Przemysław Morgała

Branża FMCG, Kadra zarządzająca
Książenice, śląskie

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Dyrektor Delikatesy Delima (G.H. Emperia) w Jastrzębiu-Zdrój
G.H. Emperia Stokrotka Sp
Przygotowanie sklepu do otwarcia, uzyskanie odbioru Sanepidu, uzyskanie koncesji na sprzedaż alkoholu. Rekrutacja personelu kierowniczego i pracowniczego. Otwarcie sklepu. Zarządzanie 60 osobowym personelem. Przeprowadzanie inwentaryzacji. Tworzenie harmonogramu czasu pracy. Wprowadzenie systemu GHP i HACCP. Przygotowanie i rozliczanie raportów na temat strat i sprzedaży. Analiza kosztów sklepu.
Logo
Kierownik Działu Art. Świeże Delikatesy Delima (G.H. Emperia) w Rybniku
G.H. Emperia, Stokrotka Sp
Zarządzanie personelem, analiza danych liczbowych dotyczących start oraz sprzedaży, sprzedaż produktów, negocjacje z dostawcami, obsługa klienta, zapewnienie wysokiego standardu stoisk sprzedażowych, planowanie promocji, przeprowadzanie inwentaryzacji. Tworzenie harmonogramu czasu pracy. Kontrola przestrzegania zasad GHP. Wizualizacja stoisk. Zarządzanie komórką DWT/Magazyn. Pełnienie zastępstwa podczas nieobecności Managera. Zarządzanie kasami, rozliczanie pracowników kas, otwarcia oraz zamknięcia sklepu.
Logo
Regionalny Przedstawiciel Handlowy Accuro-Sumer (producent sprzętu do fizjoterapii)
Accuro-Sumer Sp. z o.o.
Pozyskiwanie i utrzymywanie relacji z klientami, budowanie rynku sprzedaży w placówkach służby zdrowia oraz prywatnych, realizacja planów kwartalnych, raportowanie do centrali, organizacja akcji promocyjnych, realizacja założeń oraz wytyczonych celów firmy. Przygotowywanie oferty sprzedażowej dla klientów indywidualnych oraz specyfikacji przetargowych dla instytucji.
Makro Cash and Carry Polska S.A.
Kierownik Zespołu Uzupełniającego, Kierownik Stoiska Świeże Makro Cash & Carry w Rybniku
Wdrażanie projektu Operating Model. Zarządzanie personelem, rekrutacja nowych pracowników, przeprowadzanie rozmów okresowych, analiza produktywności, uzupełnianie asortymentu, współpraca z dostawcami, opieka nad wybraną grupą klientów, przygotowanie działu Suchej Żywności do sprzedaży, przygotowanie działu Suchej Żywności do inwentaryzacji, współpraca z działem Logistyki, planowanie oraz utrzymanie alokacji magazynu, wdrożenie planogramów.

Zarządzanie personelem, rekrutacja nowych pracowników, przeprowadzanie rozmów okresowych, analiza danych liczbowych, sprzedaż produktów, negocjacje z dostawcami, obsługa klienta, opieka nad wybraną grupą klientów, zapewnienie wysokiego standardu stoisk sprzedażowych, planowanie promocji, przeprowadzanie inwentaryzacji, wprowadzenie oraz kontrola zasad HACCP.

Szkolenia i kursy

Szkolenia:
02.2009 – Zarządzanie Zasobami Ludzkimi – G.H. Emperia
11.2006 - Szkolenie w zakresie dobrostanu i humanitarnego obchodzenia się z rybami
04.2006 - Szkolenie w zakresie zasad prowadzenia auditów wewnętrznych pod kątem systemu HACCP
01.2006 - Doskonalenie proklienckiej postawy w obsłudze klienta
04.2005 - Etyka w Biznesie – Victoria Training
03.2005 - System HACCP – Jars
03.2005 - Zarządzanie Logistyczne Magazynami – Centrum Edukacji Logistycznej
01.2005 - Skuteczna Sprzedaż Produktów Marki Własnej
11.2004 - Efektywność Indywidualna – Dynargie
09.2004 - Kierownik Stoiska – Doradca Klienta – Training Partners
05.2004 - Zarządzanie Projektem – Szkolenie wewnętrzne
02.2004 - Rozmowa Okresowa – Humanfactor
11.2003 - Zarządzanie Zmianami – Ideator
07.2003 - Efektywne Kierowanie Zespołem – Hudson Global Resources
07.2003 - Szkolenie Kierowników Zespołu Uzupełniającego – Shelf Management
2005 rok -Uczestnictwo w międzynarodowej grze strategicznej Global Management Challenge Euromanager 2005

Edukacja

Logo
Zarządzanie i Marketing, magisterskie
Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa im. Wojciecha Korfantego

Zainteresowania

Szybownictwo, Historia II wojny św., narciarstwo

Inne

Umiejętności dodatkowe:
Praca w warunkach stresowych i pod presją czasu, pomysłowość rozwiązań, wysoki stopień komunikacji międzyludzkiej, praca zespołowa, odpowiedzialność za podejmowane decyzje, pozytywne nastawienie do zmian, szybka adaptacja do nowych warunków pracy, dostrzeganie pozytywnych aspektów życia, wykorzystanie hobby do celów relaksacyjnych.

Grupy

Szybownictwo
Szybownictwo
Grupa dla sympatyków latania na wietrze...