Marcin Krasoń

Menadżer, senior menadżer
Skierdy, mazowieckie

Doświadczenie zawodowe

carrefour polska sp. z o.o.
Menadżer, senior menadżer.
DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:
1998 – 2011 CARREFOUR POLSKA, zajmowane stanowiska:
2008 - 2011 - Kierownik sklepu Carrefour Market (Warszawa Centrum) o powierzchni 800 m, liczba pracowników: 60.Zadania:
* kontrola pracy wszystkich działów* organizacja pracy sklepu ,* zarządzanie zespołem pracowników (rekrutacja, motywacja, szkolenia),* przygotowanie i prowadzenie akcji promocyjnych,* dokonywanie zamówień,* zarządzanie ceną,* dbałość o wyniki ekonomiczne - obrót, marża, poziom strat, zapas,* negocjacje i współpraca z dostawcami,* zagwarantowanie właściwej obsługi klienta.
2008 –2008 - Kierownik sklepu Carrefour Express (Warszawa Białołęka) o powierzchni 2 500m., liczba pracowników: 80 + stacja benzynowa. Zadania:* kontrola pracy wszystkich działów* organizacja pracy sklepu ,* zarządzanie zespołem pracowników (rekrutacja, motywacja, szkolenia),* przygotowanie i prowadzenie akcji promocyjnych,* dokonywanie zamówień,* zarządzanie ceną,* dbałość o wyniki ekonomiczne - obrót, marża, poziom strat, zapas,* negocjacje i współpraca z dostawcami,* zagwarantowanie właściwej obsługi klienta.
2006 - 2008 - Senior Menedżer, Dział Rozwoju Sprzedaży PFT Carrefour.Zadania:* prowadzenie szkoleń z zakresu działu Piekarnia -Cukiernia dla kadry menedżerskiej oraz dyrektorów * przeszkolenie przyszłej kadry trenerów (projekt sklepów szkoleniowych w każdym regionie) * kontrola marży i obrotów* remodelingi sklepów oraz uczestniczenie w pracach nad projektami nowych sklepów * pomoc przy otwarciach nowych sklepów* wprowadzanie nowości, zatwierdzanie nowych konceptów sprzedaży
2005 - 2006 – Koordynator Działu Piekarnia – Cukiernia w regionie Poł-Zach
2004 – 2005 – Dział Rozwoju Sprzedaży
2003 – 2004 – Koordynator Regionu Południowego działów Piekarnia – Cukiernia oraz Warzywa – Owoce
2003 – Kupiec działu Piekarnia – Cukiernia
2001 - 2003 –Koordynator działu Piekarnia - Cukiernia. Funkcja obejmowała całą Polskę: * prowadzenie szkoleń z powyższego zakresu * tworzenie modułu szkoleniowego „Sztuka Zawodu PFT” * przeprowadzanie audytów działów
2000 - 2001 – Kierownik działu Piekarnia – Cukiernia, Carrefour Reduta
1999 - 2000 – Kierownik działu Piekarnia – Cukiernia, Carrefour Bemowo
1998 - 1999 – Lider działu Piekarnia – Cukiernia, Carrefour Targówek
1997 - 1998 – Pracownik działu Piekarnia – Cukiernia, Carrefour Łódź Kolumny

DODATKOWE UMIEJĘTNOŚCI:
Języki obce: francuski – w trakcie nauki
Kursy, szkolenia: System serpiko, prawo pracy, coaching.

Komputer: Obsługa programów komputerowych (MS Word, MS Excel, MS Power Point , Internet)Programy operacyjne Gima, Gold, Sambo

KOMPETENCJE: Zarządzanie ludźmi, praca zespołowa, wysoka samodzielność
HOBBY I ZAINTERESOWANIA: wędkarstwo, film, zwierzęta.