Adam Gołąbek

Manufacturing Engineer, Donaldson Polska Sp. z o.o.
Brzeg, opolskie

Umiejętności

Umiejętności analityczne AutoCAD Komunikatywność Technologia Żywności SAP Umiejętność pracy zespołowej ISO 9001 Prawo jazdy kat B zdolności organizacyjne MS Office (Word, PPT, Outlook, Excel) Książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych BricsCad Umiejętność rozmowy z klientem BRC Global Standard For Food Safety IFS International Food Standard punktualność i terminowość realizacji zadań FSSC 22000 Odporność na stres oraz umiejętność pracy pod presją czasu Auditor Przemysłu Spożywczego wg normy BRC v7 IFS v6 i FSSC 22000 Szkolenie Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością w Laboratorium wg normy ISO/IEC 17025:2005

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Donaldson Polska Sp. z o.o.
Manufacturing Engineer
Zakres odpowiedzialności
-aplikacja kleju,
-pre-press,
-seamowanie,
-malarnia proszkowa,
-silkscreen,
-gasket press,
-zgrzewarki termokurczliwe;
- posiadam także znajomość procesu przygotowania komponentu w myjkach przemysłowych,
- Ustalanie parametrów procesów oraz ich optymalizacja,
- Pomoc w rozwiązywaniu bieżących problemów na liniach montażowych,
- Proponowanie i wdrażanie ulepszeń i modyfikacji
- Przygotowanie specyfikacji pracy maszyn (SOW )
- Współpraca z działami produkcji: montażem, kontrolą jakości oraz inżynierią jakości
- Rozwiązywanie problemów konstrukcyjnych/jakościowych związanych z wdrożeniem wyrobu do produkcji
- Udział we wdrażaniu nowych modeli we współpracy z zagranicznymi oddziałami korporacji
- Udział w międzynarodowych projektach mających na celu globalny rozwój firmy
oleofarm s.c.
Referent ds. kontroli jakości
- Aktywna współpraca z działem Produkcji w zakresie zapewnienia jakości produktów
- Nadzór nad wpływem procesu technologicznego na jakość powstającego w toku produkcji wyrobu gotowego ze szczególnym uwzględnieniem pasteryzacji soków i sporządzania mieszanek.
- Pobór prób półproduktów i wyrobów gotowych dla Laboratorium Kontroli Jakości
- Kontrola poprawności kodów partii i dat ważności nanoszonych na opakowania jednostkowe i zbiorcze
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem półproduktów dla producentów kontraktowych
- Nadzór pod kątem KJ nad przygotowaniem zamówień hurtowych.
- Prowadzenie dokumentacji KJ :
raporty zmianowe - dane do indentyfikowalności
raporty higienicze
- nadzór nad pracownikami produkcyjnymi i operatorami procesu pod kątem przestrzegania zasad pracy w strefie czystej.
Przedsiębiorstwo Wyrobów Cukierniczych Odra S.A.
Technolog
- weryfikacja receptur i technologii pod kątem bezpieczeństwa i legalności produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
Przedsiębiorstwo Wyrobów Cukierniczych Odra S.A.
Asystent Technologa -stażysta
- weryfikacja receptur i technologii pod kątem bezpieczeństwa i legalności produktów
- współuczestniczenie w opracowywaniu nowych rozwiązań technicznych i technologicznych
- opracowywanie instrukcji technologicznych, norm zużycia opakowań i innych dokumentów technologicznych
- nadzorowanie przebiegu procesu technologicznego
- nadzór nad nowymi projektami pod kątem legalności z prawem żywnościowym
- weryfikacja dokumentacji w oparciu o bazę SAP Business One Client
- wykonywanie analiz fizykochemicznych w laboratorium
- prowadzenie przyspieszonych testów starzeniowych w komorze klimatycznej i analizowanie otrzymanych danych.
-monitorowanie jakości modyfikowanych/rozwijanych produktów
-monitorowanie i optymalizacja właściwości istniejących produktów
Soufflet Polska Sp. z o.o., Poznań
Pomocnik laboratoryjny, pracownik obsługi klienta.
Obsługa bazy danych w programie SAP, pobieranie prób jęczmienia browarniczego z punktu wagowego. Ocena jakościowa jęczmienia. Obsługa klienta w zakresie wydawania niezbędnych dokumentów oraz wprowadzania danych kontrahenta.
Logo
praktykant
Browar Czarnków
Praktyka zawodowa, poznanie wszystkich działów browaru , praca przy procesie produkcji, praca w laboratorium. Zgłębienie wiedzy na temat procesu produkcji piwa. Współtworzenie nowych produktów.

Szkolenia i kursy

Certyfikat "Auditor przemysłu spożywczego wg standardu BRC v7, IFS v6 oraz normy FSSC 22000

Szkolenie "Auditor wewnętrzny zarządzania jakością w laboratorium wg normy ISO/IEC 17025:2005

Edukacja

Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Uniwersytet Opolski

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

motoryzacja, kolarstwo górskie, przemysł spożywczy, gra na instrumencie muzycznym, browarnictwo, piwowarstwo domowe.

Grupy

Piwowarzy wszystkich krajów łączcie się
Piwowarzy wszystkich krajów łączcie się
Grupa poświęcona fascynatom warzenia piwa w warunkach domowych. Wymiana receptur, pomysłów i udoskonaleń.
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
PRZEDSTAWICIEL MEDYCZNY
PRZEDSTAWICIEL MEDYCZNY
PRZEDSTAWICIEL MEDYCZNY
Przemysł spożywczy
Przemysł spożywczy
Dla wszystkich, którzy pracują w branży spożywczej, zarówno w sektorach produkcji jak również w handlu
Technolodzy Żywności
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.