Aleksandra Ciołkowska

Specjalista ds. jakości
Lublin, lubelskie

Umiejętności

Przemysł spożywczy Bezpieczeństwo żywności Technologia Żywności HACCP IFS ISO 17025 ISO 22000 BRC Global Standard For Food Safety ISO 9001-2008

Doświadczenie zawodowe

Logo
Z-ca Kierownika Działu Kontroli Jakości
SuperDrob S.A. Oddział w Lublinie
Indykpol S.A.
Specjalista ds. jakości
Logo
Specjalista ds. HACCP
Piekarnia Jan Nakonieczny
Logo
Kierownik kontroli jakości / Pełnomonik ds. jakości
LST - Polska
- zarządzanie Działem Kontroli Jakości
- tworzenie, wdrażanie i nadzór nad dokumentacją (HACCP, GHP, GMP, BRC, IFS)
- nadzór jakościowy nad przebiegiem produkcji
- nadzór nad planem badań
- analizowanie i rozpatrywanie reklamacji klientów
- uczestniczenie w audytach i wizytacjach firm zewnętrznych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym
Logo
stażysta
Centralne Laboratorium Agroekologiczne Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Stock Polska
stażysta - technolog
- analiza fizyko-chemiczna surowców, półproduktów i produktów gotowych
- dokumentowanie wyników badań
- przeprowadzanie auditów wewnętrznych na liniach produkcyjnych
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
doktorant
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- prowadzenie zajęć laboratoryjnych oraz audytoryjnych ze studentami
- prowadzenie hodowli bakteryjnych
- przygotowywanie odczynników, szkła i sprzętu laboratoryjnego
- prowadzenie dokumentacji i rozliczanie projektu z zakresu rolnictwa ekologicznego finansowanego przez MRiRW
Nałęczów Zdrój Sp. z o.o.
pracownik kontroli jakości
- nadzór jakościowy nad przebiegiem procesów produkcyjnych
- ocena jakościowa dostaw
- kontrola wyrobu na wszystkich etapach procesu produkcyjnego
- sporządzanie raportów jakościowych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym

Szkolenia i kursy

• Auditor Wewnętrzny Systemów IFS/BRC (Quality Time)
• Warsztaty Food Defence – ochrona żywności (TÜV SÜD Polska)
• Auditor wewnętrzny systemów GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2005 (TÜV SÜD Polska)
• Przedstawiciel Kierownictwa ds. systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy ISO 9001:2008 (Pełnomocnik ds. Jakości) (SGS)
• Auditor Przemysłu Spożywczego (TÜV SÜD Polska)
• Wymagania Globalnej Normy Dotyczącej Bezpieczeństwa Żywności wydanie 6 (BRC)
• Praktyczna interpretacja wymagań IFS v. 6 (Bureau Veritas)

Edukacja

Logo
technik sterylizacji medycznej, średnie
Medyczne Studium Zawodowe
Logo
bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym, studia podyplomowe
SGGW w Warszawie
Logo
technologia żywności, doktoranckie
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Logo
technologia żywności i żywienie człowieka: przetwórstwo żywności, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Logo
technologia żywności i żywienie człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Łańcuch dostaw
Zarządzanie łańcuchem dostaw
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ISO 22000
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego