Umiejętności
Zarządzanie
Start-upy
fundusze unijne
Optymalizacja procesów
wdrażanie zmian
Finansowanie inwestycji
fundusze ptywatne
optymalizacja składek ubepieczeniowych
optymalizacja podatku nieruchomości
optymalizacja działalności operacyjnej
budowanie kompetencji i zespołów
Wsparcie negocjacji
Języki
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
działalność gospodarcza
BC Consult
Zarządzanie i optymalizacja, wsparcie Zarządów, projektowanie rozwiązań systemowych, optymalizacja procesowa, optymalizacja kosztów, wdrożenia zmian, pomiar efektywności wdrożeń, szkolenia, doskonalenie, programy wsparcia EU, dobór finansowania przejęć, analizy przed zakupowe przedsiębiorstw
Dyrektor Produkcji, Operacyjny, Administracyjny
Operacyjne zarządzanie organizacją, nadzór, planowanie, kierunki rozwoju, zarządzanie nieruchomościami firmy, rekrutacja, dobór kadr, wsparcie sprzedaży, zakupów, negocjacje warunków współpracy, współpraca prawna, obsługa nowych wymagań ustawodawczych. Słowem "wszystko", co co jest do rozplanowania, wdrożenia i nadzoru w organicznym wzroście organizacji.
Plant Manager/ Production and Quality Manager
Grupa Carlsberg / Słodownia Strzegom
Planowanie strategiczne kierunku rozwoju zakładu.
Planowanie, organizacja i kontrola działalności operacyjnej zakładu.
Planowanie i realizacja planów produkcji, sprzedaży, utrzymania ruchu, pracy laboratorium zakładowego.
Optymalizacja rozwiązań technicznych, wprowadzanie nowych produktów.
Rekrutacja i zarządzanie załogą (45 osób).
Negocjacje zakresu i kosztów inwestycji w zakładzie, nadzór inwestorów.
Pełnomocnik Zarządu ds.Systemów Zarządzania Jakością (GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 14001, Koszer.
Prowadzenie audytów systemu Zarządzania Jakością i klientowskich (LRQA, Carlsberg, SAB, Masterfoods, Muntons, Ekofood) w języku polskim i angielskim.
Koordynacja sprzedaży, Foreign Client support.
Współpraca z instytucjami kontrolującymi (Inspekcja Sanitarna, Inspekcja Weterynaryjna, PIH, PIP).
Wiele innych rzeczy, które trzeba wykonać na bieżąco
Planowanie, organizacja i kontrola działalności operacyjnej zakładu.
Planowanie i realizacja planów produkcji, sprzedaży, utrzymania ruchu, pracy laboratorium zakładowego.
Optymalizacja rozwiązań technicznych, wprowadzanie nowych produktów.
Rekrutacja i zarządzanie załogą (45 osób).
Negocjacje zakresu i kosztów inwestycji w zakładzie, nadzór inwestorów.
Pełnomocnik Zarządu ds.Systemów Zarządzania Jakością (GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 14001, Koszer.
Prowadzenie audytów systemu Zarządzania Jakością i klientowskich (LRQA, Carlsberg, SAB, Masterfoods, Muntons, Ekofood) w języku polskim i angielskim.
Koordynacja sprzedaży, Foreign Client support.
Współpraca z instytucjami kontrolującymi (Inspekcja Sanitarna, Inspekcja Weterynaryjna, PIH, PIP).
Wiele innych rzeczy, które trzeba wykonać na bieżąco
Z-ca Kierownika Działu Zapewnienia Jakości
Grupa Maspex / Tymbark S.A.
Zarządzanie personelem działu (25 osób)
Pełnomocnik ds. HACCP konsultant ds. ISO
Realizowane zadania:
Prace rewizyjne i utrzymanie obowiązującego GMP i GHP
Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Certyfikacja systemu HACCP 30 kwietnia 2004
Szkolenie załogi z zakresu GHP, GMP, HACCP, ISO
Współtworzenie zintegrowanego systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy PN-EN ISO 9001:2001 i systemem HACCP
Obsługa reklamacji
Współpraca z instytucjami kontrolującymi
Nadzór nad procedurami, działania korygujące i zapobiegawcze.
Pełnomocnik ds. HACCP konsultant ds. ISO
Realizowane zadania:
Prace rewizyjne i utrzymanie obowiązującego GMP i GHP
Opracowanie, wdrożenie i utrzymanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Certyfikacja systemu HACCP 30 kwietnia 2004
Szkolenie załogi z zakresu GHP, GMP, HACCP, ISO
Współtworzenie zintegrowanego systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy PN-EN ISO 9001:2001 i systemem HACCP
Obsługa reklamacji
Współpraca z instytucjami kontrolującymi
Nadzór nad procedurami, działania korygujące i zapobiegawcze.
