Umiejętności
Przemysł spożywczy
Bezpieczeństwo żywności
Technologia Żywności
HACCP
IFS
ISO 17025
ISO 22000
BRC Global Standard For Food Safety
ISO 9001-2008
Doświadczenie zawodowe
Kierownik kontroli jakości / Pełnomonik ds. jakości
LST - Polska
- zarządzanie Działem Kontroli Jakości
- tworzenie, wdrażanie i nadzór nad dokumentacją (HACCP, GHP, GMP, BRC, IFS)
- nadzór jakościowy nad przebiegiem produkcji
- nadzór nad planem badań
- analizowanie i rozpatrywanie reklamacji klientów
- uczestniczenie w audytach i wizytacjach firm zewnętrznych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym
- tworzenie, wdrażanie i nadzór nad dokumentacją (HACCP, GHP, GMP, BRC, IFS)
- nadzór jakościowy nad przebiegiem produkcji
- nadzór nad planem badań
- analizowanie i rozpatrywanie reklamacji klientów
- uczestniczenie w audytach i wizytacjach firm zewnętrznych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym
doktorant
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- prowadzenie zajęć laboratoryjnych oraz audytoryjnych ze studentami
- prowadzenie hodowli bakteryjnych
- przygotowywanie odczynników, szkła i sprzętu laboratoryjnego
- prowadzenie dokumentacji i rozliczanie projektu z zakresu rolnictwa ekologicznego finansowanego przez MRiRW
- prowadzenie hodowli bakteryjnych
- przygotowywanie odczynników, szkła i sprzętu laboratoryjnego
- prowadzenie dokumentacji i rozliczanie projektu z zakresu rolnictwa ekologicznego finansowanego przez MRiRW
pracownik kontroli jakości
- nadzór jakościowy nad przebiegiem procesów produkcyjnych
- ocena jakościowa dostaw
- kontrola wyrobu na wszystkich etapach procesu produkcyjnego
- sporządzanie raportów jakościowych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym
- ocena jakościowa dostaw
- kontrola wyrobu na wszystkich etapach procesu produkcyjnego
- sporządzanie raportów jakościowych
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym
Szkolenia i kursy
• Auditor Wewnętrzny Systemów IFS/BRC (Quality Time)
• Warsztaty Food Defence – ochrona żywności (TÜV SÜD Polska)
• Auditor wewnętrzny systemów GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2005 (TÜV SÜD Polska)
• Przedstawiciel Kierownictwa ds. systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy ISO 9001:2008 (Pełnomocnik ds. Jakości) (SGS)
• Auditor Przemysłu Spożywczego (TÜV SÜD Polska)
• Wymagania Globalnej Normy Dotyczącej Bezpieczeństwa Żywności wydanie 6 (BRC)
• Praktyczna interpretacja wymagań IFS v. 6 (Bureau Veritas)
• Warsztaty Food Defence – ochrona żywności (TÜV SÜD Polska)
• Auditor wewnętrzny systemów GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2005 (TÜV SÜD Polska)
• Przedstawiciel Kierownictwa ds. systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami normy ISO 9001:2008 (Pełnomocnik ds. Jakości) (SGS)
• Auditor Przemysłu Spożywczego (TÜV SÜD Polska)
• Wymagania Globalnej Normy Dotyczącej Bezpieczeństwa Żywności wydanie 6 (BRC)
• Praktyczna interpretacja wymagań IFS v. 6 (Bureau Veritas)
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Łańcuch dostaw
Zarządzanie łańcuchem dostaw
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.