Iga Henc

Specjalista w Dziale Konsultacyjno-Prawnym Silliker Polska
Warszawa, mazowieckie

Języki

angielski
dobry
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Silliker Sp. Z o.o.
Specjalista w Dziale Konsultacyjno-Prawnym
* Weryfikacja etykiet i specyfikacji środków spożywczych na zgodność z aktualnymi przepisami prawnymi UE i krajowymi
* Tworzenie od podstaw oraz tłumaczenie z innych języków treści etykiet środków spożywczych
* Udzielanie porad/konsultacji w zakresie prawa żywnościowego i znakowania środków spożywczych
* Prowadzenie warsztatów szkoleniowych z prawa żywnościowego, GHP/GMP
i podstaw systemu HACCP oraz znakowania żywności
* Przygotowywanie ulotek i katalogów z ofertą szkoleniową oraz promowanie tej oferty za pośrednictwem strony internetowej (wyłącznie od strony merytorycznej i marketingowej), obsługa techniczna warsztatów szkoleniowych
JohnsonDiversey Polska Sp. z o.o.
Konsultant, Audytor, Szkoleniowiec, pomoc w Dziale Marketingu
szkolenie pracowników obiektów gastronomicznych z zakresu bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności, przygotowywanie materiałów szkoleniowych, przeprowadzanie audytów, opracowywanie dokumentacji GHP/GMP i HACCP (wdrażanie systemu HACCP)
JohnsonDiversey Polska Sp. z o.o.
Współorganizator Programu Pogromcy Bakterii
prowadzenie zajęć edukacyjnych z zakresu higieny dla dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym
SGGW
Audytor Kampanii Społecznej Biała Lilia
audytowanie placówek gastronomicznych (w Warszawie, Toruniu, Bydgoszczy, Płocku, Gdańsku i innych miastach) pod kątem bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności
Logo
Wolontariusz projektu wdrażania zasad GHP/GMP w Stowarzyszeniu „Otwarte Drzwi” w Warszawie
Bank Żywności SOS
przeprowadzanie audytów, nadzorowanie zmian w placówce, udzielanie porad, współtworzenie dokumentacji GHP/GMP
Logo
Kelnerka
Restauracja Tygmont Jazz Klub w Warszawie
obsługa gości, przygotowanie sali konsumenckiej przed otwarciem lokalu, porządki po zamknięciu lokalu

Szkolenia i kursy

Certyfikat TÜV SÜD Polska Sp. z o. o.: Auditor wewnętrzny systemów GHP/GMP oraz HACCP

Zaświadczenie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie: Szkolenie auditorów wewnętrznych systemu HACCP

Zaświadczenie TÜV SÜD Polska Sp. z o. o.: Wymagania i interpretacja normy ISO 9001:2000

Edukacja

Logo
Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym, studia podyplomowe
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Prawo
Specjaliści

Inne

Dobra znajomość obsługi komputera w środowisku Windows, Internet oraz pakietu MsOffice

Doświadczenie w pracy w laboratorium analityczno-chemicznym i mikrobiologicznym

Prawo jazdy kat. B

Atuty:
sumienność, łatwość w nawiązywaniu kontaktów, umiejętność pracy w zespole, zdolności dyplomatyczne, wysoka kultura osobista

Zainteresowania:
prawo żywnościowe (szczególnie z zakresu etykietowania środków spożywczych), bezpieczeństwo żywności, systemy zapewniania bezpieczeństwa i zarządzania jakością żywności, entomologia, zdrowy styl życia (fitness, głównie step)

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.