Przemysław Szczerbicki

Przemysław Szczerbicki Programista,
freelancer

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

Witam,

Mam admin-generatora użytego oraz sfGuardPlugin. Wszystko działało i nagle dzisiaj przestało. Po zalogowaniu przekierowywuje mnie na ścieżkę: images/logo.jpg zamiast do homepage. Skąd to się mogło wziąć?

pzdr.

konto usunięte

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

mod rewrite na pewno Ci działa?
Przemysław Szczerbicki

Przemysław Szczerbicki Programista,
freelancer

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

Działał wczoraj i przedwczoraj więc dzisiaj też powinien. A widzę, że inne serwisy na tym samym koncie hostingowym, korzystające z mod rewrite nadal mi działają.Przemysław Szczerbicki edytował(a) ten post dnia 11.12.09 o godzinie 14:40

konto usunięte

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

to spowodowane jest tym że nie istnieje plik /images/logo.jpg .

Wytłumaczę dlaczego:
1. wchodzisz na stronę gdzie wymagane jest zalogowanie mp /moj_profil
2. sfGuard zapisuje sobie url na który chciałeś wejść
3. ładuje Ci się strona w przeglądarce
4. przeglądarka chce ściągnąć /images/logo.jpg ale plik nie istnieje więc mod_rewrite przekierowuje request'a na aplikacje symfony
5. i sfGuard nadpisuje ze jednak chcesz wejść na /images/logo.jpg
6. i po zalogowaniu zostajesz przekierowany na ostatni url który wywołała Twoja przeglądarka do aplikacji.

tylko teraz nie pamiętam czy on sfGuard to zapisuje czy pobiera to z referer, ale jestem za tym że zapisuje, bo też miałem kiedyś taki problem :)
Przemysław Szczerbicki

Przemysław Szczerbicki Programista,
freelancer

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

Tak, to się zgadza - doszedłem do tego jakoś, ale nie rozumiem tego. Dlatego, że przez 2 tygodnie działało bez problemu, pomimo iż plik images/logo.jpg NIE istniał :)

Potem się zaczęły skecze, o który pisałem. Mało tego, ten plik images/logo.jpg był podlinkowany poprzez standardowe <a href=".."> i wywalenie samego image_tag nie pomogło! Jak wstawiłem napis "link" zamiast obrazka to nadal kierowało na obrazek pomimo, że link prowadził do strony głównej. Cache wyczyściłem. Dopiero jak wywaliłem całość, łącznie z <a href> to zaczęło działać tak, jak powinno :)

pzdr.

konto usunięte

Temat: Złe przekierowanie po zalogowaniu

generalnie to jest ticket na ten temat:
http://trac.symfony-project.org/ticket/6552

Następna dyskusja:

Sfguardplugin - przekierowa...




Wyślij zaproszenie do