych oraz zapewnienie jakości wyników badań zgodnie z wymaganiami normy PN-EN ISO 7218:2008.
CE2 - Kurs auditora wewnętrznego. Audytowanie systemu zarządzania w laboratorium wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005.
CE2 - Nowa Norma ISO/IEC 17025:2017 - omówienie istoty zmian. Sprawne wdrożenie zmian w laboratorium: proces, ryzyko, szanse. Warsztaty.
CE2 - Pożywki mikrobiologiczne w badaniach żywności, pasz, wody, kosmetyków, produktów farmaceutycznych i innych w świetle najnowszych wymagań.
CE2 - Walidacja metod mikrobiologicznych ilościowych, jakościowych i alternatywnych oraz zapewnienie jakości wyników badań zgodnie z wymaganiami normy PN-EN ISO 7218:2008.
CE2 - Kurs auditora wewnętrznego. Audytowanie systemu zarządzania w laboratorium wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005.
CE2 - Nowa Norma ISO/IEC 17025:2017 - omówienie istoty zmian. Sprawne wdrożenie zmian w laboratorium: proces, ryzyko, szanse. Warsztaty.
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Zarządzanie jakością
QA
Zainteresowania
Książki oraz filmy o tematyce science-fiction
Muzyka alternatywna
Kuchnia azjatycka
Podróże
Muzyka alternatywna
Kuchnia azjatycka
Podróże
Grupy
Uczelnia Łazarskiego
Łazarski to wiodąca uczelnia prawniczo-ekonomiczna w Warszawie. Jest najlepszą polską szkołą wyższą według globalnego rankingu U-Multirank. Od lat przoduje w rankingach „Rzeczpospolitej” i
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.