Patryk Kotwicki

Szkoleniowiec | Trener wewnętrzny i zewnętrzny | Ambasador marki | Specjalista ds. sprzedaży B2B i B2C
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

GHP GMP Microsoft Office Negocjacje Szkolenie Zarządzanie zespołem Szkolenia pracowników Sprzedaż Obsługa klienta Zarządzanie restauracją Prezentacje komunikatywność Nadzór nad pracownikami Umiejętności sprzedaży znajomość HACCP Prowadzenie szkoleń, prezentacji Team Leadershiping Rekrutacja pracowników / szkolenia Wystąpienia publiczne i prowadzenie prezentacji Gastronomia

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Ambasador Marki / Specjalista ds. Produktu
Juul Labs Poland
- Prowadzenie szkoleń dla partnerów biznesowych (partnerzy sieciowi i lokalni). W Q2 2020 realizacja 140 szkoleń docierając do 770 osób
- Wdrożenie i przeprowadzenie 3 projektów induction dla 38 nowo zatrudnionych pracowników
- Organizacja i koordynacja 2 projektów market visit w celu analizy i oceny rynku oraz ofert konkurencji
- Sfinalizowanie 43 umów współpracy przed oficjalnym wejściem produktu Juul Labs na polski rynek
- Prowadziłem aktywną sprzedaży wśród klientów indywidualnych i realizowałem plany sprzedażowe - Q4 2019 sprzedaż 109 urządzeń =110% realizacji targetu i Q1 2020 sprzedaż 119 urządzeń w 75% czasu - target 163
- Raportowanie bieżących działań zarówno w języku polskim, jak i angielskim
Hotel Bristol, Warsaw a Luxury Collection
Supervisor
- Zarządzałem pracą zespołu 12 barmanów i kelnerów w Barze Kolumnowym
- Nawiązywałem relacje z przedstawicielami handlowymi firm współpracujących z hotelem
- Koordynowałem i wdrażałem do pracy w Barze Kolumnowym 10 nowych pracowników
Sfinks Polska S.A.
Operator Restauracji (2015-2017) Manager Restauracji (2011-2015)
- Stworzyłem od podstaw organizację pracy w nowo otwieranej restauracji
- Zbudowałem (zrekrutowałam i przeszkoliłam) profesjonalny zespół obejmujący 8 kelnerów, 2 managerów, 2 szefów kuchni i 4 kucharzy
- Współpracowałem z dostawcami, zaopatrzeniowcami, negocjowałem i ustalałem ceny zakupu przez co doprowadziłem do zredukowania kosztów ogólnych o 10%
- Zarządzałem bezpośrednią sprzedażą poprzez kreowanie systemów lojalnościowych dla klientów i promocji
- Zaprojektowałem i wdrożyłem profile restauracji na portalach społecznościowych (500 aktywnych użytkowników na FB i Instagramie)
- Zarządzałem kosztami działalności restauracji i opracowałem działania prowadzące do podwyższenia sprzedaży (+ 4% rok do roku)
- Prowadziłem dokumentację HACCP na potrzeby organizacji Sanepid i przeprowadzałem wewnętrzny audyt restauracji
Logo
Kelner/Kierownik Sali
Restauracja Hotel Tawerna Kaper w Iławie

Szkolenia i kursy

Bezpieczeństwo i higiena pracy - certyfikat i pozwolenie na przeprowadzanie szkoleń z zakresu BHP - 2015 rok (Restauracje Sphinx)
Podstawowe założenia i podstawy prawne systemu HACCP, odpowiedzialność prawna - 2015 rok (Restauracje Sphinx)
Praktyczne aspekty wdrażania systemu GHP. GMP, HACCP - 2015 rok (Restauracje Sphinx)
Posługiwanie się dokumentacją systemu HACCP - 2015 rok (Restauracje Sphinx)
- Aktualizacja wszystkich szkoleń w 2016 roku.

Edukacja

Logo
Bezpieczeństwo Narodowe, spec. Bezpieczeństwo Publiczne, magisterskie
Akademia Marynarki Wojennej w Gdyni
Logo
Administracja, spec. Systemy Bezpieczeństwa Wewnętrznego, licencjackie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalizacje

Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Marketing
Zarządzanie produktem
Sprzedaż
Inne
Sprzedaż - FMCG
Artykuły spożywcze/Alkohol/Tytoń

Zainteresowania

Aktywny wypoczynek (rolki, rower, wakeboard, snowboard)
Gotowanie - kuchnia polska

Inne

www.linkedin.com/in/patryk-kotwicki