Wojciech P.

Wojciech P. prawnik, właściciel
KONSYLIAR

Temat: Największe grzechy kulinarne

Ja zacznę od nalewania piwa. Spora część barmanów lub kelnerów nalewa piwo delikatnie mówiąc nieumiejętnie.

Wkładanie kranika do złotego napoju powinno być karane chłostą. Obrzydliwa maniera, która dyskwalifikuje nawet najlepiej urządzony pub.

Walenie piwem o dno szklanki, kufla co powoduje jego nadmierne pienienie, a później wybieranie piany łyżeczką. Łyżeczka w piwie to jakaś pomyłka, jak widelec w zupie świadczy że coś jest nie tak.

Butelkowe piwo. Przyniesione do stolika już otwarte. No bo zabranie otwieracza to zbyt duże poświęcenie. Niech klient się zastanawia co to piwo przeszło zanim trafiło do jego stolika.

Podawanie ciepłego piwa. Zbrodnia!!! Ciepłe piwo jest jak zimna kobieta.


Obrazek
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

Temat: Największe grzechy kulinarne

Wojciech P.:
Ja zacznę od nalewania piwa. Spora część barmanów lub kelnerów nalewa piwo delikatnie mówiąc nieumiejętnie.

Wkładanie kranika do złotego napoju powinno być karane chłostą. Obrzydliwa maniera, która dyskwalifikuje nawet najlepiej urządzony pub.

Walenie piwem o dno szklanki, kufla co powoduje jego nadmierne pienienie, a później wybieranie piany łyżeczką. Łyżeczka w piwie to jakaś pomyłka, jak widelec w zupie świadczy że coś jest nie tak.

Butelkowe piwo. Przyniesione do stolika już otwarte. No bo zabranie otwieracza to zbyt duże poświęcenie. Niech klient się zastanawia co to piwo przeszło zanim trafiło do jego stolika.

Podawanie ciepłego piwa. Zbrodnia!!! Ciepłe piwo jest jak zimna kobieta.

No tak. Nalanie 0,5 l piwa powinno trwać bodaj 8 minut. W Niemczech, gdzie jakość piwa jest regulowana zarządzeniem, które liczy sobie kilkaset lat.

A.
Andrzej L.

Andrzej L. Queentex Translation
Office

Temat: Największe grzechy kulinarne

Rozmrażanie krewetek przez przelanie ich wrzątkiem. Nie ma bata, muszą być potem gumowate.

Krewetki rozmrażamy na sicie w naturalny sposób, dodatkowo osuszamy je papierowym ręcznikiem.

W trakcie smażenia odlewamy nadmiar płynu, gdy puszczą wodę, bo w przeciwnym razie ugotują się zamiast usmażyć i też będą gumowate.

A.



Wyślij zaproszenie do