Marta Kruczyńska

Dyrektor Produkcji, DELIC-POL Sp. z o.o.

Umiejętności

Kaizen Lean Manufacturing Microsoft Office Six Sigma TPM

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Dyrektor Produkcji
DELICPOL Sp. z o.o. (Continental Bakeries)
- opracowywanie, uaktualnianie i realizowanie strategii produkcyjnej firmy
- zarządzanie strukturą organizacyjną produkcji
- analizowania bieżących sprawozdań dotyczących produkcji
- zapewnienie ciągłości produkcji
- przygotowywanie bieżących raportów i oceny rezultatów działalności produkcyjnej firmy
-zapewnienie odpowiedniej organizacji pracy, opracowywanie planów produkcyjnych oraz analiza wydajności pracy
- dbanie o jakość i efektywność produkcji, zapewnienie jak najlepszych parametrów jakościowych i wydajnościowych
- zapewnienie odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy
- prowadzenie szkoleń dla pracowników oraz ich rozwój
DELIC-POL Sp. z o.o.
Kierownik Działu Kontroli Jakości i Laboratorium
zarządzanie pracą zespołu pracowników kontroli jakości
- opracowywanie instrukcji dotyczących kontroli jakości
- monitorowanie i analizowanie wyników jakościowych
- dbałość o zgodność procesów ze standardami GHP, GMP, BRC, HACCP, IFS
- opracowywanie standardów jakościowych
- analiza reklamacji, opracowywanie działań korygujących i zapobiegawczych
- przeprowadzanie audytów jakościowych wewnętrznych i zewnętrznych
- nadzór nad jakością oraz przestrzeganie wymagań standardów
- ciągłe doskonalenie systemów jakości i bezpieczeństwa żywności,
DELIC-POL Sp. z o.o.
p.o. Kierownika Działu Kontroli Jakości i Laboratorium
- nadzór nad pracą podległego personelu
- tworzenie dokumentacji związanej z kontrolą – plany kontroli, raporty pomiarowe,
- tworzenie planów badań wyrobu gotowego
- nadzór nad sprzętem pomiarowo-kontrolnym
- zgłaszanie i omawianie problemów jakościowych z Działem Produkcji
- prowadzenie szkoleń ze standardów jakościowych
- udział w analizie niezgodności, tworzenie działań korygujących i zapobiegawczych
-nadzór nad sprzętem laboratoryjnym, kontrola legalizacji urządzeń
- tworzenie i wdrażanie procedur jakościowych oraz bezpieczeństwa żywności w fabryce
DELIC-POL Sp. z o.o.
Młodszy specjalista ds. kontroli jakości, laborant
-realizowanie postanowień Polityki Jakości
- realizowanie postanowień Polityki Zintegrowanego Systemu Zarządzania-
- kontrola i badania jakości wyrobów w dostawie, w toku produkcji i wyrobu końcowego, prowadzenie dokumentacji
- zabezpieczenie prób do badań trwałościowych
- kontrola skuteczności mycia i dezynfekcji linii technologicznych oraz rąk pracowników
- zwalnianie surowców, materiałów oraz wyrobów gotowych do produkcji
- obserwacja wyrobu w czasie terminu przydatności do spożycia i prowadzenie dokumentacji
- uzupełnianie próbek i odczynników
DELIC-POL Sp. z o.o.
Starszy asystent ds. kontroli jakości, laborant
- badania międzyoperacyjne/wyrobu gotowego
- monitorowanie przestrzegania zasad GMP/HACCP
- prowadzenie dokumentacji jakościowej
- oceny jakościowe produktów
- badania laboratoryjne
DELIC-POL Sp. z o.o.
Asystent ds. kontroli jakości, laborant
- jakościowe przyjmowanie surowców
- kontrola międzyoperacyjna na każdym etapie procesu technologicznego
- koordynacja parametrów w porozumieniu z kierownictwem produkcji i nadzorem technologicznym
- zgłaszanie nieprawidłowości i dbanie o wyprodukowanie dobrego wyrobu
-współpraca z działem produkcji, działem nadzoru technicznego, działem handlowym i magazynem

Szkolenia i kursy

CERTYFIKATY:
- „ Standardy jakościowe dla sieci handlowych " TÜV Rheinland
- „ Asystent Systemu zarządzania jakością" Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
- „ Motywacja na produkcji"- Blue Business Media
- „ AKADEMIA MANAGERA"- program rozwoju kompetencji- PROROZWOJOWO
- Program Rozwoju Menadżerskiego ARETES:
- STRENGTHS BASED LEADERSHIP
- MANAGMENT START I
- MANAGMENT START II
Szkolenia:
-„ Praktyczne zastosowanie metod analizy sensorycznej w bieżącej ocenie i doskonaleniu produktów spożywczych"-ERGO SOLUTIONS
- „ Zagrożenia mikroorganizmami zanieczyszczającymi środowisko produkcji- monitoring wg PN_ISO 18593" bioMérieux Polska Sp. z o.o.
- „ BRC Food v7"- TÜV Rheinland
- „ Nadzór nad alergenami w zakładzie przemysłowym"- JSH Hamilton Poland
- „ W metod analitycznych i szacowanie niepewności wyników. Badania fizykochemiczne, instrumentalne i mikrobiologiczne" JSH Hamilton Poland
- „ Mycie i dezynfekcja w przemyśle spożywczym"- JSH Hamilton Poland
- „ Migracyjny wykwit tłuszczu na powierzchni produktów czekoladowych, kontro jakości sensorycznej czekolad i wyrobów czekoladowych" Szkolenie dla producentów czekolady i wyrobów czekoladowych- JARS Sp. z o.o.
Seminarium Naukowo-Techniczne-Metrologia w przemyśle- RADWAG

Edukacja

Logo
Technologia Żywności, studia podyplomowe
Uniwersyst Przyrodniczy w Krakowie
Logo
Biotechnologia, magisterskie
Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie

Inne

Wysoka motywacja do pracy oraz nastawienie na realizację celów;
Dobra znajomość pakietu MS Office.
Prawo jazy kat B
Staranność, dbałość o szczegóły, terminowość
Bardzo dobra organizacja własnej pracy
Umiejętności analitycznego myślenia
Samodzielność w działaniu