Effective recruitment

Orange Polska

Engineering/Electronics/Technology, Internship, Telecommunications

Employees reviews

Reliable reviews only
We care about credibility and your trust, therefore we do not allow employers to moderate or remove reviews.

Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
4.0
  • 3.0
    Salary
  • 3.0
    Development opportunities
  • 4.0
    Benefits
  • 5.0
    People
  • 5.0
    Atmosphere
2019.05.17

Średnia

Pros
  • Atmosfera
Cons
  • Spychologia
Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
2.0
  • 2.0
    Salary
  • 1.0
    Development opportunities
  • 1.0
    Benefits
  • 3.0
    People
  • 3.0
    Atmosphere
2019.04.16

Firma dobra na jakiś czas.

Pros
  • Umowa o prace od początku.
  • Szkolenie wdrażające.
  • Duża swoboda wykonywania obowiazków.
Cons
  • Ruchome godziny i dni pracy. Częste problemy z grafikiem.
  • Umowa z zewnetrzna firmą oraz jej częste zmiany.
  • Brak wsparcia przełożonych.
  • Klienci dzwoniacy z pretensjami.
Tips for the employer

Dobrze by było nie obiecywać na poczatku rzeczy, które jak sie potem okazuje nie sa do spełnienia. Wielu osobom, obiecywano, że będą mogły sprzedawać produkty firmy oraz na tym zarobić. W praktyce nikt nie chce pomagać we wpisywaniu umowy, Natomiast wynagrodzenie za psrzedaż jest wypłacana kwartalnie w postaci bonów sodex. Litości!!!!

Anonymously, nadal pracuje w Orange Polska
2.0
  • 1.0
    Salary
  • 2.0
    Development opportunities
  • 1.0
    Benefits
  • 4.0
    People
  • 2.0
    Atmosphere
2019.04.08

Firma dla mało ambitnych

Pros
  • Elastyczny grafik
Cons
  • Stres
  • Przerwa
  • Premia kwartalna i to jeszcze bardzo bliska np. 150 zł
Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
3.2
  • 3.0
    Salary
  • 3.0
    Development opportunities
  • 5.0
    Benefits
  • 4.0
    People
  • 1.0
    Atmosphere
2019.03.24

Stabilne zatrudnienie

Pros
  • Wynagrodzenie w dobrym miesiącu
  • Stabilne zatrudnienie
  • Benefity
Cons
  • Stres
  • System prowizyjny
  • Podejście do klienta
  • Kultura pracy
Tips for the employer

System prowizyjny. Podejście do klienta. Kulturę pracy ponieważ klient jest na linii ognia pomiędzy różnymi kanałami sprzedaży.

Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
1.4
  • 1.0
    Salary
  • 1.0
    Development opportunities
  • 1.0
    Benefits
  • 2.0
    People
  • 2.0
    Atmosphere
2019.02.03

Najgorsza firma w jakiej zdarzylo mi sie pracować. Kilku wyspecjalizowanych pracowników kadry kierowniczej ktorzy zatrudnieni są na umowę o pracę tymczasowa w firmie outsourcingowej. Firmie ktora ni jak nie orientuje się w przepisać kodeksu pracy. Idealne miejsce na "przetrzymanie" kilku miesięcy przerwy zawodowej.

Pros
  • Wykształcony miły zespół
Cons
  • Stres
  • Godziny pracy
  • Niekompetentna kadra
  • Konsola czasu pracy
Tips for the employer

Proponuje zrezygnować z form outsourcingowych, przyjezc sie bliżej wykształceniu i doświadczeniu pracowników jakich sie zatrudnia i zacząć ich zatrudniać za wynagrodzenie oraz na stanowiska jakie są im dedykowane. Norma COPC ktora powoduje że nie można odejść od komputera do wc kiedy ma się potrzebę tylko trzeba czekać aż minie godzina na konsoli ni jak ma się z komfortem pracy. Dodatkowo polecam zgłębić wiedzę na temat rynku energetycznego, ponieważ kwestie ktore nadal stanowią problem w innych konkurencyjnych firmach juz dawno sa rozwiązane.

Anonymously, pracował(a) w Orange Polska
2.4
  • 3.0
    Salary
  • 2.0
    Development opportunities
  • 1.0
    Benefits
  • 3.0
    People
  • 3.0
    Atmosphere
2018.11.20

Praca tymczasowa, brak stabilizacji

Pros
  • Godziny pracy
Cons
  • Ciągłe zwolnienia
Wojciech Kaim, Specjalista ds. inwestycji, pracował w Orange Polska ponad rok temu
4.0
  • 3.0
    Salary
  • 4.0
    Development opportunities
  • 5.0
    Benefits
  • 4.0
    People
  • 4.0
    Atmosphere
Wojciech Kaim
2018.11.20

Praca w tej firmie to dobra lekcja

Pros
  • godziny pracy
  • możliwość rozwoju
  • benefity
  • wyjazdy pracownicze
Cons
  • stres
  • słaby kontakt miedzy poszczególnymi komórkami w organizacji
Problem Manager, pracował(a) w Orange Polska ponad rok temu
2.6
  • 2.0
    Salary
  • 3.0
    Development opportunities
  • 2.0
    Benefits
  • 4.0
    People
  • 2.0
    Atmosphere
2018.10.26

Byawało fajnie, teraz to równia pochyła... Brak wizji zarządu na kierunek rozwoju, a szkoda :(

Pros
  • kapitał ludzki
Cons
  • stres
  • stałe redukcje personelu
Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
1.8
  • 1.0
    Salary
  • 2.0
    Development opportunities
  • 1.0
    Benefits
  • 3.0
    People
  • 2.0
    Atmosphere
2018.10.22

pracy przez agencję Work Service nie polecę

Pros
  • koleżanki, koledzy
Cons
  • wynagrodzenie za ost.mc
Anonymously, pracował(a) w Orange Polska mniej niż rok temu
2.6
  • 2.0
    Salary
  • 1.0
    Development opportunities
  • 4.0
    Benefits
  • 4.0
    People
  • 2.0
    Atmosphere
2018.10.18

Zdecydowanie nie polecam. Jest to typowa korporacja nastawiona na wynik. Liczą się tylko tzw. słupki (oczywiście muszą iść tylko w górę). Atmosfera w firmie od wielu lat jest nie najlepsza. Związane jest to oczywiście z konsekwentnie realizowanym od lat procesem redukcji. Niestety proces ten będzie trwał dalej.

Pros
  • terminowa wypłata wynagrodzenia
Cons
  • duży nacisk na wynik bez względu na okoliczności
  • brak możliwości rozwoju
  • bardzo napięta i nieprzyjemna atmosfera
  • kadra menedżerska-są to ludzie często z przypadku
Tips for the employer

Pracodawca, przede wszystkim, powinien zacząć szanować pracowników. Brak jasnej strategii rozwoju firmy, co powiązane jest z marną jakością kadry menedżerskiej różnych szczebli. Całkowity brak kompetencji tej kadry jest widoczny na każdym szczeblu.