Umiejętności
Umiejętności analityczne
AutoCAD
Komunikatywność
Technologia Żywności
SAP
Umiejętność pracy zespołowej
ISO 9001
Prawo jazdy kat B
zdolności organizacyjne
MS Office (Word, PPT, Outlook, Excel)
Książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych
BricsCad
Umiejętność rozmowy z klientem
BRC Global Standard For Food Safety
IFS International Food Standard
punktualność i terminowość realizacji zadań
FSSC 22000
Odporność na stres oraz umiejętność pracy pod presją czasu
Auditor Przemysłu Spożywczego wg normy BRC v7 IFS v6 i FSSC 22000
Szkolenie Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością w Laboratorium wg normy ISO/IEC 17025:2005
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Manufacturing Engineer
Zakres odpowiedzialności
-aplikacja kleju,
-pre-press,
-seamowanie,
-malarnia proszkowa,
-silkscreen,
-gasket press,
-zgrzewarki termokurczliwe;
- posiadam także znajomość procesu przygotowania komponentu w myjkach przemysłowych,
- Ustalanie parametrów procesów oraz ich optymalizacja,
- Pomoc w rozwiązywaniu bieżących problemów na liniach montażowych,
- Proponowanie i wdrażanie ulepszeń i modyfikacji
- Przygotowanie specyfikacji pracy maszyn (SOW )
- Współpraca z działami produkcji: montażem, kontrolą jakości oraz inżynierią jakości
- Rozwiązywanie problemów konstrukcyjnych/jakościowych związanych z wdrożeniem wyrobu do produkcji
- Udział we wdrażaniu nowych modeli we współpracy z zagranicznymi oddziałami korporacji
- Udział w międzynarodowych projektach mających na celu globalny rozwój firmy
-aplikacja kleju,
-pre-press,
-seamowanie,
-malarnia proszkowa,
-silkscreen,
-gasket press,
-zgrzewarki termokurczliwe;
- posiadam także znajomość procesu przygotowania komponentu w myjkach przemysłowych,
- Ustalanie parametrów procesów oraz ich optymalizacja,
- Pomoc w rozwiązywaniu bieżących problemów na liniach montażowych,
- Proponowanie i wdrażanie ulepszeń i modyfikacji
- Przygotowanie specyfikacji pracy maszyn (SOW )
- Współpraca z działami produkcji: montażem, kontrolą jakości oraz inżynierią jakości
- Rozwiązywanie problemów konstrukcyjnych/jakościowych związanych z wdrożeniem wyrobu do produkcji
- Udział we wdrażaniu nowych modeli we współpracy z zagranicznymi oddziałami korporacji
- Udział w międzynarodowych projektach mających na celu globalny rozwój firmy
Referent ds. kontroli jakości
- Aktywna współpraca z działem Produkcji w zakresie zapewnienia jakości produktów
- Nadzór nad wpływem procesu technologicznego na jakość powstającego w toku produkcji wyrobu gotowego ze szczególnym uwzględnieniem pasteryzacji soków i sporządzania mieszanek.
- Pobór prób półproduktów i wyrobów gotowych dla Laboratorium Kontroli Jakości
- Kontrola poprawności kodów partii i dat ważności nanoszonych na opakowania jednostkowe i zbiorcze
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem półproduktów dla producentów kontraktowych
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem zamówień hurtowych.
- Prowadzenie dokumentacji KJ :
raporty zmianowe - dane do indentyfikowalności
raporty higienicze
- nadzór nad pracownikami produkcyjnymi i operatorami procesu pod kątem przestrzegania zasad pracy w strefie czystej.
- Nadzór nad wpływem procesu technologicznego na jakość powstającego w toku produkcji wyrobu gotowego ze szczególnym uwzględnieniem pasteryzacji soków i sporządzania mieszanek.
- Pobór prób półproduktów i wyrobów gotowych dla Laboratorium Kontroli Jakości
- Kontrola poprawności kodów partii i dat ważności nanoszonych na opakowania jednostkowe i zbiorcze
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem półproduktów dla producentów kontraktowych
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem zamówień hurtowych.
- Prowadzenie dokumentacji KJ :
raporty zmianowe - dane do indentyfikowalności
raporty higienicze
- nadzór nad pracownikami produkcyjnymi i operatorami procesu pod kątem przestrzegania zasad pracy w strefie czystej.
Technolog
- weryfikacja receptur i technologii pod kątem bezpieczeństwa i legalności produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
Asystent Technologa -stażysta
- weryfikacja receptur i technologii pod kątem bezpieczeństwa i legalności produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
Pomocnik laboratoryjny, pracownik obsługi klienta.
Obsługa bazy danych w programie SAP, pobieranie prób jęczmienia browarniczego z punktu wagowego. Ocena jakościowa jęczmienia. Obsługa klienta w zakresie wydawania niezbędnych dokumentów oraz wprowadzania danych kontrahenta.
Szkolenia i kursy
Certyfikat "Auditor przemysłu spożywczego wg standardu BRC v7, IFS v6 oraz normy FSSC 22000
Szkolenie "Auditor wewnętrzny zarządzania jakością w laboratorium wg normy ISO/IEC 17025:2005
Szkolenie "Auditor wewnętrzny zarządzania jakością w laboratorium wg normy ISO/IEC 17025:2005
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
motoryzacja, kolarstwo górskie, przemysł spożywczy, gra na instrumencie muzycznym, browarnictwo, piwowarstwo domowe.
Grupy
Piwowarzy wszystkich krajów łączcie się
Grupa poświęcona fascynatom warzenia piwa w warunkach domowych. Wymiana receptur, pomysłów i udoskonaleń.
Przemysł spożywczy
Dla wszystkich, którzy pracują w branży spożywczej, zarówno w sektorach produkcji jak również w handlu
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.