Michał Stępień

Projektant technolog, Menadżer ds. sprzedaży

Wypowiedzi

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie Restauracja i Restauratorzy w temacie Toaleta w barze lub knajpie - jak wybrnąć?
    2.12.2010, 21:11

    Zaciekawiło mnie i pierwszy raz słyszę o czymś takim "Pamiętaj o toalecie dla personelu, zresztą na jej brak też jest rozwiązanie.." Chciałbym poznać tajemnicę?
    z góry dziękuję
    m.

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie Restauracja i Restauratorzy w temacie Toalety w barze
    2.12.2010, 21:08

    W obiektach gastronomicznych nad którymi sprawuje nadzór Sanepid i dla zdrowego rozsądku toaleta jest NIEZBĘDNA.
    O ilości misek ustępowych, umywalek rozdziale płci, ew. toalecie koedukacyjnej, toalecie dla niepełnosprawnych decyduje ilość miejsc konsumenckich oraz dostęp do lokalu.
    M.

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie HoReCa w temacie Serwis sprzętu gastronomicznego - jaka sytuacja na rynku

    Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie HoReCa w temacie Szukam osoby do pomocy w aranżacji wmętrza restauracji -...

    Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie HoReCa w temacie Przenośne "kuchnie", wyspy, standy do pokazów gotowania -...

    Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy HoReCa

  • Michał Stępień
    Wpis na grupie Restauracja i Restauratorzy w temacie Prądem czy gazem?
    13.11.2009, 18:18

    Gaz jest medium tańszym oraz bardziej efektywnym w działaniu- większa wartość opałowa w stosunku do prądu.
    Niektórzy twierdzą też, że dania gotowane na gazie lepiej smakują.
    Ze względu na właściwości gazu wymagane jest zainstalowania wydajnej wentylacji mechanicznej, a w przypadku zastosowania butli kuchnia nie może znajdować się poniżej poziomu terenu.
    Jeśli budynek nie ma przyłącza gazu ziemnego lub jest za małe dodatkowo potrzebny jest czas na uzyskanie przyłącza gazowego.
    Jako alternatywę mogę podać elektryczny trzon indukcyjny; efektywny, ekonomiczny, o małych zyskach ciepła. Jest to jednak urządzenie droższe w zakupie.
    powodzenia
    Michał

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do