Umiejętności
AQL
FMEA
GMP
Oracle
Quality System
SAP
Trackwise
Szkolenia pracowników
Kontrola jakości
Analiza ryzyka
Zapewnienia Jakości
Walidacja procesów
Kwalifikacja sprzętu - Equipment qualification
Walidacja czyszczenia
ISO 9001:2015
Kontrola zmian
APQR
Kwalifikacja pomieszczeń
Specyfikacja
Audytor wewnętrzny ISO 9001:2015
Języki
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
specjalista ds zapewnienia jakości
- Nadzór nad walidacją procesu i walidacją czyszczenia;
- Nadzór nad kwalifikacją pomieszczeń, systemów pomocniczych i urządzeń;
- Opracowywanie i nadzorowanie Rocznego Przeglądu Jakości Produktu;
- Opracowywanie, opiniowanie i zatwierdzanie procedur systemowych, instrukcji oraz analiz ryzyka;
- Zarządzanie Kontrolą Zmian;
- Prowadzenie działań wyjaśniających oraz nadzorowanie wdrażania działań CAPA;
- Prowadzenie audytów wewnętrznych i obchodów;
- Udział w inspekcjach i audytach;
- Szkolenie pracowników z zasad GMP;
- Wspomaganie Magazynu, Działu Technicznego, MS&T oraz Produkcji.
- Nadzór nad kwalifikacją pomieszczeń, systemów pomocniczych i urządzeń;
- Opracowywanie i nadzorowanie Rocznego Przeglądu Jakości Produktu;
- Opracowywanie, opiniowanie i zatwierdzanie procedur systemowych, instrukcji oraz analiz ryzyka;
- Zarządzanie Kontrolą Zmian;
- Prowadzenie działań wyjaśniających oraz nadzorowanie wdrażania działań CAPA;
- Prowadzenie audytów wewnętrznych i obchodów;
- Udział w inspekcjach i audytach;
- Szkolenie pracowników z zasad GMP;
- Wspomaganie Magazynu, Działu Technicznego, MS&T oraz Produkcji.
Kontroler Jakości
- wydawanie i zatwierdzanie Zapisów Serii;
- tworzenie specyfikacji wyrobów gotowego;
- tworzenie i walidacja metod urządzenia Truscan;
- weryfikacja tożsamości tabletek za pomocą urządzenia TruScan;
- prowadzenie działań wyjaśniających
- udział w opracowywaniu analiz ryzyka oraz GAP
- opracowywanie dokumentacji jakościowej
- nadzór nad planem poboru prób wyrobu gotowego
- kontrola bieżącego procesu wyrobu gotowego na produkcji;
- kontrola materiałów użytych do produkcji;
- tworzenie specyfikacji wyrobów gotowego;
- tworzenie i walidacja metod urządzenia Truscan;
- weryfikacja tożsamości tabletek za pomocą urządzenia TruScan;
- prowadzenie działań wyjaśniających
- udział w opracowywaniu analiz ryzyka oraz GAP
- opracowywanie dokumentacji jakościowej
- nadzór nad planem poboru prób wyrobu gotowego
- kontrola bieżącego procesu wyrobu gotowego na produkcji;
- kontrola materiałów użytych do produkcji;
Kontroler Jakości
- nadzór nad bieżącym procesem produkcyjnym oraz kontrola wyrobu gotowego metodą AQL
- prowadzenie dokumentacji związanej z kontrolą jakości oraz opracowywanie statystyk z wynikami kontroli
- prowadzenie kontroli wyrobu w ramach testu pre serii i testu kompatybilności
- przygotowywanie wysyłek produktu gotowego zgodnie ze specyfikacją klienta;
- pobieranie prób (surowców oraz produktu gotowego) do badań mikrobiologicznych;
- zwalnianie komponentów do użycia w czasie produkcji;
- monitorowanie stężenia roztworów środków dezynfekujących
- prowadzenie dokumentacji związanej z kontrolą jakości oraz opracowywanie statystyk z wynikami kontroli
- prowadzenie kontroli wyrobu w ramach testu pre serii i testu kompatybilności
- przygotowywanie wysyłek produktu gotowego zgodnie ze specyfikacją klienta;
- pobieranie prób (surowców oraz produktu gotowego) do badań mikrobiologicznych;
- zwalnianie komponentów do użycia w czasie produkcji;
- monitorowanie stężenia roztworów środków dezynfekujących
Audytor Jakości
- udostępnianie komponentów do produkcji poprzez ich terminową kontrolę
- terminowa aktualizacja statusu komponentów i wyrobów gotowych w systemie oraz przeprowadzanie procesu re-klasyfikacji w przypadku złej jakości komponentu
- tworzenie standardów dla wyrobów gotowych, na podstawie specyfikacji produktu
- przeprowadzanie audytów jakościowych na liniach produkcyjnych oraz analiz komponentów w bazie danych kontroli komponentów
- rozwiązywanie problemów jakościowych i wyjaśnianie wątpliwości odnośnie jakości wyrobu gotowego, masy kosmetycznej i komponentów we współpracy z działami Pakowalni i Mieszalni.
