Anna Magdalena Zielińska

Quality Assurance Co-ordinator
Poznań, wielkopolskie

Języki

angielski
biegły
niemiecki
dobry

Doświadczenie zawodowe

Unilever Polska S.A.
Koordynator ds. Systemów
- nadzór nad systemami jakości w całej Fabryce
- prowadzenie grup Haccp i związanych z tym aktywności
- przygotowywanie dokumentacji do audytów ISO, PCBC, BRC oraz dokumentacji fabrycznej (procedury, instrukcje, Księgi Jakości, Księgi Haccp, Plany Haccp)
- audytowanie obszarów na zgodność z systemami-audytor wewnetrzny
- koordynowanie prac zespołu zajmującego się procesem reklamacyjnym
- kontakt z organami zewnętrznej kontroli
- szkolenia Pracowników
- kontrola systemu ważenia „e”
Unilever Polska S.A.
Koordynator zapewnienia jakości
- udział we wdrażaniu nowych wyrobów,
- przyjmowanie, opiniowanie nowych procesów produkcyjnych, receptur
- opiniowanie jakości produktów wdrożeniowych, zatwierdzanie innowacji
- tworzenie planów funkcjonowania systemów jakości,
- monitoring jakości wyrobów, tworzenie planów badań
- nadzorowanie prawidłowości interpretowania i przestrzegania procedur, instrukcji, norm jakościowych,
- nadzór pracy 3 laboratoriów wydziałowych,
- członek zespołów HACCP,
- audytor wewnętrzny,
- uczestnictwo w projektach inwestycyjnych ze strony QA (przepływy, P&ID, ustalanie standardów, metodologia),
- szkolenia pracowników
- kontakty z dostawcami materiałów, urządzeń kontrolno-pomiarowych
Unilever Polska S.A.
Specjalista mikrobiolog
- analizowanie jakości mikrobiologicznej surowców, półproduktów, wyrobów gotowych (metody tradycyjne oraz nowoczesne metody mikrobiologiczne)
- identyfikacja drobnoustrojów,
- walidacja urządzeń,
- wdrażanie nowych metod analitycznych oraz aparatury,
- kontrola aktualności norm
Animade
Project Manager
- prowadzenie projektów,
- sporządzanie raportów,
- reprezentacja firmy na zewnątrz,
- przygotowywanie ofert oraz kalkulacji,
- zarządzanie projektami oraz zespołem.
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Nauczyciel akademicki/Doktorant
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
- prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu mikrobiologii żywności oraz technologii żywności,
- prowadzenie własnych badań dotyczących utrwalania żywności minimalnie przetworzonej, w tym:
1. badanie wpływu materiałów opakowaniowych na jakość
2. stosowanie pakowania w atmosferze modyfikowanej i nie tylko:)
3. monitoring profilu mikrobiologicznego produktów minimalnie przetworzonych
4. kontrola wzrostu patogenów, mi.in.: Listeria sp., E. coli O157:H7, Aeromonas sp.; zastosowanie tradycyjnych metod oraz nowych technologii
5. badanie wpływu tzw. "temperature abuse" na jakość mikrobiologiczną, sensoryczną i wartość zdrowotną produktów,
6. badanie kinetyki wzrostu drobnoustrojów w warunkach wahań temperatury przechowywania produktów
7. kontrola zmian poziomu związków prozdrowotnych: polifenoli, karotenoidów metodą chromatografii cieczowej.

Szkolenia i kursy

• Wewnętrzne szkolenia dotyczące HACCP oraz ZSZ
• Thermal processing – Camden, Unilever 2007, Poznań
• Kurs z zakresu metod przygotowania próbek techniką ekstrakcyjną ciecz-ciało stałe (SPE). Uniwersytet Mikołaja Kopernika - Toruń
• Kurs „Metody immunochemiczne w badaniach i analizie żywności”. Akademia Rolnicza – Poznań
• Manufactory hygiene awarness course - Katowice 2009
• Dressing Academy - Moskwa 2010
• Change Management – Hamburg 2011
• Zarządzanie zespołem – Poznań 2011- szkolenie wewnętrzne UL
• Szkolenie doskonalące dla Audytorów wewnętrznych – Unilever 2012
• Pełnomocnik Jakości ISO 9001 – szkolenie TUV, certyfikat
Pełnomocnika Jakości norma ISO 9001 – 04.2013
• FSSC 22000 – Heillbronn Unilever 2013

Edukacja

Logo
Technologia żywności, doktoranckie
Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Logo
Technologia żywności, specjalizacja - Biotechnologia żywności, magisterskie
Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu

Specjalizacje

IT - Rozwój oprogramowania
Zarządzanie projektem

Grupy

4 wszystkich wypowiedzi
1 plus
Bond James Bond
Bond James Bond
grupa miłośników Jamesa Bonda, twórczości Iana Fleminga, bondowskich gadgetów
Chemia żywności
Chemia żywności
Chcemy wiedzieć co jemy, co wdychamy i co nas truje! Dla świadomych rzeczywistości.
Dieta
Dieta
Czyli jeść ze smakiem i zachować właściwą wagę :)
doktoranci i doktorzy, doktorat
doktoranci i doktorzy, doktorat
Forum wymiany informacji dla doktorantów i doktorów. Wszystkie kierunki. doktoranci i doktorzy, prace doktorskie,habilitacja,przewód,metodologia badawcza, doktorat, nauka polska,
EMOCJE
EMOCJE
Dzięki NIM podejmujemy większość decyzji. Nauczmy się NIMI zarządzać!
JA CHCĘ PRACOWAĆ :-)
JA CHCĘ PRACOWAĆ :-)
Dla osób z doświadczeniem, które straciły pracę lub chcą zmienić obecną, zgodnie z oczekiwaniami.
Kobiety
Kobiety
SUPER Grupa dla każdej Pani, a i również dla przystojnych Panów. Zapraszamy :o)
Laboratorium Badawcze
Laboratorium Badawcze
Laboratorium BUDOWLANE - Akredytacja PCA - Inżynieria Materiałowa - Technika Budowlana : Cement, Kruszywa, Piasek, Wapno, Gips, Mączki, Chemia Budowlana, Beton, Dodatki - popiół lotny, mikrokrzemionk
Lean Management
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
LinkedIn
LinkedIn
LinkedIn @ GoldenLine Gruopa skupia użytkowników międzynarodowego serwisu społecznościowego "Linked In" moderator: http://www.linkedin.com/in/MarekHelinski
MES Kontrola procesów produkcyjnych
MES Kontrola procesów produkcyjnych
Grupa dla osób poszukujących informacji o systemach wspomagających zarządzanie produkcją klasy MES (Manufacturing Execution Systems).
MTB i kolarstwo
MTB i kolarstwo
Grupa ludzi kochająca kolarstwo górskie i szosowe.