Mirosław G.

Mirosław G. Dyr. Regionalny ds.
produkcji i
sprzedaży
sadzeniaka, Nor...

Temat: Ziemnak - danie które zmieniło nasze menu.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do tematu: Jaki wpływ ma ziemniak na to co jemy nie tylko na obiad.
Czy kupujecie ziemniaki i gotujecie do posiłków żeby zjeść, czy też chcecie urozmaicić posiłek i zjeść dobrego ziemniaka.
Jakie ziemniaki Wam smakują, twarde które nie rozsypują się w garnku, a może takie gotowe do odgrzania w mikrofali? A może takie, które są lekko mączyste i same się rozpadną jak je dotknąć w garnku?
Jaki wpływ ma kolor miąższu ziemniaka, wolicie żółty czy biały?
Jaki wpływ ma kolor skórki?

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie przepadam za białym miąższem, choć nie powiem, ze bym nie zjadł. Kiedyś krzywo patrzyłem na czerwonego ziemniaka. A jako, że sam zajmuję się sprzedażą ziemniaków, więc próbuję wszystkie odmiany. Muszę przyznać, że Merlot "czerwony" ziemniak jest bardzo smaczny, lekko mączysty szybko się gotuje i długo może leżeć nie ściemnieje nawet po 24 godzinach.
Więcej odmian i opisów na stronie http://norika.pl.