Bartłomiej Skrzypczak

Człowiek praca.
Wrocław, dolnośląskie

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Własna działaność
Menedżer generalny restauracji
Kontrakt menadżerski – prowadzenie restauracji Moaburger we Wrocławiu

• Prowadzenie restauracji w ramach kontraktu b2b
• Przyjęcie pełnej odpowiedzialności za prowadzenie restauracji
• Zarządzanie restauracją, personelem i mieniem (dbałość o sprzęt, odpowiednia jego eksploatacja i przeprowadzanie nieuniknionych napraw)
• Odpowiedzialność za rozliczenia finansowe i magazynowe. Przeprowadzanie inwentaryzacji.
• Zarządzanie kilku osobowym zespołem, rekrutacja nowych pracowników i ich szkolenie
• Prowadzenia dokumentacji kadrowej i administracyjnej restauracji
o Umowy z pracownikami
o Umowy z dostawcami
o Umowy administracyjne związane z lokalem (uzyskanie pozwolenie na sprzedaż alkoholu, pozwolenia na wystawienie ogródka gastronomicznego, współpraca z zarządcą budynku itp.)
• Stały kontakt z dotychczasowymi dostawcami i poszukiwanie nowych
o Utrzymanie jak najlepszych warunków współpracy
o Dbałość o ciągłość dostaw i jakości dostarczanych produktów
o Negocjacja cen produktów i optymalizacja kosztów
o Kontakt z przedstawicielami handlowymi, znajomość lokalnych dostawców
• Zarządzanie marketingiem restauracji
o Wymyślanie i przeprowadzanie akcji marketingowych i reklamowych ( reklama Moaburger na wrocławskim tramwaju, stworzenie promocji studenckiej i plakatów potrzebnych do jej rozreklamowania )
o Współpraca z miejscowymi blogerami ( „miejsca we Wrocławiu”, „z widelcem po Wrocławiu” itp.)
Grupa Eurocash
Przedstawiciel handlowy
• Sprzedaż produktów z katalogu Wino
• Obsługa klientów działu HoReCa
• Utrzymanie płynności zamówień i dostaw u klientów
• Obsługa posprzedażowa
• Dobór produktu do indywidualnych potrzeb klienta
• Ekspansja i sprzedaż sugestywna produktów.
Logo
Menadżer Restauracji Wratislavia i sklepu firmowego
Krakus S.A.
• Zarządzanie restauracją z pełną samodzielnością i odpowiedzialnością
• Organizowanie imprez okolicznościowych takich jak wesela, komunie, chrzciny, imprezy taneczne
• Odpowiedzialność za rozliczenia finansowe i magazynowe. Przeprowadzanie inwentaryzacji.
• Zarządzanie kilku osobowym zespołem, rekrutacja nowych pracowników i ich szkolenie
• Tworzenie z szefem kuchni nowych pozycji w menu i ustalanie ich cen
• Zarządzanie strona internetową ,prowadzenie fanpage'u na facebooku i instagramie
• Prowadzenie dokumentacji księgowo-kadrowej związanej z restauracją i sklepem.
• Dbałość i odpowiednie ekspozycje towarów w sklepie firmowym
• Kontakt z dostawcami ,optymalizacja kosztów zakupów
Restauracje Sphinx
Kierownik Restauracji
• Zarządzanie restauracją według standardów sieci „Sphinx”
• Szkolenie nowych pracowników
• Dbanie o ciągłość dostaw towaru
• Koordynacja i zarządzanie 25 osobowym personelem restauracji
• Realizacja budżetu i planu sprzedażowego nałożonego na restaurację
• Zapewnienie jak najwyższej jakości obłsugi i potraw serwowanych w restauracji
Restauracje Sphinx
Kelner
• Obsługa klienta
• Sprzedaż sugestywna
• Realizacja planów sprzedażowych na wysokim poziomie

Osiągnięcia:
Wysokie miejsca w konkursach sprzedażowych w obszarze całej Polski:
o 2 miejsce w konkursie „Śladami kuchni Orientu” - wyjazd do Egiptu na tygodniowe szkolenia z zakresu sprzedaży
o 2 x 1 miejsce w ogólnopolskim konkursie „Gorące warzywa” i z okazji Walentynek

Edukacja

Logo
Studia magisterskie na kierunku Zarządzanie o specjalizacji Public Relations, magisterskie
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Logo
Studia licencjackie na kierunku Zarządzanie o specjalizacji Marketing i Public, licencjackie
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Marketing
Marketing handlowy
Sprzedaż
Turystyka/Hotelarstwo/Katering
Sprzedaż - FMCG
Artykuły spożywcze/Alkohol/Tytoń

Zainteresowania

- Sport
• Koszykówka (2003-2009 gra w klubie sportowym RKKS Rawia Rawicz)
• Kulturystka
• Indoor Cycling
- Kuchnia (odkrywanie nowych smaków kulinarnych)

Inne

• Długoletnia praca z klientami ( praca b2c )
• Znajomość lokalnego rynku gastronomicznego i trendów panujących
• Bardzo dobra znajomość komputera (Windows i Office)
• J. angielski na poziomie komunikatywnym
• Prawo jazdy kat. B od 2008 r. (bezwypadkowa jazda)
• Bardzo dobre umiejętności interpersonalne i wysoka kultura osobista
• Odpowiedzialność i zaangażowanie
• Umiejętność pracy w stresie i pod presją czasu

Grupy

Sport moim życiem.
Sport moim życiem.
Aktywność w naszym życiu - sport, rozrywka, kształtowanie naszej osobowości. Sport w ujęciu całościowym, rozwój intelektualny, dążenie do poszerzenia horyzontów.