Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Product Development Specialist
Naturavena Sp. z o.o.
Wprowadzanie produktów do oferty,
Śledzenie trendów na rynku produktów ekologicznych, analizowanie potrzeb rynku pod kątem wprowadzania nowych produktów,
Wyszukiwanie potencjalnych dostawców i producentów, spotkania z handlowcami, przedstawicielami różnych firm. Tworzenie i monitorowanie zapytań ofertowych,
Negocjowanie cen oraz współtworzenie umów z dostawcami,
Współpraca i kontakt z agencjami oraz urzędami celnymi w zakresie procedur odpraw importowych, Analiza rynku opakowań, dobór opakowania do konkretnego produktu,
Współpraca z urzędami patentowymi, audyt wewnętrzny oraz certyfikacja na potrzeby zewnętrzne,
Dbanie o poprawność, kompletność i zgodność dokumentacji handlowo-celnej z obowiązującymi normami, wymogami i przepisami krajowymi, europejskimi oraz międzynarodowymi,
Współpraca z grafikami, z Działem Marketingu oraz Działem Logistyki,
Udział w targach branżowych,
Rozbudowywanie portfolio marki własnej. Współpraca ze spółką BioAvena,
OSIĄGNIĘCIA: wprowadzenie do oferty pod markę własną produktów:
Seria płatków bez pszenicy,
Seria ziarenkowa,
Seria naturalnych syropów i sosów,
Seria mąk niekonwencjonalnych
Śledzenie trendów na rynku produktów ekologicznych, analizowanie potrzeb rynku pod kątem wprowadzania nowych produktów,
Wyszukiwanie potencjalnych dostawców i producentów, spotkania z handlowcami, przedstawicielami różnych firm. Tworzenie i monitorowanie zapytań ofertowych,
Negocjowanie cen oraz współtworzenie umów z dostawcami,
Współpraca i kontakt z agencjami oraz urzędami celnymi w zakresie procedur odpraw importowych, Analiza rynku opakowań, dobór opakowania do konkretnego produktu,
Współpraca z urzędami patentowymi, audyt wewnętrzny oraz certyfikacja na potrzeby zewnętrzne,
Dbanie o poprawność, kompletność i zgodność dokumentacji handlowo-celnej z obowiązującymi normami, wymogami i przepisami krajowymi, europejskimi oraz międzynarodowymi,
Współpraca z grafikami, z Działem Marketingu oraz Działem Logistyki,
Udział w targach branżowych,
Rozbudowywanie portfolio marki własnej. Współpraca ze spółką BioAvena,
OSIĄGNIĘCIA: wprowadzenie do oferty pod markę własną produktów:
Seria płatków bez pszenicy,
Seria ziarenkowa,
Seria naturalnych syropów i sosów,
Seria mąk niekonwencjonalnych
junior manager
Zarządzanie podległą kawiarnią (budżet, wskaźniki, koszty),
Zarządzanie personelem podległej kawiarni,
Kontrola standardów,
Proaktywne działanie w celu poprawy funkcjonowania kawiarni oraz działu operacyjnego,
Realizacja planów sprzedażowych, podejmowanie działań zwiększających sprzedaż w kawiarni.
OSIĄGNIĘCIA: przeprowadzenie kawiarni przez proces rebrandingu
Zmiana brandu firmy z Coffeheaven na Costa Coffee
Wdrażanie nowych procedur, receptur, szkolenie pracowników, zarządzanie zespołem, utrzymywanie wysokiego poziomu sprzedaży,
Zarządzanie personelem podległej kawiarni,
Kontrola standardów,
Proaktywne działanie w celu poprawy funkcjonowania kawiarni oraz działu operacyjnego,
Realizacja planów sprzedażowych, podejmowanie działań zwiększających sprzedaż w kawiarni.
OSIĄGNIĘCIA: przeprowadzenie kawiarni przez proces rebrandingu
Zmiana brandu firmy z Coffeheaven na Costa Coffee
Wdrażanie nowych procedur, receptur, szkolenie pracowników, zarządzanie zespołem, utrzymywanie wysokiego poziomu sprzedaży,
Supervisor
Zarządzanie kawiarnią podczas prowadzonych zmian (odpowiedzialność za całokształt efektów finansowych, optymalizację zysków, zwiększenie poziomu sprzedaży),
Nadzorowanie funkcjonowania kawiarni (dzienne, tygodniowe i miesięczne monitorowanie raportów sprzedaży kawiarni, księgowanie faktur na odpowiednie konta, wystawianie faktur dla klientów, kontrola kosztów kawiarni według ustalonego budżetu, kontrola składanych zamówień, przeprowadzanie inwentaryzacji tygodniowej i miesięcznej, obsługa programu SH4 oraz Rkeeper 7),
Kierowanie zespołem (rozwój i szkolenie pracowników).
Nadzorowanie funkcjonowania kawiarni (dzienne, tygodniowe i miesięczne monitorowanie raportów sprzedaży kawiarni, księgowanie faktur na odpowiednie konta, wystawianie faktur dla klientów, kontrola kosztów kawiarni według ustalonego budżetu, kontrola składanych zamówień, przeprowadzanie inwentaryzacji tygodniowej i miesięcznej, obsługa programu SH4 oraz Rkeeper 7),
Kierowanie zespołem (rozwój i szkolenie pracowników).
praktykant
Praca w laboratorium mikrobiologicznym (wykonywanie analiz mikrobiologicznych na surowcach i produktach gotowych),
Praca w laboratorium fizykochemicznym (przeprowadzanie analiz fizykochemicznych - oznaczanie w surowcach zawartości wody, gęstości usypowej, badanie jakości i ilości zanieczyszczeń, oznaczanie stopnia rozdrobnienia produktu, pobieranie i przygotowanie prób do badań surowców, materiałów opakowaniowych oraz wyrobu gotowego, ocena sensoryczna surowców i gotowych produktów).
Praca w laboratorium fizykochemicznym (przeprowadzanie analiz fizykochemicznych - oznaczanie w surowcach zawartości wody, gęstości usypowej, badanie jakości i ilości zanieczyszczeń, oznaczanie stopnia rozdrobnienia produktu, pobieranie i przygotowanie prób do badań surowców, materiałów opakowaniowych oraz wyrobu gotowego, ocena sensoryczna surowców i gotowych produktów).
Szkolenia i kursy
Prawo jazdy kategorii B
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Inne
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
sport, muzyka, teatr, taniec
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.