Joanna Pol

Specjalista ds. rozwoju produktów
Warszawa, mazowieckie

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Product Development Specialist
Naturavena Sp. z o.o.
 Wprowadzanie produktów do oferty,
 Śledzenie trendów na rynku produktów ekologicznych, analizowanie potrzeb rynku pod kątem wprowadzania nowych produktów,
 Wyszukiwanie potencjalnych dostawców i producentów, spotkania z handlowcami, przedstawicielami różnych firm. Tworzenie i monitorowanie zapytań ofertowych,
 Negocjowanie cen oraz współtworzenie umów z dostawcami,
 Współpraca i kontakt z agencjami oraz urzędami celnymi w zakresie procedur odpraw importowych, Analiza rynku opakowań, dobór opakowania do konkretnego produktu,
 Współpraca z urzędami patentowymi, audyt wewnętrzny oraz certyfikacja na potrzeby zewnętrzne,
 Dbanie o poprawność, kompletność i zgodność dokumentacji handlowo-celnej z obowiązującymi normami, wymogami i przepisami krajowymi, europejskimi oraz międzynarodowymi,
 Współpraca z grafikami, z Działem Marketingu oraz Działem Logistyki,
 Udział w targach branżowych,
 Rozbudowywanie portfolio marki własnej. Współpraca ze spółką BioAvena,
OSIĄGNIĘCIA: wprowadzenie do oferty pod markę własną produktów:
 Seria płatków bez pszenicy,
 Seria ziarenkowa,
 Seria naturalnych syropów i sosów,
 Seria mąk niekonwencjonalnych
Costa Coffee
junior manager
 Zarządzanie podległą kawiarnią (budżet, wskaźniki, koszty),
 Zarządzanie personelem podległej kawiarni,
 Kontrola standardów,
 Proaktywne działanie w celu poprawy funkcjonowania kawiarni oraz działu operacyjnego,
 Realizacja planów sprzedażowych, podejmowanie działań zwiększających sprzedaż w kawiarni.
OSIĄGNIĘCIA: przeprowadzenie kawiarni przez proces rebrandingu
 Zmiana brandu firmy z Coffeheaven na Costa Coffee
 Wdrażanie nowych procedur, receptur, szkolenie pracowników, zarządzanie zespołem, utrzymywanie wysokiego poziomu sprzedaży,
CHI Polska SA
Supervisor
 Zarządzanie kawiarnią podczas prowadzonych zmian (odpowiedzialność za całokształt efektów finansowych, optymalizację zysków, zwiększenie poziomu sprzedaży),

 Nadzorowanie funkcjonowania kawiarni (dzienne, tygodniowe i miesięczne monitorowanie raportów sprzedaży kawiarni, księgowanie faktur na odpowiednie konta, wystawianie faktur dla klientów, kontrola kosztów kawiarni według ustalonego budżetu, kontrola składanych zamówień, przeprowadzanie inwentaryzacji tygodniowej i miesięcznej, obsługa programu SH4 oraz Rkeeper 7),

 Kierowanie zespołem (rozwój i szkolenie pracowników).
CHI Polska SA
pracownik kawiarni
 Obsługa klienta (wykorzystanie technik sprzedażowych tj. sugestywna sprzedaż),
 Przyrządzanie kawy (doskonalenie techniki Art Latte),
 Obsługa kasy fiskalnej.
multikino
pracownik obsługi kompleksu kinowego
 Obsługa klienta,
McCormick Polska S.A.
praktykant
 Praca w laboratorium mikrobiologicznym (wykonywanie analiz mikrobiologicznych na surowcach i produktach gotowych),
 Praca w laboratorium fizykochemicznym (przeprowadzanie analiz fizykochemicznych - oznaczanie w surowcach zawartości wody, gęstości usypowej, badanie jakości i ilości zanieczyszczeń, oznaczanie stopnia rozdrobnienia produktu, pobieranie i przygotowanie prób do badań surowców, materiałów opakowaniowych oraz wyrobu gotowego, ocena sensoryczna surowców i gotowych produktów).
Grycan - lody od pokoleń
obsługa klienta
Logo
praktykant
Dragan cukiernia
 Praca w dziale produkcyjnym (dokładne zapoznanie się z procesami produkcji i dystrybucji produktów, budową i obsługą maszyn stosowanych w cukiernictwie, zasadą działania małego przedsiębiorstwa).

Szkolenia i kursy

Prawo jazdy kategorii B

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

sport, muzyka, teatr, taniec

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.