Wypowiedzi
-
Zaciekawiło mnie i pierwszy raz słyszę o czymś takim "Pamiętaj o toalecie dla personelu, zresztą na jej brak też jest rozwiązanie.." Chciałbym poznać tajemnicę?
z góry dziękuję
m. -
W obiektach gastronomicznych nad którymi sprawuje nadzór Sanepid i dla zdrowego rozsądku toaleta jest NIEZBĘDNA.
O ilości misek ustępowych, umywalek rozdziale płci, ew. toalecie koedukacyjnej, toalecie dla niepełnosprawnych decyduje ilość miejsc konsumenckich oraz dostęp do lokalu.
M. -
Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa
-
Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa
-
Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa
-
Gaz jest medium tańszym oraz bardziej efektywnym w działaniu- większa wartość opałowa w stosunku do prądu.
Niektórzy twierdzą też, że dania gotowane na gazie lepiej smakują.
Ze względu na właściwości gazu wymagane jest zainstalowania wydajnej wentylacji mechanicznej, a w przypadku zastosowania butli kuchnia nie może znajdować się poniżej poziomu terenu.
Jeśli budynek nie ma przyłącza gazu ziemnego lub jest za małe dodatkowo potrzebny jest czas na uzyskanie przyłącza gazowego.
Jako alternatywę mogę podać elektryczny trzon indukcyjny; efektywny, ekonomiczny, o małych zyskach ciepła. Jest to jednak urządzenie droższe w zakupie.
powodzenia
Michał