Marcin
Huta
IT Developer,
Performance Testing,
Administrator
systemów IT
- 1
- 2
Paweł
F.
Z Joomla! od 2005
roku, inne CMS też
się trafiają.
Temat: Nowy gracz na rynku hostingu
ciekawe jak na tym ruszy j!konto usunięte
Paweł F.:
ciekawe jak na tym ruszy j!
Poszła bez problemów!
Pozdrawiam,
Darek
Tomasz S. IT
Firma, która inwestuje 2,5 miliona Euro nie może pozwolić sobie na brak kompatybilności z jakim kolwiek CMS-emRadosław Krysztofiak Analityk finansowy
Elżbieta Z. web designer
"Osoba zawierająca umowę na odległość może od niej odstąpić bez podawaniaprzyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie 10 dni od dnia
zawarcia umowy."
Czy ktoś już pisał? :-D
konto usunięte
Radosław Krysztofiak:
Ku przestrodze...
Czytałem to i faktycznie pełne dane są w DNS teraz. Zadzwoniłem do nich (do lokacji polskiej) i zapytałem czy można te dane ukryć.
Pani mi odpowiedziała, że pracują nad taką możliwością, żeby przy rejestracji był możliwy wybór czy ukryć dane, czy nie. Ma to być zrobione do końca tygodnia. Osoby, które już zamówiły mają mieć ukryte dane do końca tygodnia też automatycznie.
Jak ktoś tak bardzo się boi i nie chce pokazywać danych to niech się w takim razie wstrzyma.
Na niektóre artykuły też nie warto reagować, bo może to pisać konkurencja.
Pozdrawiam,
Darek
konto usunięte
A ja założyłem tam konto i nie wiem co teraz robić.edit: Czytam w ich regulaminie, że:
5. Klient ma prawo wypowiedzieć umowę zawartą w związku ze skorzystaniem przez niego z oferty „Pakiet na Dzień Dobry” w każdej chwili, przed upływem okresu 2 lat, na jaki umowa zostaje zawarta. Po upływie 2 lat umowa wygasa automatycznie, co oznacza, że ani Klient, ani 1&1 nie musi składać dodatkowego oświadczenia w tym zakresie.
Więc chyba nie powinno być tak źle?Przemysław Soczyński edytował(a) ten post dnia 02.09.10 o godzinie 22:10
Radosław Krysztofiak Analityk finansowy
Przemysław Soczyński:
Więc chyba nie powinno być tak źle?
Niestety chyba jest źle, ponieważ ten zapis kłóci się z innym punktem Regulaminu głównego, który mówi, że rezygnacja z ich usług może odbyć się tylko poprzez pisemne oświadczenie. Mamy tu pewną niezgodność, którą wyjaśnia jeszcze inny punkt, mówiący o tym, że w przypadku niezgodności Regulaminu promocji z Regulaminem ogólnym, zastosowanie mają przepisy Regulaminu ogólnego.
Poza tym nie wiadomo czy przez te 2 lata faktycznie będziesz miał wszystko za darmo. Kto wie jakich opłat Ci nie naliczą :/
konto usunięte
Właśnie dostałem maila, że nastąpiła zmiana abonenta nazwy domeny dokonana za pośrednictwem Partnera - 1&1 Internet AG. Obecny stan sprawdzony na stronie dns.pl to jedynie:ABONENT: dane niedostępne
Radosław Krysztofiak:
Niestety chyba jest źle, ponieważ ten zapis kłóci się z innym punktem Regulaminu głównego, który mówi, że rezygnacja z ich usług może odbyć się tylko poprzez pisemne oświadczenie.
To zrozumiałe, żeby ktoś się pod kogoś nie podszył i komuś nie zmienił danych. Żeby firma nie miała problemów później z tego tytułu muszą mieć to na piśmie. Poza tym takie też są stawiane wymagania na stronie dns.pl (FAQ).
