Temat zamknięty.

magda gessler

magda gessler

Agnieszka

Agnieszka Dudek OFFICE MANAGER
otwarta na oferty
pracy

Temat: magda gessler

Pani Gessler daleko do szefa kuchni...szybciej do kucharki. Obejrzalam pare odcinkow programu, w ktorych gotuje.Jeszcze nigdy nie widzialam zeby w PRAWDZIWYCH restauracjach szef kuchni uzywal do gotowania przypraw w torebkach.Owszem sol i pieprz.... ale to jedyne dodatki.Czosnek, bazylia, oregano,imbir sa zawsze swieze i zielone a (...) Zobacz więcej
23.08.2011, 22:12
Ina

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

Temat: magda gessler

Ale to tez opinia...Twoja ,choc piszesz jak by była powszechna...

Szef kuchni nie musi wygladac na niego ,poznaje sie go (...) Zobacz więcej
23.08.2011, 22:32
Ina

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

Temat: magda gessler

Czeslaw Mrall:
Ina W.:
Opiniujesz. Oceniasz... Twoje prawo jesli nie krzywdzisz
Jesli jestes wrazliwy na krzywde zwierząt, to czemu nie na krzywde ludzka?
To nie jest wątek o krzywdzie ludzkiej.

W ten sopsób to ten watek od początku jest o niczym ... Albo jesli ,to o Magdzie Gessler
Bo tytuł watku - Magda Gessler

Magda Gessler jest bondynka , skończyła studia plastyczne , miała wiecej niz jednego męza.
Ma wyobraznie , lub nie , pisze wiersze lub nie .kocha zwierzeta , lub nie.
Jedni ja lubia inni mniej i tak mozna bez końca..
Tylko kogo to interesuje w tym watku ?????.Ina W. edytował(a) ten post dnia 23.08.11 o godzinie 22:38
23.08.2011, 22:36
Piotr

Piotr W. Lubię nowe
wyzwania...

Temat: magda gessler

Agnieszka Dudek:
Pani Gessler daleko do szefa kuchni...szybciej do kucharki. Obejrzalam pare odcinkow programu, w ktorych gotuje.Jeszcze nigdy nie widzialam zeby w PRAWDZIWYCH restauracjach szef kuchni uzywal do gotowania przypraw w torebkach.Owszem sol i pieprz.... ale to jedyne dodatki.Czosnek, bazylia, oregano,imbir sa zawsze swieze i zielone a nie zasuszone.

Magda Gessler jest restauratorką a nie szefem kuchni jak np. Karol Okrasa czy Gordon Ramsay, którzy też są gwiazdami telewizji. Jej zadaniem nie jest pichcenie nie wiadomo czego. Na szczęście kobieta ma pojęcie o gotowaniu przede wszystkim dlatego, że współpracuje z szefami kuchni w swoich lokalach. I bardzo dobrze, że ktoś kto prowadzi lokal to jednocześnie stara się wiedzieć co goście jedzą i jak się to powinno robić. Jak widać w niektórych programach restauratorzy to zupełni ignoranci jeżeli chodzi o kuchnię, a w kuchni niekiedy siedzi Pani Zosia z Panią Teresą które wcześniej pracowały na stołówce w zamkniętej fabryce.

Program jest sponsorowany przez Prymat i dlatego pokazują używanie przypraw tego producenta - nie zauważyłaś tego? Takie opowiadanie że powinna używać świeżych nie jest do końca właściwe bo to nie jest program typu food network "Gotuj z Magdą Gessler" gdzie się pokazuje co i jak gotować tylko jak postawić knajpę na nogi.Piotr W. edytował(a) ten post dnia 23.08.11 o godzinie 22:42
23.08.2011, 22:40
Ina

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

Temat: magda gessler

Mi sie podoba ,ze pomaga ludziom wyjśc z kłopotów do tego kompleksowo ,bo im wstrój lokalu tez machnie..
Mysle ,ze tez sa tego sponsorzy .
Inaczej restauratorzy , którzy szukaja ostatniej deski ratunki , do programu by sie nie zgłaszali.Ina W. edytował(a) ten post dnia 23.08.11 o godzinie 22:46
23.08.2011, 22:46
Czeslaw

Czeslaw Mrall www.mrtechnik.pl
mieszadła
przemysłowe VISCO
JET/inoJET

Piotr

Piotr W. Lubię nowe
wyzwania...

