Beata Wieczorek

Doradca Żywieniowy- własna działalność
Wrocław, dolnośląskie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Manager Operacyjny
Casa De La Musica/ Klub 54
Prowadzenie zmian i zapewnienie maksymalnej satysfakcji Gości, poprzez kontrolę jakości obsługi i produktu. Rekrutacja i szkolenie nowych pracowników z zasad profesjonalnej obsługi, gościnności, sugestywnej sprzedaży i wiedzy o produkcie, układanie grafików zgodnie z kodeksem pracy. Budowanie zespołu i motywacja pracowników. Planowanie, koordynacja i podsumowanie promocji i ofert specjalnych. Aktywny udział w działaniach marketingowych i PR. Kontrola stanów magazynowych na podstawie cotygodniowej inwentaryzacji, zatowarowanie lokalu i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Uczestniczenie w procesie otwierania Klubu54, kontrola zatowarowania, wyposażenia lokalu i przygotowania pracowników.
Logo
People Manager/ pełniąca obowiązki Assistant Manager
RODEO DRIVE Wrocław
Prowadzenie zmian analogicznie jak w Poznaniu (poniżej). Ponadto pełnienie funkcji managera zespołu. Rekrutacja nowych pracowników i przeprowadzenie procesu wprowadzającego do pracy w restauracji. Szkolenia wprowadzające oraz stanowiskowe, ciągły nadzór nad postępami w przyswajaniu wiedzy o produktach
i standardach restauracji, ostateczna weryfikacja wiedzy nowego pracownika. Przeprowadzenie szkoleń i warsztatów zarówno dla nowych jak i obecnych pracowników restauracji z zakresu profesjonalnej obsługi kelnerskiej, sugestywnej sprzedaży, gościnności oraz bezpieczeństwa żywności i HACCP. Aktywne uczestniczenie w tworzeniu materiałów do nowych szkoleń i ulepszanie już istniejących. Zaowocowało to najlepszymi wynikami w ankietach tajemniczego klienta pośród wszystkich Rodeo Drive. Budowanie zespołu poprzez wprowadzanie nowych pracowników do grupy, integrację, rozwiązywanie problemów
i nieporozumień zawodowych, pomoc i wsparcie w problemach osobistych. Osiągniecie i utrzymanie przez cały okres pełnienia stanowiska najniższej rotacji pracowników w całym Brandzie. Układanie grafików na podstawie rzeczywistej dyspozycyjności pracowników, z zachowaniem zasad kodeksu pracy. Jednoczesna kontrola godzin pracy każdego pracownika zgodnie z wymiarem czasu pracy zawartym w umowie i całkowitych kosztów pracy. Planowanie wydatków i kontrola wszystkich kosztów poniesionych na pracowników. Analiza miesięcznych wyników finansowych restauracji na podstawie raportu P&L i określanie celów na następny miesiąc. Osiągnięcie najniższych COL w całym Brandzie poprzez eliminację nadgodzin i niedogodzin, efektywne planowanie urlopów, układanie grafików zgodnie z natężeniem ruchu i ciągła jego modyfikacja, kontrola prawidłowego raportowania i wyliczania rzeczywistych godzin pracy. Stworzenie przejrzystego i jasnego planu motywacyjnego pracowników oraz ustalenie tzw. widełek płacowych na każdym stanowisku wraz z wymaganiami. Przeprowadzanie oceny pracowników, wyznaczenie zadań i celów indywidualnych. Cotygodniowe przygotowywanie i rozliczanie dokumentacji, raportowanie do przełożonych. Wyznaczanie celów sprzedażowych restauracji
i kontrola ich realizacji. Aktywny udział w wyznaczaniu i realizacji działań marketingowych oraz tworzeniu wizerunku restauracji.
AmRest Holdings SE
Facility Manager
Uczestniczenie w procesie otwierania restauracji w Poznaniu (Stary Browar). Doradzanie przy ustalaniu optymalnej funkcjonalności lokalu oraz poprawie ergonomii pracy. Zapewnienie właściwego wyposażenia restauracji oraz kontrola robót wykończeniowych. Nawiązanie kontaktów z lokalnymi dostawcami i ustalenie optymalnych zasad oraz warunków współpracy, co znacząco wpłynęło na obniżenie kosztów sprzedaży w porównaniu do pozostałych restauracji. Kluczowym zajęciem było skuteczne szkolenie nowozatrudnionych pracowników z zakresu znajomości produktów oraz standardów obsługi. Ponadto stworzenie księgi HACCP na potrzeby restauracji we Wrocławiu i Poznaniu oraz bieżące aktualizacje, doradztwo w dziedzinie bezpieczeństwa żywności.
Po otwarciu restauracji prowadzenie zmian. Realizowanie planów sprzedażowych na podstawie określonych celów dziennych, tygodniowych, miesięcznych. Zapewnienie satysfakcji Gości restauracji poprzez doskonałe prowadzenie zmian oraz stosowanie wszystkich procedur. Kreowanie przyjaznej atmosfery pracy. Zapewnienie optymalnego funkcjonowania restauracji podczas zmian poprzez dbanie o właściwy standard obsługi i kontrolę jakości produktów. Ponadto odpowiedzialność za stan techniczny lokalu, nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem maszyn i urządzeń. Planowanie wydatków i kontrola kosztów poniesionych w zakresie funkcjonalności na podstawie inwentaryzacji. Analiza miesięcznych wyników finansowych restauracji na podstawie raportu P&L
i określanie celów na następny miesiąc.

Szkolenia i kursy

Diagnoza i terapia zaburzeń odżywiania.
Szkolenie z autoprezentacji (wewnętrzne AmRest).
Szkolenie i warsztaty z rekrutacji (wewnętrzne AmRest).

Edukacja

Logo
Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne, studia podyplomowe
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Specjalizacje

Finanse/Ekonomia
Inne

Zainteresowania

Psychodietetyka, zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia, trendy w branży spożywczej

Inne

Wykonanie księgi HACCP oraz GMP/GHP dla Rodeo Drive Wrocław.
Wykonanie księgi HACCP oraz GMP/GHP dla Rodeo Drive Poznań.
Wykonanie księgi HACCP oraz GMP/GHP dla City Fries Wrocław.

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Dieta
Dieta
Czyli jeść ze smakiem i zachować właściwą wagę :)
Health  Freedom
Health Freedom
Grupa skupiająca ludzi, którzy cieszą się zdrowiem. [b]"Każda odrębność,czy to osoba ,naród,czy epoka,jest organem stworzonym do pojmowania prawdy [/b].Bez rozwoju,ciągłych zmian i nie kończącej się s
Wellness
Wellness
Wellness to równowaga pomiędzy ciałem, duchem i umysłem...
Wrocław
Wrocław
Miejsce gdzie moga sie spotkac ludzie z Wroclawia oraz Ci ktorzy cenia to miasto. Ludzie tak niezwykli jak to miasto :)
Zdrowa żywność
Zdrowa żywność
Tutaj może wyrażać swoje opinie każdy, kto poważnie myśli o swojej diecie i dostrzega w jej odpowienim doborze pozytywne skutki
Zdrowe odżywianie ORKISZ
Zdrowe odżywianie ORKISZ
Każdy dbający o diete powinien należec do tej grupy:)
zdrowie i mity
zdrowie i mity
Artykuły, tematy, opinie na temat zdrowia, obalanie mitów, niewygodne fakty.