Wojciech Jabłoński

Wojciech Jabłoński

Odpowiedzialność Pracowitość Lojalność Wiedza

Sieradz, łódzkie

Podsumowanie

    Mój sukces sukcesem firmy. Praca ma być przyjemnością, a jej realizacja celowa i rzetelna.
    WŁAŚCICIEL

    Wojciech Jabłoński PARTNER

    od maja 2012 (od 2 lat)
    Firma Wojciech Jabłoński PARTNER zajmuje się handlem artykułami spożywczymi, maszynami i urządzeniami oraz reprezentowaniem firm krajowych i zagranicznych z przemysłu spożywczego na rynku polskim.
    Przedsiębiorstwo opiera swoją pracę na partnerstwie i wzajemnej kooperacji pomiędzy podmiotami gospodarczymi. Świadczy usługi w zakresie konsultacji, marketingu i sprzedaży/zakupu dla innych podmiotów gospodarczych.
    Serdecznie zapraszam do współpracy.

    wystawiono 11 września 2013

    kompetencja , solidność , terminowość
    Kupiec

    FoodCare Sp. z o.o.

    grudzień 2011 - kwiecień 2012 (przez 5 miesięcy)
    FoodCare Sp. z o.o.: właściciel marki: Gellwe, Frugo, Balck, Fitella,4Move
    Stanowisko: Kupiec
    Cele stanowiska: optymalizacja kosztów zakupów surowców i opakowań oraz zabezpieczenie dostaw do produkcji.
    Obowiązki: optymalizacja kosztów zakupów (negocjacje z krajowymi i zagranicznymi
    dostawcami); procesów logistycznych; kierowanie i zabezpieczenie dostaw
    surowców, materiałów i towarów, dywersyfikacja dostawców nadzór nad procesem
    planowania, materiałowego i zakupów; przygotowanie i kontrola budżetu przygotowanie i kontrola kontraktów i umów; wykonywanie założonego poziomu wyników.
    Kierownik Działu Zakupów

    Polmarkus Sp. z o.o.

    kwiecień 2010 - listopad 2011 (przez 1 rok i 8 miesięcy)
    Wcześniej: manager d/s przemysłu następnie manager d/s zaopatrzenia i przemysłu
    - kierowanie działem zakupów,
    - zakupy strategicznych surowców,
    - tworzenie oferty handlowej,
    - ofertowanie produktów i usług,
    - B2B,
    - budżetowanie,
    - obsługa przemysłu i sieci handlowych.
    dyrektor d/s zaopatrzenia i logistyki

    DELIC-POL S.A.

    wrzesień 2002 - styczeń 2010 (przez 7 lat i 5 miesięcy)
    wcześniej: koordynator ds. technologii, zaopatrzenia i jakości, następnie: z-ca dyr. ds. produkcji, zaopatrzenia i logistyki; później: dyrektor d/s zaopatrzenia i produkcji;

    * zakupy surowcowo-materiałowe,
    * gospodarka magazynowa,
    * planowanie i budżetowanie,
    * uczestnictwo w zespole bezpieczeństwa żywności (ISO;HACCP;BRC),
    * audytor wewnętrzny,
    * analiza aktów prawnych w zakresie żywności i wdrażanie
    ich do potrzeb działalności,
    * uczestnictwo w projektowaniu nowych wyrobów dla marki własnej i private label (akceptacja: technicznych specyfikacji i opakowań),
    specjalista ds. technologii i promocji; komisarz ds. produkcji

    Kwartet Sp. z o.o.

    kwiecień 1998 - sierpień 2002 (przez 4 lata i 5 miesięcy)
    *produkcja koncentratów spożywczych,
    *certyfikacja środków spożywczych oraz dopuszczenie
    ich pod względem sanitarno-celnym do obrotu,
    *marketing i promocja produkowanych i importowanych środków spożywczych,
    * wdrażanie technologiczne środków spożywczych u odbiorców,
    * zakupy surowców i materiałów,
    * planowanie logistyczne
    kierownik działu kontroli jakości

    P.P.H. „Sonda”, później „Sonda” S.A. (obecnie „Agros Nova S.A.)