Radosław Krysztofiak:
Poza tym nie wiadomo czy przez te 2 lata faktycznie będziesz miał wszystko za darmo. Kto wie jakich opłat Ci nie naliczą :/
To każdy tak każdemu może faktury wystawiać na dowolne kwoty i żądać zapłaty zgodnie z prawem? to super - za miesiąc będę na pierwszym miejscu najbogatszych ludzi świata! ;)
Konkurencja będzie musiała wymyślić coś innego teraz.
Pozdrawiam,
Darek
Emil
Gawin
Pan od ruchomych
obrazków
Radosław Krysztofiak:
Przemysław Soczyński:
Więc chyba nie powinno być tak źle?
Niestety chyba jest źle, ponieważ ten zapis kłóci się z innym punktem Regulaminu głównego, który mówi, że rezygnacja z ich usług może odbyć się tylko poprzez pisemne oświadczenie. Mamy tu pewną niezgodność, którą wyjaśnia jeszcze inny punkt, mówiący o tym, że w przypadku niezgodności Regulaminu promocji z Regulaminem ogólnym, zastosowanie mają przepisy Regulaminu ogólnego.
Ok. To prawda - w regulaminie głównym znajduje się pubkt o którym mówisz Radosławie w którym czytamy :
4.4.
Postanowienia regulaminu danej oferty promocyjnej nie wpływają na treść postanowień niniejszego Regulaminu. W przypadku wystąpienia sprzeczności pomiędzy postanowieniami regulaminu przedstawionej przez 1&1 danej oferty promocyjnej, a postanowieniami niniejszego Regulaminu zastosowanie znajdują postanowienia tego drugiego.
Ale osobiście nie do końca widzę sprzeczność regulaminu głównego z regulaminem promocji w kwestii zerwania umowy przed upływem 2 lat i ponoszenia z tego tytułu opłat jakichkolwiek. A pisemne oświadczenie - nie widzę jakoś związku z ponoszeniem kosztów z tym związanych. Chyba że móimy o koszcie papieru, tuszu do drukarki i cenie znaczka pocztowego :)
"Poza tym nie wiadomo czy przez te 2 lata faktycznie będziesz miał wszystko za darmo. Kto wie jakich opłat Ci nie naliczą :/"
A argument o tym że nie wiadomo czy w ciągu 2 lat czegoś nie zmienią i nie trzeba bedzie płacić jest conajmniej hmm.... dziwny, ponieważ tak można podejść do absolutnie jakiejkolwiek umowy z jakimkolwiek hosterem, czy sprzedawcą w sklepie agd proponującym system ratalny rozłożony na dwa lata.
Radosław Krysztofiak Analityk finansowy
Myślę, że konkurencja nie musi nic robić :) Wystarczy przejrzeć opinie zagranicznych klientów tej firmy. Ich wymowa jest absolutnie jednoznaczna. Nie pozostawiają suchej nitki na 1and1.Chyba ze 30 minut musiałem siedzieć i szukać jednej aktualnej pozytywnej opinii o nich. Znalazłem taką. Ale wcześniej znalazłem ponad 100 negatywnych. Dalej już mi się przeglądać nie chciało.
Najlepiej jednak samemu sprawdzić. Założę konto na nie do końca prawdziwe dane i testujemy :) Jeżeli te wszystkie opinie się nie sprawdzą, to przecież super - lepiej dla nas - konsumentów.Radosław Krysztofiak edytował(a) ten post dnia 03.09.10 o godzinie 15:56
Tomasz S. IT
Radosław Krysztofiak:skoro jest taka tragiczna, to dlaczego mają tylu klientów ?
Myślę, że konkurencja nie musi nic robić :) Wystarczy przejrzeć opinie zagranicznych klientów tej firmy. Ich wymowa jest absolutnie jednoznaczna. Nie pozostawiają suchej nitki na 1and1.
Chyba ze 30 minut musiałem siedzieć i szukać jednej aktualnej pozytywnej opinii o nich. Znalazłem taką. Ale wcześniej znalazłem ponad 100 negatywnych. Dalej już mi się przeglądać nie chciało.
