Andrzej Maciejewski

Kierownik Rozbioru,
Iława, warmińsko-mazurskie

Umiejętności

Prawo jazdy B+E Audytor Wewnętrzny HACCP obsluga systemu SAP System QS czlonek zespołu ds. oceny organoleptycznej Obsługa systemu SWRBis Szkolenie z zakresu dyrektyw IFSA Szkolenie z uprawnień dla zakładów eksportujących na rynek USA Obsługa pakietu Office Windows Szkolenie systemowe BRC i IFS

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Lech Drób
Kierownik produkcji
Logo
Kierownik Wydziału Rozbioru
Zakład Przetwórstwa Mięsa CSS
Obowiązki – organizacja pracy podległego personelu zapewniającą prawidłową i terminową realizacje zamówień, opracowanie harmonogramu produkcji z działem planowania, terminowa realizacja zamówień zgodnie z harmonogramem produkcji, zarządzanie powierzonym surowcem oraz materiałami pomocniczymi, kontrola wydajności i jakości, przygotowywanie raportów produkcyjnych z rozliczeniem wydajnościowym i jakościowym, prowadzenie szkoleń, rozliczenie ilościowe surowca oraz godziny pracy
Indykpol S.A.
Kierownik Uboju i Rozbioru
Obowiązki – kierowanie, egzekwowanie, organizacja pracy podległego personelu zapewniającą prawidłową i terminową realizacje zamówień, zarządzaniem podległymi działami przez stawianie celów rocznych, kwartalnych, miesięcznych, przestrzeganie norm jakościowych i ilościowych, usprawnianie pracy podległego procesu technologiczno-produkcyjnego, kontrola uzysków technologicznych oraz współpraca z działem technologii w opracowywaniu wskaźników, nadzór nad przestrzeganiem norm technologicznych, jakościowych, sanitarnych, jakościowych i BHP, zarządzanie budżetem podległych działów, optymalizacja procesu technologicznego podległych działów, przygotowywanie raportów produkcyjnych, podejmowanie decyzji na podstawie danych,
Logo
Technolog
Animex Foods oddział w Morlinach
o Obowiązki – opracowanie i przygotowywanie prób technologicznych, sporządzanie raportów i sprawozdań, nadzór nad próbami technologicznymi w warunkach przemysłowych, przeprowadzanie prób technologicznych z przedstawicielami dostawców przypraw środków funkcjonalnych opracowywanie danych technologicznych niezbędnych do prawidłowego oznaczenia, obsługa maszyn i urządzeń produkcyjnych
Logo
Pełnomocnik ds. Jakości
Animex foods odział w Kutnie
Obowiązki – nadzór nad pracą podległych sekcji: kontroli jakości operacyjnej, laboratorium, reklamacji, zapewnienia czystości, dokumentacji systemowej, prowadzenie audytów zewnętrznych i wewnętrznych, nadzór i przygotowanie dokumentacji systemowej, znajomość norm mikrobiologicznych, jakościowych, przygotowanie raportów jakościowych, zarządzanie budżetem podległego pionu, branie udziału w negocjacji z przedstawicielami firm zewnętrznych świadczących usługi np. sanitacji, nadzór nad rozpatrywanymi reklamacjami, nadzór nad sprawnym działaniem systemu jakości, DDD,
Logo
Pełnomocnik ds. Jakości
Animex SP.K. Morliny
Obowiązki – nadzór nad pracą podległych sekcji: kontroli jakości operacyjnej, laboratorium, reklamacji, zapewnienia czystości, dokumentacji systemowej, prowadzenie audytów zewnętrznych i wewnętrznych, nadzór i przygotowanie dokumentacji systemowej, znajomość norm mikrobiologicznych, jakościowych, przygotowanie raportów jakościowych, zarządzanie budżetem podległego pionu, branie udziału w negocjacji z przedstawicielami firm zewnętrznych świadczących usługi np. sanitacji, nadzór nad rozpatrywanymi reklamacjami, nadzór nad sprawnym działaniem systemu jakości, DDD,
Logo
Pełnomocnik ds. Jakości
Animex Foods oddział w Starachowicach
Obowiązki – nadzór nad pracą podległych sekcji: kontroli jakości operacyjnej, laboratorium, reklamacji, zapewnienia czystości, dokumentacji systemowej, prowadzenie audytów zewnętrznych i wewnętrznych, nadzór i przygotowanie dokumentacji systemowej, znajomość norm mikrobiologicznych, jakościowych, przygotowanie raportów jakościowych, zarządzanie budżetem podległego pionu, branie udziału w negocjacji z przedstawicielami firm zewnętrznych świadczących usługi np. sanitacji, nadzór nad rozpatrywanymi reklamacjami, nadzór nad sprawnym działaniem systemu jakości, DDD,