Technolog Działu Zapewnienia Jakości
Grupa Maspex /Tymbark Oddział Olsztynek
Zarządzanie personelem działu (25 osób)
Kontrola jakości w toku produkcji
Koordynacja prac: laboratorium wydziałowego, fizyko - chemicznego, mikrobiologicznego, działu odbioru dostaw,
Wdrażanie nowych produktów
Próby technologiczne, optymalizacja rozwiązań technologicznych
Walidacja oprogramowania technologicznego
Nadzór nad wyrobem niezgodnym
Obsługa klientów (reklamacje)
Pełnomocnik zakładu ds. Zwalczania Szkodników
Kontrola jakości w toku produkcji
Koordynacja prac: laboratorium wydziałowego, fizyko - chemicznego, mikrobiologicznego, działu odbioru dostaw,
Wdrażanie nowych produktów
Próby technologiczne, optymalizacja rozwiązań technologicznych
Walidacja oprogramowania technologicznego
Nadzór nad wyrobem niezgodnym
Obsługa klientów (reklamacje)
Pełnomocnik zakładu ds. Zwalczania Szkodników
Szkolenia i kursy
2016.05 - 2017.06 Crestcom Training Warsztaty dla Menedżerów wyższego szczebla.
Projektowanie rozwiązań systemowych zakończone Planami działania, doskonalenie umiejętności miękkich.
10.04.2009 Metody i techniki pozyskiwania danych do analiz systemu zarządzania w organizacji
03.04.2009 "Jakość w sektorze medycznym"
08.2008 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, planowanie strategiczne, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
21-25.01.2008 „Advanced course in malting technology” Instytut Francais de Boissons, de la Brasserie At de la Malterie
08.2007 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, planowanie strategiczne, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
5-7.03.2007 „New Quality Systems Manager” Loyds Registered Quality Assurance Sopot,
2006 „Audytor wewnętrzny Systemów Zarządzania Jakością” Loyds Registered Quality Assurance Sopot,
07.2006 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
17.03.2006 „Zarządzanie jakością według ISO 9001, ISO 2200, ustawodaw-stwo unijne i zmiany prawodawstwa żywnościowego w Polsce” Zespół Audy-torów jakości (MegaWet Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
2 – 3.03.2006 Mierki „Zarządzanie Zespołem” Transmisja Grupa Doradczo Szkoleniowa Magdalena Sękowska, Maciej Olsztyński
6 – 7.12.2005 „Zmiany prawa żywnościowego po 1stycznia 2006” Krajowa Izba Gospodarcza (doc. Dr hab. Kazimierz Karłowski, prof. Dr hab. Tadeusz Sikora, prof. Dr hab. Mieczysław Obiedziński).
30.09.2005 „Wprowadzenie do Zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000 BSI Management Systems” Dyrektor Oddziału Krystyna Stephens.
15.09.2005 „Wymagania stawiane producentom i przetwórcom żywności w świetle aktualnych regulacji prawnych i przewidywanych zmian w ustawodawstwie żywnościowym” Akademia Wiedzy Użytecznej Leopard dr Halina Turlejska
15.01.2005 „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością i systemu HACCP” Zespół Audytorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
14.01.2005 „System zarządzania jakością zgodny z wymaganiami normy PN-EN ISO 9001:2001 i systemem HACCP” Zespół Audytorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
19.11.2004 „Bezpieczeństwo produktów żywnościowych w świetle zmian w ustawodawstwie” Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich, Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie
23 – 24 .04.2004 „Trening umiejętności kierowniczych” Europejski Instytut Psychologii Biznesu
28.02.2004 „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością i systemu HACCP” Zespół Auditorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
21.01.2004 „Wymogi BRC Global Standard – Food dla producentów Żywności” RWTÜV Polska Sp. z o.o.
25.10.2004 „HACCP in aseptic packaging process” John Krooymans Packaging Specialist Scholle Europe B.V.
11.07.2003 „Zintegrowany system HACCP i zarządzanie jakością PN-EN ISO 9001:2001” Zespół Auditorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
28.06.2003 „Zarządzanie jakością i auditowanie wg PN EN ISO 9001:2001 i
PN EN 19011: 2003” Projektowanie i wdrażanie systemów jakości dr inż. Zdzisław Krakowiak
12.01.2003 – 25.01.2003 “English language course level upper intermediate”, „English for Business” Central School of English London
10.12.2002 “Prawo żywnościowe Unii Europejskiej na tle harmonizacji polskiego ustawodawstwa w zakresie żywności” SIT Spoż Warszawa
26 – 28.02.2001 „Kurs dla Auditorów” Centrum informacyjne HACCP w Warszawie organizowany przez Agrement B.V., Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego
07.11.2000 „Ocena Ryzyka Zawodowego” Warmińsko – Mazurska Rada Federacji Stowarzyszeń Naukowo – Technicznych NOT w Olsztynie
luty 2000 „Ocena organoleptyczna przetworów owocowo – warzywnych Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie
27.03.2002 „Zarządzanie jakością wg ISO 9000:2000 – zmiany w sposobie zarządzania i dokumentowania Projektowanie i wdrażanie systemów jakości” dr inż. Zdzisław Krakowiak
8 – 10.10.2001 „Środowisko i przedsiębiorstwo” Warmińsko – Mazurski Zakład Doskonalenia Zawodowego w Olsztynie
1997 r. - 5 miesięczna praktyka studencka w Anglii połączona z nauką języka angielskiego
Projektowanie rozwiązań systemowych zakończone Planami działania, doskonalenie umiejętności miękkich.