    styczeń 1997 - marzec 1998 (przez 1 rok i 3 miesiące)
    kierowanie działem kontroli jakości:
    * tworzenie dokumentacji normalizacyjnej i labolatoryjnej,
    * badanie surowców i materiałów,
    * badanie wyrobów gotowych i kontrole międzyoperacyjne,
    * współpraca z laboratoriami zewnętrznymi,
    * rozszerzenie zakresu działań labolatorium badawczego, współuczestnictwo w tworzeniu nowych produktów.
    młodszy asystent działu higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku

    Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Sieradzu z/s w Zd.Woli

    lipiec 1994 - styczeń 1997 (przez 2 lata i 7 miesięcy)
    * kontrole w obiektach żywnościowo – żywieniowych, produkujących, dystrybujących, w tym importujących środki spożywcze i dodatki funkcjonalne do żywności na terenie województwa sieradzkiego,
    * szkolenia i kursy m.in. z tzw. minimum sanitarnego dla pracowników podejmujących pracę przy środkach spożywczych,
    kwatermistrz jednostki; wcześniej: szef służby żywnościowej

    resort Ministerstwa Obrony Narodowej

    wrzesień 1983 - czerwiec 1994 (przez 10 lat i 10 miesięcy)
    * kierowanie i zabezpieczenie materiałowo-logistyczne
    w służbach: żywnościowej, mundurowej, materiałów pędnych i smarów, zakwaterowania i budownictwa
    * logistyka i utrzymywanie zapasów dla gospodarki narodowej,
    * inne specjalistyczne,

    Edukacja

    mini MBA Studium Menadżerskie/ Polish-American Management Center, studia podyplomowe

    Uniwersytet Łódzki

    wrzesień 2009 - styczeń 2010 (przez 5 miesięcy)
    żywienie człowieka, studia podyplomowe

    Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu

    luty 1995 - luty 1996 (przez 1 rok i 1 miesiąc)
    Wydział Żywienia Człowieka oraz Gospodarstwa Domowego, magisterskie

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    październik 1990 - czerwiec 1993 (przez 2 lata i 9 miesięcy)
    wojskowe żywienie zbiorowe (dyplomowany ekonomista), inżynierskie

    Wyższa Szkoła Oficerska Służb Kwatermistrzowskich - Poznań

    wrzesień 1983 - sierpień 1987 (przez 4 lata)

    Języki

    Rosyjski

    dobry

    Niemiecki

    podstawowy

    Angielski

    podstawowy

    Informacje dodatkowe

    Przebyte kursy

    * audytor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością, środowiskowego, bhp oraz BRC,
    * zmiany prawa żywnościowego w zakresie substancji dodatkowych,
    * prawo i systemy jakości (odpowiedzialność producenta - system IFS); elementy zarządzania bezpieczeństwem żywności (znakowanie żywności, ryzyko występowania alergenów
    w żywności),
    * regulacje prawne w zakresie mikrobiologii i substancji dodatkowych w przemyśle spożywczym,
    * regulacje prawne UE w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz zalecenia kodeksu żywnościowego,
    * żywność - jakość - bezpieczeństwo - IFS/BRC

    Organizacje

    brak

    Hobby

    * technologia żywności,
    * interesuję się turystyką krajową i zagraniczną (sztuka i przyroda),
    * lubię fotografować,
    * literatura z okresu starożytnści (grecko-rzymska),

    Grupy

    Wszystkich wypowiedzi: 7

    Zobacz szczegóły »
    • Analiza sprzedaży

      Forum dla ludzi związanych z analizą sprzedaży

    • Business Marketing

      Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketi...

    • Granty

      Granty, dotacje na projekty biznesowe i społeczne

    • Klub Sukcesu

      Sukces: to stawianie celów i ich realizacja. Grupa, w której możesz.....

    • Kupcy

      Miejsce, gdzie spotykają się ludzie zawodowo wydający cudze pieniądze.

    • Menedżer skuteczny

      "Dlaczego tak mało uwagi poświęca się skuteczności w czasach, kiedy aż...

    • OPAKOWANIA

      NOWOŚCI W DZIEDZINIE OPAKOWAŃ ! Zapraszam wszystkich zajmujących się ...

    • Sprzedaż

      Grupa dla osób interesujących się praktykami sprzedażowymi, traktujący...

    • Technolodzy Żywności

      Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym ...

    • Uniwersytet Łódzki

      Uniwersytet Łódzki powstał 24 maja 1945 roku jako kontynuator dorobku ...

    • VOLKSWAGEN

      Dla wszystkich miłośników tej marki !