Logo
Kierownik Sekcji Kontroli Jakości
Animex Foods oddział w Morlinach
Nadzór nad pracą podległego zespołu, raportowania do przełożonych, rozpatrywanie reklamacji
Logo
Starszy Specjalista ds. Jakości Mięsa
Animex Foods oddział w Morlinach
Obowiązki – nadzór nad pracą podległych pracowników, kontrola jakości dostarczanego surowca, przygotowanie raportów dla kierownictwa, kontakt z dostawcami celem przekazania informacji na temat jakości oraz korekty wad,
Logo
Starszy Mistrz Produkcji w Wydziale Produkcji Mięsa i Żywca
Animex Foods oddział w Morlinach
o Obowiązki – nadzór nad pracą podległego personelu działu rozbioru oraz magazynu przyjęcia surowca, nadzór nad gospodarka magazynową surowca, współpraca z działem planowania i produkcji celem prawidłowego zagospodarowania powierzonego surowca, zagospodarowanie surowca zgodnie z jakością i przydatnością technologiczną dostarczonego surowca, kontrola wskaźników ilościowych jakościowych podległych działów, zarządzanie podległymi pracownikami, kontrola ilości i jakości na podległych
Logo
Młodszy technolog
Animex Foods oddział w Morlinach
Obowiązki – przygotowanie prób technologicznych zgodnie z wytycznymi, przygotowanie notatek technologicznych, przygotowanie specyfikacji surowcowych, nadzór nad wskaźnikami rozbioru wieprzowego i wołowego, współpraca z działem rozbioru w celu przygotowania wskaźników, przygotowanie specyfikacji
Logo
Rozbieracz - wykrawacz
Animex Foods oddział w Morlinach
Obowiązki - wykrawania i obróbka elementów pochodzących z półtusz wieprzowych, ćwierćtusz wołowych, klasyfikacja elementów i mięs drobnych,
Logo
Pracownik produkcji
Przetwórstwo Warzyw I Owoców
Przygotowanie surowca i produkcja asortymentów zgodnie z ustalonymi recepturami i parametrami technologicznymi
Logo
Wędlinarz, rozbieracz wykrawacz
Animex Foods oddział w Iławie
Obowiązki – przygotowanie surowca do produkcji asortymentu, obsługa powierzonych urządzeń i maszyn (kuter, mieszałka, wędzarnia, nastrzykiwarka itp.),
Obowiązki - wykrawania i obróbka elementów pochodzących z tuszek indyczych i kurczęcych klasyfikacja elementów i mięs drobnych,
Logo
Wykrawacz rozbieracz, rzeźnik
Prywatna Masarnia Lidia Gryń
Ubój wieprzowy, wołowy, rozbiór półtusz wieprzowych, ćwierćtusz wołowych, pozyskiwanie elementów kulinarnych, klasyfikacja mięs i elementów
Logo
Rozbieracz-wykrawacz
Spółdzielnia Pracy Przemysłu Spożywczego w Olsztynie "Mewa"
Ubój wieprzowy, wołowy, rozbiór półtusz wieprzowych, ćwierćtusz wołowych, pozyskiwanie elementów kulinarnych, klasyfikacja mięs i elementów
Animex Sp. z o.o.
Pełnomocnik ds. Jakości
Działy produkcyjne (ubój, rozbiór, przetwórstwo, magazyny, technologia, kontrola jakosci). Cały przekrój od pracy fizycznej do zarządzania komórkami.

Szkolenia i kursy

Audytor wewnętrzny, szkolenia sensoryczna, zarządzanie i komunikacja w zespołem, szkolenie z wymagań produkujących na rynek amerykański, znajomość ssytemu BRC i IFS, znajomość wymagań klientów JMP, Lidl, QS, Tesco

Edukacja

Logo
Menadżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, studia podyplomowe
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka o Specjalności Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Logo
Technolog Żywności i Żywienia Człowieka o specjalności Technologia Mięsa, inżynierskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Logo
Technik Technoligii Żywności o Specjalności Przetwórstwo Mięsa, średnie
technikum przemysłu spożywczego i chemicznego

Specjalizacje

Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Zainteresowania

NBA, bieganie