- terminowa aktualizacja statusu komponentów i wyrobów gotowych w systemie oraz przeprowadzanie procesu re-klasyfikacji w przypadku złej jakości komponentu
- tworzenie standardów dla wyrobów gotowych, na podstawie specyfikacji produktu
- przeprowadzanie audytów jakościowych na liniach produkcyjnych oraz analiz komponentów w bazie danych kontroli komponentów
- rozwiązywanie problemów jakościowych i wyjaśnianie wątpliwości odnośnie jakości wyrobu gotowego, masy kosmetycznej i komponentów we współpracy z działami Pakowalni i Mieszalni.
Szkolenia i kursy
- "Walidacja czyszczenia. Najlepsze praktyki, aktualne wymagania”;
- "Ocena zgodności maszyn/urządzeń. Praktyczne podejście do oznakowania CE”;
- "Audytor Wewnętrzny wg ISO 9001:2015 (rej. w IRCA)"
- "Walidacja i kwalifikacja metod analitycznych"
- "Walidacja czyszczenia dziś i jutro"
- "Ogólna świadomość ochrony lotnictwa cywilnego - zgodnie z pkt. 11.2.7 rozp. 185/2010"
- "Szkolenie osób stosujących środki kontroli w zakresie ochrony ładunku i poczty inne niż kontrola bezpieczeństwa lub mających dostęp do identyfikowalnego ładunku lotniczego, albo identyfikowalnej poczty lotniczej"
- "Podstawy GMP i audit wewnętrzny GMP dla branży farmaceutycznej"
- "Pakowanie i przepakowywanie produktów leczniczych"
- "Pakowanie i magazynowanie produktów leczniczych w świetle wymagań GMP"
- "Analiza Ryzyka metodą FMEA pod kątem mix up"
- "Audit zintegrowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności"
- "Ocena zgodności maszyn/urządzeń. Praktyczne podejście do oznakowania CE”;
- "Audytor Wewnętrzny wg ISO 9001:2015 (rej. w IRCA)"
- "Walidacja i kwalifikacja metod analitycznych"
- "Walidacja czyszczenia dziś i jutro"
- "Ogólna świadomość ochrony lotnictwa cywilnego - zgodnie z pkt. 11.2.7 rozp. 185/2010"
- "Szkolenie osób stosujących środki kontroli w zakresie ochrony ładunku i poczty inne niż kontrola bezpieczeństwa lub mających dostęp do identyfikowalnego ładunku lotniczego, albo identyfikowalnej poczty lotniczej"
- "Podstawy GMP i audit wewnętrzny GMP dla branży farmaceutycznej"
- "Pakowanie i przepakowywanie produktów leczniczych"
- "Pakowanie i magazynowanie produktów leczniczych w świetle wymagań GMP"
- "Analiza Ryzyka metodą FMEA pod kątem mix up"
- "Audit zintegrowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności"
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
książki fantasy i kryminalne, manga, pieczenie ciast
Inne
- znajomość obsługi aplikacji: MS-Word, Excel, PowerPoint, Internet, Autocad, Outlook, Lotus Notes
- znajomość systemów operacyjnych: SAP, E1 (JD Edwards Enterprise One), Trackwise, SharePoint
- prawo jazdy kat. B
- znajomość systemów operacyjnych: SAP, E1 (JD Edwards Enterprise One), Trackwise, SharePoint
- prawo jazdy kat. B
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
FMCG
Grupa dla wszystkich osób profesjonalnie zajmujących się rynkiem FMCG. Ma na celu wymianę informacji na temat zmian na rynku FMCG w Polsce jak i za granicą.
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
medycyna, farmacja - oferty pracy, opinie o pracodawcach, informacje o branży
Przemysł spożywczy
Dla wszystkich, którzy pracują w branży spożywczej, zarówno w sektorach produkcji jak również w handlu
Rekruter
Pierwszy magazyn stworzony z myślą o branży usług rekrutacyjnych. Lekturę kierujemy do specjalistów, kierowników i dyrektorów, na co dzień związanych z obszarem ZZL.
Rynek Farmaceutyczny
Grupa dla osób profesjonalnie zajmujących się rynkiem farmaceutycznym. Ma na celu wymianę informacji na temat zmian na rynku farmaceutycznym w Polsce jak i za granicą.
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie
bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!