Temat: magda gessler

Oj Czesław... Ty byś pewnie jeszcze chciał żeby Gesslerowa inwestowała w te knajpy swoje pieniądze?
Jednym wskażesz drogę i skorzystają - inni niestety nie.
Ile Polaków tyle opinii o jej knajpach. Jak widać jej biznes się kręci i jak na razie nie upada. Linki tak naprawdę nic (...) Zobacz więcej
23.08.2011, 23:47
Andrzej

Andrzej Pieniazek Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne

Temat: magda gessler

Robert S.:
ale przecież ta metoda chowu jest dawno zabroniona w UE chyba...

W latach 70-tych jako biedny student z Polski pracowałem w takiej knajpie w Londynie, nazwy nie podam ale do dzisiaj jest to jedna z najlepszych w Londynie. Jedna ze specjalności było właśnie Foie Gras, przyrządzane w restauracji co parę dni, dla personelu w kuchni bardzo nieprzyjemna sprawa bo śmierdziało nieziemsko. Używali do tego zwykłych tanich kurzych wątróbek, żadnych specjalnych wypasionych..;)
23.08.2011, 23:57
Andrzej

Andrzej Pieniazek Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne

Temat: magda gessler

Piotr W.:
Ile Polaków tyle opinii o jej knajpach. Jak widać jej biznes się kręci i jak na razie nie upada. Linki tak naprawdę nic nie wnoszą...

Nie tak dawno przejęła Venezię na Marszałkowskiej. Bylem kiedyś w "starej" i obiecałem sobie, że nigdy więcej. Wnętrze kiczowate, ponure, a jedzenie niby beznadziejne. Teraz przynajmniej wygląda bardzo ciekawie, jeszcze nie bylem ale planuje odwiedziny.
24.08.2011, 00:00

Temat: magda gessler

Andrzej Pieniazek:
Jedna ze specjalności było właśnie
Foie Gras, przyrządzane w restauracji co parę dni, dla personelu w kuchni bardzo nieprzyjemna sprawa bo śmierdziało nieziemsko. Używali do tego zwykłych tanich kurzych wątróbek, żadnych specjalnych wypasionych..;)


Lepiej dla biednych kaczek, ktorym sie upieklo w zdrowiu i nie musialy otwierac swoich cial na kilo pulpy kukurydzianej dziennie po to, by ostatecznie skonczyc pod nozem ze stluszczona watroba, niewydolnoscia krazenia i gesia cukrzyca albo wiadomo czym jeszcze. :)))

Osobiscie nie lubie francuskiego kulinarnego zadecia-wzdecia. Dzis ogladalam program, gdzie panstwo Bulke przez Bibulke dostawalo orgazmow kulinarnych na temat jakiegos kawalka swini karmionej za zycia truflami, a po smierci -gotowanej pol dnia w winie i przyprawach, a na koniec podlanej kwarta gestej smietany *boshhhhhe*. Z doswiadczenia wlasnego stwierdzam, ze im wiecej gwiazdek ma restauracja, w ktorej zdarza mi sie czasem jadac z roznych okazji, tym wieksza niestrawnosc mam na koniec. Juz wole porcje plebejskiego szkockiego hagis i kufel cydru, niz 'coq au vin' w towarzystwie win, ktore jedynie dobrze wygladaja w kolekcjonerksiej piwniczce ;)Magdalena C. edytował(a) ten post dnia 24.08.11 o godzinie 00:49
24.08.2011, 00:45
Andrzej

Andrzej Pieniazek Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne

Temat: magda gessler

Magdalena C.:
Z doswiadczenia wlasnego stwierdzam, ze im wiecej gwiazdek ma restauracja, w ktorej zdarza mi sie czasem jadac z roznych okazji, tym wieksza niestrawnosc..


My byliśmy kiedyś w Paryżu w takiej "tajemniczej", tylko na zaproszeniem, przynieśli jakieś dziwne ale swojsko wyglądające potrawy, aż koleżanka Polka nie wytrzymała i skomentowała "..przecież to zwykłe żeberka..".
24.08.2011, 00:56
Piotr

Piotr W. Go fast, be good,
have fun.

Temat: magda gessler

24.08.2011, 01:02
Agnieszka

Agnieszka Dudek OFFICE MANAGER
otwarta na oferty
pracy

Temat: magda gessler

Program "Kuchenne rewolucje" to wykupiona licencja na program pomysłu Gordona Ramsay "Kitchen Nightmares", który oryginalnie wyprodukowano w UK. Właśnie odcinki z Wielkiej Brytanii polecam obejrzeć. Wtedy dowiesz się jaki żenujący poziom prezentuje Magda Gessler w porównaniu do światowej sławy szefa kuchni i restauratora, którego lokale otrzymały gwiazdki michellin.Restauracje Pani Gessler jej nie maja.Najpierw trzeba byc mistrzem, zeby pouczac innych.
Ja mialam okazje 2 krotnie jesc w jej restauracjach. Zaproszeni przeze mnie goscie byli rozczarowani. Pomijam juz ze restauracje swiecily pustkami.
Proponuje ci odwiedzic pare.
Wiem, ze moja opinia moze cie nie przekonac...ale to moja opinia.

http://www.gastronauci.pl/3559-restauracja-gar-warszaw...

Piotr W.:
Agnieszka Dudek:
Pani Gessler daleko do szefa kuchni...szybciej do kucharki. Obejrzalam pare odcinkow programu, w ktorych gotuje.Jeszcze nigdy nie widzialam zeby w PRAWDZIWYCH restauracjach szef kuchni uzywal do gotowania przypraw w torebkach.Owszem sol i pieprz.... ale to jedyne dodatki.Czosnek, bazylia, oregano,imbir sa zawsze swieze i zielone a nie zasuszone.

Magda Gessler jest restauratorką a nie szefem kuchni jak np. Karol Okrasa czy Gordon Ramsay, którzy też są gwiazdami telewizji. Jej zadaniem nie jest pichcenie nie wiadomo czego. Na szczęście kobieta ma pojęcie o gotowaniu przede wszystkim dlatego, że współpracuje z szefami kuchni w swoich lokalach. I bardzo dobrze, że ktoś kto prowadzi lokal to jednocześnie stara się wiedzieć co goście jedzą i jak się to powinno robić. Jak widać w niektórych programach restauratorzy to zupełni ignoranci jeżeli chodzi o kuchnię, a w kuchni niekiedy siedzi Pani Zosia z Panią Teresą które wcześniej pracowały na stołówce w zamkniętej fabryce.

Program jest sponsorowany przez Prymat i dlatego pokazują używanie przypraw tego producenta - nie zauważyłaś tego? Takie opowiadanie że powinna używać świeżych nie jest do końca właściwe bo to nie jest program typu food network "Gotuj z Magdą Gessler" gdzie się pokazuje co i jak gotować tylko jak postawić knajpę na nogi.Agnieszka Dudek edytował(a) ten post dnia 24.08.11 o godzinie 01:16
24.08.2011, 01:15

Temat: magda gessler

Andrzej Pieniazek:
>> My byliśmy kiedyś w Paryżu w takiej "tajemniczej", tylko na
zaproszeniem, przynieśli jakieś dziwne ale swojsko wyglądające potrawy, aż koleżanka Polka nie wytrzymała i skomentowała "..przecież to zwykłe żeberka..".

Mocne... najlepsze, ze sporo ludzi mysli, ze Francja odkryla jedzenie ;). Tak.. odkryla, ale kilka miesiecy po tym, jak dzikusy z Polnocy zakopaly resztki w ziemi ;).

Tak, jest troche fajnych rzeczy rodem z Francji. Lubie francuskie desery, tarty i quiche, jednak przepisy na miesa czy jakies tam wygibasy wprawiaja mnie w zazenowanie. Uwazam, ze przygotowanie 2 porcji nie powinno wymagac nakladu 2-3 godzin i kilkuset zlotych w plecy. Ja gotuje, gdy jestem glodna i przygotowanie przystawki, drugiego dania i deseru nie zabiera mi wiecej niz 3 kwadransow. Nawet, gdy mam kilkoro gosci. Wystarczy, ze surowce sa swieze, a czesc z nich nie wymaga wielogodzinnego obrabiania.

Wieki temu zdarzylo mi sie cos przegryzc w Quchni Artystycznej. Nie twierdze, ze jestem znawczynia kuchni i wirtuozerka chochli, ale wieksza przyjemnosc moglam zrobic sama sobie, niz liczyc na talerz pasty w tej restauracji. Nie bylo to zle, ale 'to nie to'.
24.08.2011, 01:20
Karolina

Karolina Ł. Kto ma w ręku
młotek, wszędzie
widzi gwoździe.

Temat: magda gessler

Tnijcie cytaty.
nie ma potrzeby cytowania całego długiego postu, wystarczy imię lub początek postu, by było wiadomo, do której wypowiedzi (...) Zobacz więcej
24.08.2011, 08:55

konto usunięte

Temat: magda gessler

to ze ktoś próbuje protestowac przeciwko czemus czego nie ma , co sie nie dzieje ( karmienie gesi tą metoda w Polsce )
to potrafię zrozumieć

to ze ktoś próbuje zaistniec na temacie którego nie ma
to z trudem ale tez potrafię zrozumiec

ale jednego nie potrafie zrozumieć
jak mozna chciec byc kojarzonym z tak absurdalną sprawą ?
bicia piany w temacie NIEISTNIEJACEJ KRZYWDY GESI ( przynajmniej u nas w Polsce )

ale pomysł lasnu siebie przy pomocy absurdu przypadł mi tak do gustu ze sam go chetnie zastosuje

,,na fejsie " moze załozę protest przeciwko prowadzeniu przez marsjan pojazdów mechanicznych pod wpływem cyjanku (...) Zobacz więcej
24.08.2011, 08:59
Piotr

Piotr W. Lubię nowe
wyzwania...

Temat: magda gessler

Agnieszka Dudek:
Program "Kuchenne rewolucje" to wykupiona licencja na program pomysłu Gordona Ramsay "Kitchen Nightmares", który oryginalnie wyprodukowano w UK. Właśnie odcinki z Wielkiej Brytanii polecam obejrzeć. Wtedy dowiesz się jaki żenujący poziom prezentuje Magda Gessler w porównaniu do światowej sławy szefa kuchni i restauratora, którego lokale otrzymały gwiazdki michellin.Restauracje Pani Gessler jej nie maja.Najpierw trzeba byc mistrzem, zeby pouczac innych.
Ja mialam okazje 2 krotnie jesc w jej restauracjach. Zaproszeni przeze mnie goscie byli rozczarowani. Pomijam juz ze restauracje swiecily pustkami.
Proponuje ci odwiedzic pare.
Wiem, ze moja opinia moze cie nie przekonac...ale to moja opinia.

http://www.gastronauci.pl/3559-restauracja-gar-warszaw...

Też widziałem te programy i dlatego przytoczyłem Gordona jako przykład. Sama piszesz o sposobie gotowania Pani Magdy a potem porównujesz jej gotowanie do znanego na całym świecie kucharza. Ona nie jest szefem kuchni więc porównywanie jej poziomu gotowania do poziomu Ramsaya jest jak pięść do oka.
Jeżeli natomiast porównujesz sposób prowadzenia programu i tzw. poziom kontrowersyjności w zachowaniu, to myślę że Gordon jest bardziej chamski miejscami niż Pani Magda.
Niestety też, jaki kraj taki program. To ma być show dla telewidzów a nie program promujący Magdę Gessler i jej restauracje.
24.08.2011, 09:03
Piotr

Piotr W. Lubię nowe
wyzwania...

Temat: magda gessler

Karolina Ł.:
Tnijcie cytaty.
nie ma potrzeby cytowania całego długiego postu, wystarczy imię lub początek postu, by było wiadomo, do której wypowiedzi się odnosicie.

To też trzeba umieć ;)
24.08.2011, 09:03
Piotr

Piotr W. Lubię nowe
wyzwania...

Temat: magda gessler

Wojciech Szymańczak:
to ze ktoś próbuje protestowac przeciwko czemus czego nie ma , co sie nie dzieje ( karmienie gesi tą metoda w Polsce )
to potrafię zrozumieć

to ze ktoś próbuje zaistniec na temacie którego nie ma
to z trudem ale tez potrafię zrozumiec

ale jednego nie potrafie zrozumieć
jak mozna chciec byc kojarzonym z tak absurdalną sprawą ?
bicia piany w temacie NIEISTNIEJACEJ KRZYWDY GESI ( przynajmniej u nas w Polsce )

ale pomysł lasnu siebie przy pomocy absurdu przypadł mi tak do gustu ze sam go chetnie zastosuje

,,na fejsie " moze załozę protest przeciwko prowadzeniu przez marsjan pojazdów mechanicznych pod wpływem cyjanku potasu

-:)


A ja protestuje przeciwko głupim postom na grupie "Nie polecam" na GL :) Czy założyć stronę na fejsie? jak myślicie? ;)
24.08.2011, 09:06
Temat zamknięty.



Zobacz dyskusje w grupie Nie polecam !

Aktualne tematy

Zobacz o czym się teraz dyskutuje

Problemy i porady

Znajdź odpowiedzi na swoje pytania

Wyślij zaproszenie do