10.04.2009 Metody i techniki pozyskiwania danych do analiz systemu zarządzania w organizacji
03.04.2009 "Jakość w sektorze medycznym"
08.2008 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, planowanie strategiczne, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
21-25.01.2008 „Advanced course in malting technology” Instytut Francais de Boissons, de la Brasserie At de la Malterie
08.2007 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, planowanie strategiczne, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
5-7.03.2007 „New Quality Systems Manager” Loyds Registered Quality Assurance Sopot,
2006 „Audytor wewnętrzny Systemów Zarządzania Jakością” Loyds Registered Quality Assurance Sopot,
07.2006 „Finanse dla nie finansistów” Trening zachowań biznesowych, symulacje gry biznesowe Przemek Ksiąszczyk - zarządzanie strategiczne Carlsberg Polska
17.03.2006 „Zarządzanie jakością według ISO 9001, ISO 2200, ustawodaw-stwo unijne i zmiany prawodawstwa żywnościowego w Polsce” Zespół Audy-torów jakości (MegaWet Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
2 – 3.03.2006 Mierki „Zarządzanie Zespołem” Transmisja Grupa Doradczo Szkoleniowa Magdalena Sękowska, Maciej Olsztyński
6 – 7.12.2005 „Zmiany prawa żywnościowego po 1stycznia 2006” Krajowa Izba Gospodarcza (doc. Dr hab. Kazimierz Karłowski, prof. Dr hab. Tadeusz Sikora, prof. Dr hab. Mieczysław Obiedziński).
30.09.2005 „Wprowadzenie do Zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000 BSI Management Systems” Dyrektor Oddziału Krystyna Stephens.
15.09.2005 „Wymagania stawiane producentom i przetwórcom żywności w świetle aktualnych regulacji prawnych i przewidywanych zmian w ustawodawstwie żywnościowym” Akademia Wiedzy Użytecznej Leopard dr Halina Turlejska
15.01.2005 „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością i systemu HACCP” Zespół Audytorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
14.01.2005 „System zarządzania jakością zgodny z wymaganiami normy PN-EN ISO 9001:2001 i systemem HACCP” Zespół Audytorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
19.11.2004 „Bezpieczeństwo produktów żywnościowych w świetle zmian w ustawodawstwie” Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich, Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie
23 – 24 .04.2004 „Trening umiejętności kierowniczych” Europejski Instytut Psychologii Biznesu
28.02.2004 „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością i systemu HACCP” Zespół Auditorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
21.01.2004 „Wymogi BRC Global Standard – Food dla producentów Żywności” RWTÜV Polska Sp. z o.o.
25.10.2004 „HACCP in aseptic packaging process” John Krooymans Packaging Specialist Scholle Europe B.V.
11.07.2003 „Zintegrowany system HACCP i zarządzanie jakością PN-EN ISO 9001:2001” Zespół Auditorów jakości (Zbigniew Czerwiński PCBC i EOQ)
28.06.2003 „Zarządzanie jakością i auditowanie wg PN EN ISO 9001:2001 i
PN EN 19011: 2003” Projektowanie i wdrażanie systemów jakości dr inż. Zdzisław Krakowiak
12.01.2003 – 25.01.2003 “English language course level upper intermediate”, „English for Business” Central School of English London
10.12.2002 “Prawo żywnościowe Unii Europejskiej na tle harmonizacji polskiego ustawodawstwa w zakresie żywności” SIT Spoż Warszawa
26 – 28.02.2001 „Kurs dla Auditorów” Centrum informacyjne HACCP w Warszawie organizowany przez Agrement B.V., Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego
07.11.2000 „Ocena Ryzyka Zawodowego” Warmińsko – Mazurska Rada Federacji Stowarzyszeń Naukowo – Technicznych NOT w Olsztynie
luty 2000 „Ocena organoleptyczna przetworów owocowo – warzywnych Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie
27.03.2002 „Zarządzanie jakością wg ISO 9000:2000 – zmiany w sposobie zarządzania i dokumentowania Projektowanie i wdrażanie systemów jakości” dr inż. Zdzisław Krakowiak
8 – 10.10.2001 „Środowisko i przedsiębiorstwo” Warmińsko – Mazurski Zakład Doskonalenia Zawodowego w Olsztynie
1997 r. - 5 miesięczna praktyka studencka w Anglii połączona z nauką języka angielskiego
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Zainteresowania
Turystyka, rower, offroad.
Inne
prawo jazdy kat.B od 1993
Grupy
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
Zarządzanie
Grupa dla zarządzających, chcących zarządzać i lubiących dzielić się wiedzą z zakresu zarządzania.
Złota Loża
Handel, biznes, marketing. Współpraca biznesowa, handel B2B, prezentacja firm, pomysły na biznes, networking, informacje, aktualności, wiadomości. Zmasowane działania marketingowe