Jarosław Adamski

Kierownik Regionalny, Sodexo Polska Sp. z o.o.
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

HACCP ISO 22000 Kontrola jakości Zarządzanie zespołem, projektem, budżetem, negocjacje handlowe

Języki

polski
ojczysty

Doświadczenie zawodowe

Sodexo Polska Sp. z o.o.
Kierownik Regionalny
- Nadzór operacyjny nad funkcjonowaniem restauracji pracowniczych (od 7 – 12 kontraktów) .
- Nadzór operacyjny nad kioskami gastronomicznymi na Stadionie Narodowym podczas EURO 2012 oraz podczas innych imprez całostadionowych (koncerty, festiwale, pokazy)
- Realizacja budżetów ( jednostka/ region).
- Rozliczanie miesięczne, półroczne i roczne wyników finansowych podległych jednostek.
- Analiza kosztów i ich optymalizacja.
- Przeprowadzanie ocen rocznych podległych Managerów Restauracji.
- Spotkania z Klientami, utrzymanie dobrych relacji.
- Rozwój - uruchamianie nowych kontraktów.
- Dbałość o funkcjonowanie wprowadzonych standardów w firmie.
- 1,5 roczny nadzór operacyjny nad dużym kontraktem szpitalnym wraz z kontraktami dowożonymi z Kuchni Centralnej( 6 jednostek)
Sodexo Polska Sp. z o.o.
Manager ds. jakości
- Lider projektu wdrożenia systemu HACCP.
- Wizje lokalne przed uruchomieniem nowych kontraktów.
- Weryfikacja projektów technologicznych.
- Tworzenie i weryfikacja budżetów dla nowych kontraktów.
- Organizacja kontraktów dowożonych w technologii cook chill.
- Wsparcie organizacyjne podczas uruchomiania nowych kontraktów oraz podczas funkcjonowania istniejących.
- Organizacja szkoleń dla szefów kuchni.
- Organizacja wewnętrznych konkursów kulinarnych dla szefów kuchni.
- Tworzenie receptur.
- Tworzenie centralnego menu.
- Organizacja imprez plenerowych – pikniki (od 500 – 6000 osób)
- Testowanie/wybór nowych produktów- współpraca z Działem Zakupów.
- Łączenie funkcji Managera Operacyjnego ( 2 lata – 5 kontraktów)
Sodexo Polska Sp. z o.o.
Manager restauracji
- Odpowiedzialny za funkcjonowanie restauracji,
- Realizacja budżetu
- Rozliczenia miesięczne (księgowe, kadrowe)
Sodexo Polska Sp. z o.o.
Szef kuchni
Odpowiedzialny za proces produkcji
Gospodarka magazynowa
Harmonogramy pracy
Organizacja pracy podległym pracownikom
Logo
Szef kuchni/kucharz
Różne
- I.2000 – VI.2001 Działalność gospodarcza - Handel art. Spożywczymi
- II.1995 – III.2000 Restauracja Bonaparte Sp. z o.o. Swarzędz - Zastępca szefa kuchni
- I.1990 –XII.1994 Działalność gospodarcza - Usługi gastronomiczne – restauracje
- II.1989 –XII.1989 Bistro Koliber Poznań - Szef kuchni
- XI.1988 –II.1989 Restauracja Turystyczna Poznań - Kucharz
- X.1986 –X.1988 Służba wojskowa - Kucharz
- VII.1985 – IX.1986 Hotel Orbis Bazar Poznań - Kucharz
- IX.1982 –VI.1985 Hotel Orbis Bazar Poznań - Uczeń kucharski

Szkolenia i kursy

Szkolenia wewnętrzne:
- Negocjacje
- Trudne sytuacje w biznesie
- Mój zespół

2010 - Kurs – Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg. ISO 22000- BureauVeritas

2003 - Kurs wdrażanie systemu HACCP – Instytut Żywności i Żywienia

1994 - Tytuł Mistrza w zawodzie kucharz – Kuratorium Oświaty

1993 - Kurs Pedagogiczny – Kuratorium Oświaty

Edukacja

Logo
Hotelarstwo i Gastronomia, magisterskie
Wyższa szkoła społeczno-przyrodnicza Lublin
Logo
Hotelarstwo i Gastronomia, licencjackie
ALMAMER – Szkoła Wyższa

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości