Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Witam :)

Chciałbym się dowiedzieć co sądzą Państwo o budowaniu MLM w AMWAY'u. Ważne są dla mnie także opinie o firmie i produktach.

Jak również - każdego zainteresowanego zapraszam (...) Zobacz więcej
23.05.2013, 13:53
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

"AMWAY JEST ORGANIZACJĄ TOTALNĄ O
CECHACH SEKTY."
http://opracowania24.com.pl/articles.php?article_id=835
23.05.2013, 14:07
Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Można i tak, choć pod to można podciągnąć każdy (...) Zobacz więcej
23.05.2013, 14:27
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Można i tak, choć pod to można podciągnąć każdy biznes MLM.

Masz 100% racji :). Nigdy nie twierdziłem inaczej :)
Tu kolejny kamyczek do ogródka : http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6136229Ten post został edytowany przez Autora dnia 23.05.13 o godzinie 19:07
23.05.2013, 19:04
Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

A to już kiedyś czytałem :)

Pytanie: co wiesz o tym biznesie? Wiesz, jak go robić?

Kluczowe rzeczy na które ludzie nie potrafią odpowiedzieć!
Leszek N.:
Mateusz B.:
Można i tak, choć pod to można podciągnąć każdy biznes MLM.

Masz 100% racji :). Nigdy nie twierdziłem inaczej :)
Tu kolejny kamyczek do ogródka : http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6136229
23.05.2013, 21:21

konto usunięte

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Pytanie: co wiesz o tym biznesie? Wiesz, jak go robić?

Fajnie sformułowane pytania, klasyk :D

Rzecz nie w tym, jak go robić, ale w tym czy go robić. I kto kogo w tym "biznesie" robi i w co...

Odpowiesz?Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.13 o godzinie 11:29
24.05.2013, 11:28

konto usunięte

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Leszek, ty też odpowiedz koledze, pośmiejemy się jak wyciagnie potem ripostę tego typu jak asa z rekawa:
http://www.goldenline.pl/forum/2987292/kto-na-tym-foru...
:D
24.05.2013, 11:38
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Pytanie: co wiesz o tym biznesie? Wiesz, jak go robić?

Wiem, że Amway Polska dzięki wytężonej pracy około 70 tys akwizytorów osiąga obrót roczny w porównywalnej wysokości do miesięcznych obrotów jednego sklepu Biedronki.
A jak to robić ?
Łgać jak polityk, bo inaczej nikt przy zdrowych zmysłach nie wejdzie w taki "byznes"
24.05.2013, 11:44

konto usunięte

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Leszek N.:
Mateusz B.:
Pytanie: co wiesz o tym biznesie? Wiesz, jak go robić?

Wiem, że Amway Polska dzięki wytężonej pracy około 70 tys akwizytorów osiąga obrót roczny w porównywalnej wysokości do miesięcznych obrotów jednego sklepu Biedronki.

Pro forma:

Obroty w Polsce: 114 mln PLN w 2011 roku
Z firmą Amway Polska współpracuje: 72 tysiące osób.

http://news.amway.pl/fakty-i-dane/

•Obroty sieci Biedronka wyniosły 23,8 mld zł'
Firma zatrudnia ok. 37 000 pracowników. Od 1995 r. JMD zainwestował w Polsce ponad 5 mld zł.

http://biedronka.pl/str/4/i/1156.php

BTW: Ile zainwestował w Polsce Amway? :PTen post został edytowany przez Autora dnia 24.05.13 o godzinie 11:58
24.05.2013, 11:57

konto usunięte

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Leszek N.:
"AMWAY JEST ORGANIZACJĄ TOTALNĄ O
CECHACH SEKTY."
http://opracowania24.com.pl/articles.php?article_id=835

ten cytat tu pasuje IDEALNIE :D

R: Czy to jest AMWAY?
D: A co to jest AMWAY?
R (Mówi, co wie o AMWAY)
D: Nie, proszę pana, to nie jest AMWAY.
(Jest to najbardziej kontrowersyjny moment zapraszania. Dystrybutorzy usprawiedliwiają ten fałsz stwierdzeniem, że odpowiedź powyższa odnosi się do “bzdur”, które opowiadał o AMWAY rozmówca. Oczywiste bowiem jest, że kandydat ma złą wiedzę na temat tego biznesu.)
Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.13 o godzinie 12:05
24.05.2013, 12:04
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Robert L.:
BTW: Ile zainwestował w Polsce Amway? :P

W zaproszenie kaznodziei od indoktrynacji. Za występ zapłacili sami indoktrynowani :)
24.05.2013, 12:13
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Nieco historii. Obroty Amway Polska
- rok 2007 - 132165 mln
- rok 2008 - 132650 mln
- rok 2009 - 133611 mln
- rok 2011 - 114000 mln
FANTASTYCZNA (...) Zobacz więcej
24.05.2013, 12:37
Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Widzę, że dyskuta amty-amaway'owska trwa :D

Cóż, każdy robi to, co lubi :)

Ja zapraszam do współpracy każdego, kto chce sobie biznes ten zobaczyć i go poznać. Przy czym ja nie obiecuję (...) Zobacz więcej
24.05.2013, 12:46

konto usunięte

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Widzę, że dyskuta amty-amaway'owska trwa :D
Ale Mateusz, skoro już znasz naszą odpowiedź na pytanie co wiemy o Amway i chciałeś zasięgnąć opinii, podyskutować, to nie uciekaj teraz. Dyskutuj.

Czy w Amway dyskusja to jedynie aplauz ?
Odpowiedz na zadane przez siebie pytanie jak robić Ten Biznes...Ten post został edytowany przez Autora dnia 24.05.13 o godzinie 13:09
24.05.2013, 13:08
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Widzę, że dyskuta amty-amaway'owska trwa :D

Cóż, każdy robi to, co lubi :)

Ja zapraszam do współpracy każdego, kto chce sobie biznes ten zobaczyć i go poznać. Przy czym ja nie obiecuję złotych gór. ;]
A może jakiś komentarz co do tak porywającej dynamiki wzrostu ?
24.05.2013, 13:14
Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Panowie, a ile działaliście w AMWAY? Ile, pod kim, w jakiej strukturze? Bo fajnie mówić, gdy się coś poczyta, a się członkiem nie było.

Co do dynamiki wzrostu - skąd masz dane? Oficjalne, potwierdzone?

Jak robić? Tak jak każdy, z głową.

Produkty AMWAY-a są bardzo dobrej jakości, a to opinia także ludzi (starszych ludzi), którzy nie są w strukturach. Są dobre i już.

Że drogie? Są drogie. Lecz są dobre, i jeśli mogę, to po prostu kupuję.

Budowanie struktury to rzecz niezwykle ważna. Ale ja skupiam się również na handlu. Struktura w głąb i wszerz (...) Zobacz więcej
24.05.2013, 13:48
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Panowie, a ile działaliście w AMWAY? Ile, pod kim, w jakiej strukturze? Bo fajnie mówić, gdy się coś poczyta, a się członkiem nie było.

Co do dynamiki wzrostu - skąd masz dane? Oficjalne, potwierdzone?

Jak robić? Tak jak każdy, z głową.

Produkty AMWAY-a są bardzo dobrej jakości, a to opinia także ludzi (starszych ludzi), którzy nie są w strukturach. Są dobre i już.

Że drogie? Są drogie. Lecz są dobre, i jeśli mogę, to po prostu kupuję.

Budowanie struktury to rzecz niezwykle ważna. Ale ja skupiam się również na handlu. Struktura w głąb i wszerz swoją drogą.

skąd dane ?
Archiwalne : http://www.networkmagazyn.pl/raport-wyniki-finansowe-f...
Obecne: kolega podał link do oficjalnej strony Amway Polska.
Drogie czy nie drogie, to pojecie względne, w dużej części ceny są absurdalne co doskonale widać w ujemnej dynamice sprzedaży.
Skoro lubisz zajęcie domokrążcy to przecież Twój wybór :)
24.05.2013, 13:54
Mateusz

Mateusz Brandt Doradca
Energetyczny,
Specjalista,
Handlowiec, Manager

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Ok, co nie umniejsza faktu, że AMWAY zarabia. Ja nie mówię, że jest wzrost. Ludzie kupują bądź nie, wchodzą i rezygnują, normalna rzecz. Niemniej jednak, jak pamiętam dane światowe, są na 1-wszys miejscu.

Ja się na temat cen nie wypowiadam, jak wspomniałem, tanie nie jest.

NIe lubię i nie (...) Zobacz więcej
24.05.2013, 15:06
Leszek

Leszek Niewiński Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Ok, co nie umniejsza faktu, że AMWAY zarabia. Ja nie mówię, że jest wzrost. Ludzie kupują bądź nie, wchodzą i rezygnują, normalna rzecz. Niemniej jednak, jak pamiętam dane światowe, są na 1-wszys miejscu.

Ja się na temat cen nie wypowiadam, jak wspomniałem, tanie nie jest.

NIe lubię i nie praktykuję aktywizycji :)

A co Ty masz z tych danych światowych ?.
Nie lubisz akwizycji ?, aha to rozumiem że kolejka nabywców pod Twym domem się ustawia ?
24.05.2013, 15:22
Maciej

Maciej Filipiak właściciel, VizMedia

Temat: AMWAY - opinie i współpraca.

Mateusz B.:
Ok, co nie umniejsza faktu, że AMWAY zarabia. Ja nie mówię, że jest wzrost. Ludzie kupują bądź nie, wchodzą i rezygnują, normalna rzecz. Niemniej jednak, jak pamiętam dane światowe, są na 1-wszys miejscu.

Amway zarabia budując struktury sprzedażowe - piramidy finansowe.
Zauważ jednak, że działają one POZA firmą Amway.

Piramidki powstają, generują zyski lokując towar w strukturze (nie koniecznie na zewnątrz),
potem upadają bo ludzie są zniechęceni brakiem zysków albo czują się oszukani (i słusznie)

To, że firma Amway zarabia - nie świadczy dobrze o mechaniźmie - bo mechanizm werbuje naiwnych ludzi, którzy są naciągani na produkty Amway.

Tak jak pisałem w sąsiednim wątku - to, że firma Amway zarabia - świadczy o tym, że idiotów na tym świecie nie brakuje.
24.05.2013, 15:35

Następna dyskusja:

Kancelaria Prawna DRB i wsp...




Zobacz dyskusje w grupie MLM

Aktualne tematy

Zobacz o czym się teraz dyskutuje

Problemy i porady

Znajdź odpowiedzi na swoje pytania

Wyślij zaproszenie do