Najlepiej jednak samemu sprawdzić. Założę konto na nie do końca prawdziwe dane i testujemy :) Jeżeli te wszystkie opinie się nie sprawdzą, to przecież super - lepiej dla nas - konsumentów.Radosław Krysztofiak edytował(a) ten post dnia 03.09.10 o godzinie 15:56
konto usunięte
Tomasz Suwała:Podobno nieświadomy klient to dojna krowa, tfuu dobry klient ;)
skoro jest taka tragiczna, to dlaczego mają tylu klientów ?
Emil
Gawin
Pan od ruchomych
obrazków
Adrian Jaworski:
Tomasz Suwała:Podobno nieświadomy klient to dojna krowa, tfuu dobry klient ;)
skoro jest taka tragiczna, to dlaczego mają tylu klientów ?
To akurat prawda... tylko skoro są uświadomieni to niech uświadomią innych. Z ogromną chęcią przeczytam o konkretnych przeciwwskazaniach.
Jeśli więc wiecie coś czego nie wiemy to z chęcią posłucham ponieważ zastanawiam się nad skorzystaniem z ich usług.
Tylko proszę - nie chcę czytać kolejny raz o kimś tam kto podaje argumenty przeczytane na wykopie czy innym takim, gdzie na tym wykopie jakiś "zawiedziony użytkownik" cytuje wypowiedzi z zagranicznych forów tłumaczone przez siebie.
Jak dla mnie to trochę mało wiarygodne źródło. I czytając te wszystkie "opinie" odnoszę wrażenie że jest to raczej jakaś akcja wystraszonej konkurencji, którą 1&1 chce zakasować z taką paczką.
konto usunięte
Moim zdaniem jak na firmę która chwali się renomą i wysoką jakością usług, ich start na polskim rynku jest wielce niedopracowany.Tutaj jest ciekawy temat:
http://forum.joomla.pl/showthread.php?43308-1-amp-1-w-...
Emil
Gawin
Pan od ruchomych
obrazków
Ok. Wiec jakby nie patrzeć... hosting wart zainteresowania. Moze i panel niezbyt rozbudowany...Ale jakby nie patrzeć za free, bez zobowiązań i jeśli nie do poważnych projektów to przynajmniej jako hosting plików może się przydać.
konto usunięte
Osobiście nie jestem przekonany do tego hostingu, jakby im naprawdę zależało, od samego początku wszystko byłoby dopracowane, a jak chcieli wybadać potrzeby polskich klientów, to wystarczyło stworzyć konta testowe, przed udostępnieniem usługi.IMHO, ta ich darmowe oferta na dwa lata to tylko bardziej wypasiona przynęta, która nie wróży nicdobrego w obecnej chwili gdyż nie wiadomo co będzie dalej.
Emil
Gawin
Pan od ruchomych
obrazków
No ok....Są niedopracowani... może i nie wiemy co będzie za dwa lata. Do tego czasu jednak mamy możliwość rezygnacji z usług w dowolnym momencie, a i w momencie zakończenia umowy umowa pozwala na zakończenie wszystkiego bez problemów i opłat.
Jak dla mnie to lepsza sytuacja niż jakikolwiek home czy inna nazwa gdzi dostajesz hosting czy domenę za "grosze" ale po zakończeniu umowy musisz zapłacić za kolejny już normalną stawkę... i uwierzcie mi - często ludzie nie zdają sobie sprawy że muszą przedłużyć taką okazyjną promocję.
A dlaczego 1&1 tak dużo daje - bo chce zakasować rynek... przez dwa lata nazbierają tylu userów że nawet jeśli wielu po 2 latach zrezygnuje z ich usług to jednak sporo z nich zostanie i i wykupi normalną usługę, a do tego czasu myślę że oni, jak i inne homy będą miały podobne ceny, więc jeśli ktoś postawi coś w miarę stabilnego to nie będzie widział sensu w przenosinach.
Tak się zdobywa rynek.
konto usunięte
Z tego co z kilkoma osobami rozmawiałem, a na ten sam temat jest też dużo informacji w sieci, a mianowicie problemy z rezygnacją z usługi.- 1
- 2